https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Jožef Horvat: ARSO zavira izgradnjo pomurskega vodovoda

17.01.2020 ob 16:00  

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je na ministra za okolje in prostor Simona Zajca naslovil odprto pismo, kjer opozarja, da izgradnja projekta »Pomurski vodovod - sistem B« že sedaj zamuja, sklep Agencije RS za okolje (ARSO), s katerim se občinam nalaga izdelave dodatne študije celovite presoje vplivov na okolje, pa dokončanje projekta sedaj še dodatno zamika.


Kot opozarja Horvat bo izgradnja pomurskega vodovoda  zagotovil priklop na vodovodno omrežje in dostop do zdrave pitne vode več tisočim gospodinjstvom, ki so izostala v prvi fazi gradnje tega projekta. Skupna vrednost projekta znaša 33,3 milijona evrov, večina od tega pa je iz sredstev evropske kohezijske politike, več o tem smo pisali tukaj, na nedavni novnarski konferenci.

»Po ocenah strokovnjakov bo izdelava študije celoten projekt zamaknila za najmanj osem mesecev, glede na naravo gradenj pa lahko pričakujemo najmanj enoletni zamik izvedbe projekta. S tem je več tisoč ljudi obsojenih na dodatno čakanje, nekaterim od njih morajo pitno vodo dostavljati kar z gasilskimi cisternami. Gre za demografsko občutljivo območje in brez ustrezne preskrbe s pitno vodo se bo iz krajev izselilo še več, predvsem mladih in perspektivnih ljudi. Kot pomurski poslanec ob tem čutim veliko razočaranje in ne morem se znebiti občutka, da smo še kar »drugorazredni« žep naše države,« opozarja Jožef Horvat.

V odprtem pismu zato sedaj Jožef Horvat ministra prosi, da se aktivno vključi v razrešitev omenjene problematike in predlaga, da se organizira skupni sestanek med predstavniki ministrstva, ARSO ter drugimi soglasodajalci in župani, ki so vključeni v projekt. K dialogu vabi tudi predstavnike Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Kaj je zapisal objavljamo spodaj:

"Spoštovani gospod minister,

prosim vas, da se aktivno vključite v razrešitev omenjene problematike. Predlagam, da organiziramo skupni sestanek med predstavniki vašega ministrstva, ARSO ter drugimi soglasodajalci in župani v projekt vključenih občin. Na sestanek bi povabili tudi predstavnike Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Gre za projekt, ki je v veliki meri deležen sofinanciranja iz evropskih skladov. Vsekakor moramo doreči način prioritetnega reševanja vloge za pridobitev okoljevarstvenega soglasja, ki je ključno za čim prejšnji začetek izvedbe projekta in začetek koriščenja evropskih sredstev. Nerazumno se mi zdi, da ob slabih kazalcih uspešnosti črpanja evropskih sredstev, že potrjene evropsko sofinancirane projekte zaradi neustreznega sodelovanja med inštitucijami te države, zaviramo v fazi izvedbe.

Kot pomurski poslanec že vrsto let opozarjam na razvojni razkorak med Pomurjem in preostalimi deli države. S svojimi aktivnosti kot poslanec bom še naprej poskušal narediti vse, da se ta razkorak zmanjša. V tej luči zagotavljam mojo popolno podporo in sodelovanje. Prepričan sem, da bomo nastalo situacijo rešili in zagotovili čim prejšnje nadaljevanje aktivnosti za izgradnjo pomurskega vodovoda sistema B.

Jožef Horvat
poslanec DZ RS"

Vodovodni sistem B sicer združuje vodovodne sisteme dvanajstih prekmurskih občin: Beltinci, Cankova, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kuzma, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Rogašovci, Tišina in Šalovci.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2020 ob 16:31 gost

      Nafudanec cerkveni. Pomagal pri pogrebu Mure. Kje je do zdaj bil?

