https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Za vključitev 4000 brezposelnih, usposabljanja na delovnem mestu in delovni preizkusi

29.01.2020 ob 11:00  

Zavod RS za zaposlovanje je objavil dve novi javni povabili delodajalcem in sicer za usposabljanje na delovnem mestu in za delovni preizkus. Na obeh javnih povabilih je na voljo skupaj 6,8 milijona EUR, kar omogoča vključitev predvidoma 4.000 brezposelnih. Usposabljanje na delovnem mestu in delovni preizkus potekata pri delodajalcih iz vse Slovenije.


V »Usposabljam.se« in »Delovni preizkus« se lahko vključijo brezposelne osebe, prijavljene v evidenci brezposelnih oseb na Zavodu. Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, in izpolnjujejo še vse druge pogoje, določene v javnem povabilu. 

V okviru ene ponudbe lahko delodajalec predlaga enega ali več programov usposabljanja, skladno s pogoji opredeljenimi v javnem povabilu. Ponudbe za usposabljanje lahko oddajo elektronsko prek Portala za delodajalce, obe povabili sta odprti od 30.1.2020 od 10. ure dalje do razdelitve razpoložljivih sredstev, najdlje do 30.12.2020 do 11:59, ko se izteče skrajni rok za oddajo ponudb. 

Foto: ZRSZ

V okviru javnega povabila Usposabljam.se 2020 se izvajajo trije programi: Usposabljanje na delovnem mestu, Usposabljanje na delovnem mestu – mladi in Usposabljamo lokalno.  Specifične ciljne skupine so glede na vir financiranja natančneje določene v Javnem povabilu.

Usposabljanje poteka brez delovnega razmerja, delodajalec pa kljub temu vključi brezposelne v delovni proces, kjer pod strokovnim vodstvom mentorja opravljajo naloge, določene v izbranem programu usposabljanja.

Z usposabljanjem na delovnem mestu brezposelne osebe pridobijo in krepijo svoje znanje, veščine in spretnosti za opravljanje dela ter izboljšajo svoje zaposlitvene možnosti, delodajalci pa lahko usposobijo kader, ki ga iščejo in potrebujejo. 

Delodajalcem na podlagi ustreznih dokazil zavod povrne 732,00 EUR za 3-mesečno usposabljanje, 526,00 EUR, če usposabljanje traja 2 meseca, oziroma stroške zdravniškega pregleda udeleženca, če so delodajalci iz posebej opredeljenih sektorjev SKIS v skladu z javnim povabilom.

V okviru javnega povabila za Delovni preizkus 2020 se prav tako izvajajo trije programi: Delovni preizkus 30plus, Delovni preizkus za mlade in Delovni preizkus. Brezposelne lahko delodajalci z delovnim preizkusom tako bolje spoznajo in jih preizkusijo v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja. Sam program traja najmanj 100 ur do največ 1 meseca in poteka pod strokovnim vodstvom mentorja.

Delodajalcem za izveden delovni preizkus za udeleženca zavod povrne upravičene stroške v višini 278,00 EUR, delodajalci iz posebej opredeljenih sektorjev SKIS v skladu z javnim povabilom pa so upravičeni do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov.

Za izvedbo programov je zagotovljeno financiranje Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada. Več o samih aktivnostih in elektronski oddaji si lahko preberete tukaj.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.01.2020 ob 12:03 Jože gost

      Usposabljanje na delovnem mestu.. Kakšna bedarija je to? Usposabljanja so namenjena razbremenitvi delodajalca, delavec medtem časom ne pridobi ničesar! Delodajalec je samo dobro plačan s strani države. Me zanima končen rezultat, koliko jih je dejansko zaposlenih po "usposabljanju". Sramota!

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.01.2020 ob 12:08 glumac gost

        delovna doba jemi ne teče, ne pridobi delovnih izkušenj za drugo službo.....čisto brez veze za posameznika, amen!

        21 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.01.2020 ob 13:25 77 gost

      Tega sranja se več ne grem,ker sem že enkrat nasankal,delavec od tega nima nič čisto nič je ugoljufan do kosti,denar dobi delodajalec in kapitalist.Nič te ne naučijo na koncu te pa sploh ne zaposlijo pa, če si prav dobro naredil.vsi tisti, ki to ponujajo zaslužijo delavec je pa brez vsega še tisto mu vzamejo kar je imel sabo.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.01.2020 ob 18:15 alvin gost

      totalno brez veze. komaj se navadiš dela in zaposlednih, že je treba iti, nadaljnjih možnosti pa ni. ne teče delovna doba, še socialno ti zmanjšajo, če dobiš slučajno kaj zraven, jaz niti malice nisem imel. in če dejansko obstaja potreba po delavcih, potem naj redno zaposlijo, ne pa tak. zrsz je gnila ustanova, sama tudi kiksa, pa vse te programe ima brez veze, povrhu so bedni.

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.01.2020 ob 19:15 Lendavski nadvojvoda gost

      Nekaj je,enim pomeni veliko,da so vsaj malo vključeni,da so del nečesa,pa čeravno malo dobijo,upanje je.Pomagajmo tem ljudem,bolj in manj spodobnim,vsak je za kaj.Še nekaj,vsi prenapeti sposobneži,vsi polni vsega,kratko je življenje,nepredvidljivo,danes si,jutri nič.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.01.2020 ob 20:26 Lendavski nadvojvoda gost

      Še nekaj,bedaki bedasti,ne želim vam,da vas doleti ali vaše potomce.Nismo vsi sposobni za vse,dajmo pa priložnost,vključenost,človečnost.Lendava,ki jo dol gledate,v eni od organizacij,že vrsto let vključuje in daje smisel življenja ljudem,ki bi mogoče bili izključeni,življenjsko odstranjeni.So del nas,pridni,omikani,pač s svojimi potrebami,so življenje.Njih mentorji se trudijo,naši pa tudi,ne motijo nas,so del nas.Tisti,ki pljuvate,pomislite , danes ste,jutri ne več.Danes učite,jutri boste učeni v umu,ki vam je že bil dan,pa ne posluša več.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.01.2020 ob 20:36 čondraš gost

      Znova netransparentno porabljanje državnega denarja.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.01.2020 ob 23:03 gost

      Li krmite te boržuje naj se razpočijo od bogatstva in jim davlite nepovratna sredstva, brezposelni do itak zaastonj delali pa ostanejo srmaki brez pejnez?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.01.2020 ob 8:38 gost

        Desničarji so si napravili zakonodajo ob osamosvojitvi, da dobijo privatniki, kmetje, cerkev, neke kvazi organizacije, poltične stranke ogromna državna sredstva, delavec pa niti poštene drobtinice ne. Ker so tudi kvazi levičarji - DeSUS, SMC, SAB - v resnici desničarji, ne bodo ničesar spremenili. Kot v 18. stoletju - gospodar in hlapec. Krivi ste si pa sami, ker ste leta 1990 padli na izpitu in danes te stranke volite.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.