https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Gledališču Park s sporočilom novega albuma navdušila Ditka in Feri

Murska Sobota, 05.12.2019 ob 9:30  

V sredo, 4. decembra, je v Gledališču Park v Murski Soboti potekal koncert Ditke in Ferija Lainščka. Tokrat sta izvajalca pripravila koncert težko pričakovanega albuma uglasbene poezije z naslovom Ne bodi, kar nisi.


Po albumih Ne bodi kot drugi iz leta 2013 in Ne spreminjaj me iz leta 2016 je predstavila kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka nov projekt uglasbene poezije Ferija Lainščka z naslovom Ne bodi, kar nisi, ki je namenjena vsem romantikom, sanjačem in tistim, ki še vedno verjamejo v drugačen svet.

Tako se imenuje tudi naslovna pesem albuma, ki je poslušalce nemudoma očarala s svojim prepričljivim sporočilom. Tokratna tematika iz Lainščkove pesniške zbirke z naslovom Ne pa je v prvi vrsti namenjena mladostnikom. Na predstavitvi je glasbeno zasedbo spremljal pisatelj in pesnik Feri Lainšček.

Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka si je z unikatnim avtorskim pristopom in drugačnostjo na slovenski glasbeni sceni ustvarila posebno mesto. Visoke naklade, mnoge radijske uspešnice in razprodani koncerti so rezultat izjemnega in plodnega dela.

Pevka ima rada ljubezen, saj je to sila, ki vse povezuje. Pesnik pravi, da on ljubezen razume, ker je starejši, ona pa zato, ker je mlada. »Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo,« poudarja Ditka, saj je to največ, kar lahko glasbenik prejme.

Glasbenica svojih poslušalcev nikoli ne pusti ravnodušnih, saj poje s srcem in se drži svojega pravila, da mora besedilo, ki ga prepeva, razumeti in začutiti. Tudi na tokratnem koncertu je želela Ditka na prijeten način preko glasbe spodbuditi ljudi, naj prisluhnejo sebi in si rečejo: Ne bodi, kar nisi.

Novi album predstavlja Ditka na koncertni turneji skupaj s pesnikom Ferijem Lainščkom in svojo glasbeno zasedbo, katere člani so oče Gorazd Čepin - klaviature, spremljevalni vokal, Jan Lužnik - električna kitara, spremljevalni vokal, Ilj Pušnik – kontrabas in David Slatinek - bobni.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2019 ob 13:18 gost

      Čondraš, vidiš to je meni všeč. Feri in Ditka. Ne pa Pištek in Nika. Bravo obema.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.