      19 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 16:46 Fredi gost

        Ti si celi pogreb Mure, budalaš 😂 Odišel iz Mure še za časa dobrij časov. Malo se zberi prle kak nekaj lapaš. 😉

        15 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 17:23 gost

        Fredi kot vernik ne bi smel lagati. Se ne bojiš božje kazni? Ta Jožef je bil še leta 2004 direktor v Muri. Država je dala leta 2003 Muri 10 milijonov evrov nepovratnih sredstev. In vaš cerkveni Jožef je bil tu zraven. Pa še pri marsikaterem denarju pozneje, ki je prišel v Prekmurje.

        18 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 18:07 gost gost

        Gost prosim te, če malo bole razložiš kdaj je g. Horvat bil direktor MURE. A je bilo to pred Kuharičem ali mogoče za Kuharičem, prosim poduči me. Pa glede denarja kateri je prišel v Prekmurje tudi malo razloži da bom malo bole podrobno vedel. Vkolikor pa dotično ne razložiš glede tvojega komentarja pa te vnaprej prosim, da se poslancu g. Horvatu opravičiš.

        10 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 18:51 gost

        18:07 ...... ti cerkveni znaš prebrati to kar sem zapisal ali si nepismen in vidiš samo oltar in podobice?? Zapisal sem: TA JOŽEF JE BIL ŠE LETA 2004 DIREKTOR V MURI. Ne direktor Mure!!! Mura je imela veliko direktorjev in eden teh direktorjev je bil tudi Jožef Horvat. Boš končno razumel ali ti moram narisati?? Kaj ti v cerkvi živiš, da boš zahteval, da se opravičim Horvatu? Si še na zemlji??

        13 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 20:23 gost

        Horvat je bil direktor za informatiko v Muri od leta1991-2004 tak piše v njegovon živlenjepisi na Wikipediji

        14 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 7:30 gost

        20:23 ...... zanimivo, da je Horvat postal direktor ravno leta 1991, ko je DEMOS prevzel oblast, prred tem je bil pa 9 let analitik.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2020 ob 16:52 Gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 18:57 gost

        18:10 ...... ČE SI ŽE TAKO ZABITI, DA NIČESAR NE VEŠ, SI TO POGLEJ NA GOOGLU!!!! PRI ŽIVLJENJEPISU POSLANCEV DRŽAVNEGA ZBORA 2004 - 2008 JE TO LEPO OPISANO. NE KOMENTIRAJ, ČE NE VEŠ!!!!

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2020 ob 16:53 Gost gost

      Cerkvena miš, niti državne zastave nima pravilno obešene.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 17:03 Muri gost

        Ti si pa mel fejst težko otroštvo, ka tak vsen po vrsti nekše žaljive nadimke davleš ;)

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 21:28 gost gost

        tezko je biti vecji domoljub on anti Slovenija Kucana in skrajnih levicarjev za odprte meje.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 7:37 gost

        21:28.... Kučan in levičarji se nikoli niso imeli za domoljube. Janševi in cerkveni se pa non stop tolčete po prsih in se hvalite kakšni domoljubi in osamosvojitelji ste. V RESNICI STE PA AMERIŠKI, NEMŠKI IN VATIKANSKI HLAPCI. ČLANEK JE O VODOVODU IN POSLANCU HORVATU, ZATO NE MEŠAJ SEM KUČANA IN LEVIČARJEV.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.01.2020 ob 17:00 Ferci gost

      Ka kakše volijtve idejo kcoj?

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 17:04 gost

        JANŠA JIH JE PRED PAR DNEVI NAPOVEDAL. TONIN ŽE VES NAIVEN SEBE VIDI KOT PREDSEDNIKA VLADE, HORVAT PA VERJETNO SEBE KOT ZUNANJEGA MINISTRA. SVE ŠTO PIČ..............

