https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zapadle prve današnje snežinke, kaj napovedujejo vremenoslovci?

18.01.2020 ob 14:55  

Danes se bodo padavine od zahoda širile proti vzhodu, marsikje bo dež prešel v sneg. Jutri čez dan se bo od zahoda jasnilo.


Popoldne bo oblačno, rahle padavine se bodo postopno širile v notranjost države. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Količina padavin bo majhna. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3 °C.

Tudi v Prekmurju se je danes popoldan marsikdo razveselil zapadlih snežink. Nekaj smo jih ujeli tudi mi. 

"Tekom dneva bo po vsej državi oblačno, predvsem na zahodu in jugu se bodo začele pojavljati rahle padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Do večera se bodo rahle padavine začele pojavljati tudi drugod po državi. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo večinoma padal dež ali dež s snegom, količina padavin pa bo zelo majhna, zato snežne odeje predvsem v osrednji Sloveniji ni pričakovati. Temperature bodo po nižinah tudi v notranjosti Slovenije ostale nad lediščem. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod šibak severovzhodni veter. V noči na nedeljo bodo rahle padavine še vztrajale predvsem nad južno in vzhodno polovico države, kjer lahko tudi ponekod po nižinah zapade nekaj centimetrov snega. Največ padavin pričakujemo na jugu Slovenije. Do jutrišnjega dopoldneva bodo rahle padavine ponehale tudi na vzhodu in jugovzhodu," navaja Neurje.si.

Zapihal bo severni veter

Jutri bo sprva oblačno, ponekod na vzhodu bo lahko še rahlo snežilo. Čez dan se bo od zahoda začelo jasniti. Na severovzhodu pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 2 do 5 °C, navaja Arso.

Obeti

V ponedeljek bo v zahodnih krajih delno jasno, drugod večinoma oblačno. V torek se bo razjasnilo tudi v notranjosti države, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.01.2020 ob 16:01 gost

      joj še vedno nisem utegnil zmetat snega,toliko ga je zapadlo ,da ne morem iz hiše,joj joj ...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.01.2020 ob 17:36 Risto Kubura gost

      Prihaja pomlad!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.