https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Oplazil policijsko vozilo, zapeljal s ceste in ob izstopu iz vozila padel v vodnjak

23.12.2019 ob 0:00  

Kot smo poročali pred kratkim je voznik v petek, 20. decembra, v naselju Krog zapeljal s ceste in ob izstopu padel v studenec. S PU Murska Sobota so sedaj sporočili, da je omenjeni voznik pod vplivom alkohola ta večer povzročil dve prometni nesreči.

Policisti so bili minuli petek, malo po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na širšem območju M. Sobote. Kršitelj se je s kraja kršitve odpeljal z osebnim avtomobilom in med vožnjo zaradi vožnje po sredini vozišča oplazil službeno vozilo policije, ki je bilo napoteno na kraj kršitve, ter z vožnjo nadaljeval.

Policijska patrulja se je zapeljala za kršiteljem, ki je zaradi vožnje v neprilagojeno hitrostjo v naselju Krog trčil v ograjo pri stanovanjski hiši in poškodoval pokrov vodnjaka. Voznik je izstopil iz vozila proti cesti ter padel v vodnjak, globok 6 metrov.

Policista sta odšla proti vodnjaku, da bi pomagala vozniku. Iz vozila kršitelja je takrat izstopila sopotnica, starejša mladoletnica, s tal pobrala večji kamen in stekla proti policistu z namenom, da ga napade in mu začela groziti. Ker sopotnica poziva in ukaza policista naj se umiri in odvrže kamen ni upoštevala je policist uporabil prisilna sredstva in jo obvladal.

Gasilci so na kraju iz vodnjaka potegnili voznika. Oba kršitelja sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer je kršitelj nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Kršiteljica je bila predana staršem. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V vozilu je bil najden tudi zavojček neznane posušene snovi katera bo poslana v analizo, saj gre za sum prepovedane droge konoplje. V primeru potrditve suma bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek.

Zaradi povzročitve dveh prometnih nesreč bo zoper 26-letnega voznika podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Zoper osumljeno starejšo mladoletnico pa bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.12.2019 ob 13:00 jagoda gost

      jagoda ti si car bar si poskusil kak je v studenci mrzla voda

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2019 ob 14:39 December gost

        Najlepše se je norčevati. Ne veste okoliščin. Vsak se naj briga za sebe,ker nikoli ne veš kaj te doleti ali tvoje bližnje. Najlepše se je norčevati iz drugih.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.12.2019 ob 15:05 Iztok gost

      Kroske droge

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.12.2019 ob 16:41 DM gost

      Pravijo ka je notri namerno skočo, ka je še meu bejlo, štero je v stüdenci pod kamen skril. Ges tau ne vörvlen.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.12.2019 ob 16:50 droga gost

      nobeden se ne norčuje iz nikogar ampak on je znani jagoda štenkaš 2 leti nazaj na brodi je skuja gužvo on ima rad bejlo blago v krogi je toga puno

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.12.2019 ob 23:02 gost

      Še hvala BOGU da je policijski delavec obvladal sopotnico s kamnom,taki policist si zasluži hrabrost pri opravljenju poklica,kaj takega si vsak ne upa ,ČESTITKE POLICISTU in da ni bil poškodovan.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.