        13 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.01.2020 ob 17:53 gost

      Na tem portalu ima Horvat svojega pisuna ali pa ga on ali stranka mastno plača. Noben drug poslanec se ne pojavlja na soboških portalih on pa pogosto - vsak mesec. Mlati in mlati, haska pa od njega nobenega. Pa čas bi bil, da gre v penzijo. Dovolj si je nagrabil in svoje sorodnike dobro zaposlil.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 18:31 Sorodnik gost

        Rad bi ka se enkrat za vedno razjasni, ge so sorodniki zaposleni, pa kda je Horvat bul direktor Mure. No, povej... Ker ga jako dobro poznan, pa se toga, ka bi bul direktor, ne zmislin. Niti toga, ka bi kumi službo zrihtal.

        9 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 15:37 lili gost

        Če pa noben drug poslanec iz našega konca za nas nič ne napravi. Se pač nemre pojavlati v portalaj :) Smešni ste! Ge pa delajo sorodniki?

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.01.2020 ob 18:13 PISMO ŽUPANOM gost

      Pomurski vodovod je ena velika sramota in lopovščina. Župane kateri so pristali na te vodovodni sistem B trbej za jajca gor obesiti. Brez, da bi vprašali ljudstvo (referendum) so se samovoljno odločili in Prekmurje namočili v največji drek do sedaj. Tu mislim predvsem občino Beltinci, ki je imela urejeno svojo preskrbo z vodo še svoje črpališče in vse, pa je nekoga vrag mantral ka je moral zraven stopiti k tomi Goričkomi deli vodovoda B, kaj pa imamo mi z Goričkim skupnega v Beltinski občini ČISTO NIČ. Tako smo sedaj pristali porinjeni hočeš nočeš v en veliki drek. Ne da je gradnja bila 3 krat dražja kak bi morala biti, marsikateri na polžaji si je lepo pomogel na ta račun, seveda so pejnezi vmes 3x zmanjkali, nadzora ni bilo nobenega, kvalitete nobene in smo zdaj tam. Kar je pa najslabše pa je to, da je voda za več kot 100 % dražja in po kvaliteti dosti slabša kot je bila prej. In ka nam zdaj preostane občanom ? Enkrat je potrebno gor stanoti in povedati DOSTA VAS MAMO IN KRIVCE POZAPRETI NE PA SESTANKOVATI IN SE TOLAŽITI EN DRUGEGA. PO TOČI JE PREPOZNO ZVONITI.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.01.2020 ob 19:08 gost

      Ne smeš kritizirati škofa, župnika, poslanca Horvata, ...... Cerkveni kaj je z vami narobe? Ne prenesete resnice in živite v laži?

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 21:27 gost gost

        kritizirati ali zaliti? se lagati in pootvarjati stvari? koliko ti ves, bi lahko bil raziskovalni novinar, pozar nima za burek, kaksna skatla informacij je v tebi.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 7:51 gost

        Vi cerkveni vsako resnico vzamete za žalitev. Bil sem večkrat pri maši in v različnih cerkvah, Nekaterim župnikom kapo dol. Za pohvalit. Nekateri se pa mešajo v politiko, širijo laži, delajo sovraštvo med ljudmi in pred volitvami ljudem naročajo koga morajo voliti. Mislim, da to ni delo cerkve in župnikov. Tudi taki so, ki seksajo z drugimi ženami. Takšne župnike je potrebno spraviti ven iz cerkve in bo več spoštovanja do vere in cerkve. Vidimo pa, da škofje nimajo največjega interesa za odstranitev takšnih. Zato kritike. Ni pa to žalitev. Kar se pa tiče poslanca Horvata je on obični cerkveni populist. Govori in govori, se ljudem prilizuje na vsakem koraku, haska pa od njega nobenega. Kdor spremlja glasovanje v parlamentu vidi, da glasuje proti tistemu kar govori. Za ZPIZ - 2 in 57 % pokojninske osnove novim upokojencem po 1.1.2013 je glasoval tudi on. Toliko. Vse informacije lahko dobiš na Googlu in v resnih medijih ( ne ala Požar in Demokracija ), samo moraš imeti čas in voljo. Kot upokojenec imam veliko časa.

