https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Križevcih že petič tradicionalno zapeli in zaplesali mlajši in starejši

Križevci pri Ljutomeru, 19.01.2020 ob 6:00  

V soboto, 18. januarja, je v Kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru, potekala že peta tradicionalna prireditev Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši.


Društvo upokojencev Križevci in etno skupina Veseli prleki že peto leto zapored v mesecu januarju organizirajo prireditev s katero želijo povezati starejšo in mlajšo generacijo v glasbenokulturnem ustvarjanju. To jim vsekakor lepo uspeva, saj je bila dvorana Kulturnega doma Križevci pri Ljutomeru praktično polna.

Poleg etno skupine Veseli Prleki so med drugim nastopili tudi Folklorna skupina KD Cven, Kvartet Jeruzalem, predšolski otroci in učenci vrtca in osnovne šole Križevci, pevka Matilda Slavič, mlad pevec in kitarist Nejc Ferenček ter drugi. 

Tekom prireditve so bila podeljena priznanja, Maroltove značke, ki jo prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske folklorne dejavnosti. Zbrane je nagovoril tudi podžupan Občine Križevci, Bogomir Gaberc. Dogodek je povezoval Bojan Rajk.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2020 ob 10:56 marjetka gost

      Dajte no prosim vas .Drűgo nemate ,kot tote starejše gospe z ribešom za cote prati in kurbosovim šefom ter vugašom

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2020 ob 19:02 Neli gost

        Draga gospa Marjetka, skoda da niste bila tam, bi videli in slišali kaj se da vse s tem ribezem za cote in bucoj vse zaigrati. Naj povem da so glasbila sama izdelala in vsa pohvala njim za trud in voljo da ohranjajo to igranje. Vsem pametnim pa samo to zakaj pa potem Vi ne greste igrat in pet ce ste tako pametni. Najlazje je kritizirati in sedeti na svojih samovšečnih ritih.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2020 ob 9:34 marjetka gost

      Neli ah ,dajte no ne naklodajte nekaj brezi veze .Vsak lahko napiše svoje mnenje .Vom nišče ne broni ,da hvolite za kaj bi še mi eni nekaj hvalili ? Jaz ne grem igrat ,ker meni to ni in amen ampak ne robite pretiravati z totimi šegami in navodami . Malo se pomirite

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2020 ob 10:46 sosednja vas murske gost

      Čista brezi veze obiskovalcev tako in tako ni

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.06.2020 ob 15:14 nejc gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.