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 15:05 gost

        Spet lazes, nismo cerkveni, ker imam pokojnino iz Nob, kjer smo farbali ljudi v rdeco. In spomenico iz leta 39.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 15:09 gost

        Resni medij kot je poptv ali pa hanzi tv, ja to bo to. 90% vseh pozarjevih novic je res ali so se izkazale za resnicno. Vsi ga tozijo in zgubijo na sodiscu, ker proti resnici ni mogoce zmagati. Beri vec medijev in bos imel sirso sliko, ce pa si vernik od posamezne ideologije rdece ali crne, ali kaksne nove zelene ki je spet rdeca, pa ni mogoce debatirat s tabo.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 15:10 gost

        Mal za sprostitev. Kaj v SD pomeni da so oni sedaj zeleni ki je nova rdeca? Da so lubenice, od znotraj rdeci, zunaj zeleni :)

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.01.2020 ob 20:49 gost

      HORVATA ZAPRETI, DA NE BO VEČ POSLANEC

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 8:44 gost gost

        Po mojem skromnem vedenju je še on edina svetla točka, ka se oglaša in zastopa nas PREKMURCE v državnem zboru. Če naveden samo par poslancev kateri so nas prekmurce zastopali, ka se zaradi svoje staros več nemorem spomniti so: Geza Đuvan, Ciril Pucko, Ivan (Vanek) Radić, g. Gerenčer, Dejan Židan potem lahko sklepamo, da smo tan kjer smo.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.01.2020 ob 1:01 gost

      Gospod Horvat,,kot vidim ste že dlje časa v politiki,pa sami veste kam gre denar ko se delajo veliki projekti,zato ni čudno da še nekateri še nimajo vodovoda.Je pa res da ste imeli veliko časa o tem razpravljati v parlamentu ,res pa je tudi da po dolgem času poslanec vidi ministra.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.01.2020 ob 6:53 bretjauzl gost

      le kregajte se eščekipa de fsi penezi lepo šli za lublano

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.01.2020 ob 8:46 gost

      Kaj mislijo vzet itak ostane v Ljubljani

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.01.2020 ob 15:18 gost

      Še malo .pa prijdejo na oblast Horvat in njegovi! Vij podrepniki pa v P: MAterno !!!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.01.2020 ob 16:32 Obveščeni gost

      Gospod poslanec, ali sploh veste, da vodovodni sistem B nima fizične povezave z Beltinskim vodovodom? Ali veste, da vodilni v sistemu B še danes ne upajo nikjer povedati, da cevovod med Beltinci in Mursko Soboto na nekaj mestih sploh ne obstaja, kar ga pa še je, pa je iz časov 80. let. Zapuščen in neuporaben. V Ljubljano in EU so prikazali, da je vse OK, po projektih. Kako bodo občani občine Beltinci dobili vodo iz sistema B, če pride do večje onesnaženosti v črpališču Hraščice v Gančanih? A je tudi za to kriv Arso v ljubljani? Zanimiv bo odgovor odgovornih v sistemu B, če jih boste povprašali. Vprašajte župane v sistemu B, koliko jih ve da cevovoda med Beltinci in M.Soboto ni. Kdo bo za to zavajanje odgovarjal in kdaj?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.01.2020 ob 16:43 gost

        Če je poslanec Horvat pošten kot se dela, bo vso delo okoli tega vodovodnega sistema in vse župane in ostale vodilne, ki so sodelovali pri tem, predal ustreznim organom. Kot poslanec in kot državljan je to dolžan storiti, ker ima informacije, ki jih navadni ljudje nimamo. Pa da vidimo.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      19.01.2020 ob 2:32 gost

      Jožef, nič ne pomaga kritizirati Vas,če pa Pomurska poslanca vlečeta na svojo stran je pa res da vsak gleda za svoj žep .

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.01.2020 ob 20:46 jozefhorvath gost

      Poslanec Horvat bo novi župan v Črenšovcaj. Zdajšnja županja Markoja nika od nika. Voda nej za piti, tak topka ka notri župo sijpleš pa včasi govenska župa.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.