https://www.facebook.com/SR%C5%A0A-parketarstvo-in-trgovina-482767995154662/
http://www.ac-andrejek.si/
https://www.saubermacher-komunala.si/
http://www.gtz.si/
https://www.pomurec.com/vsebina/65234/Za_praznike_se_zahvalite_s_praznicno_voscilnico_na_Pomurec_com
https://www.gornji-petrovci.si/
https://www.beltinci.si/
https://www.puconci.si/
https://www.moravske-toplice.si/
http://www.center-maximus.si/si/

KULTURA

FOTO: V Beltincih odprli razstavo Mankice Kranjec »Po poteh mojega deda«

Beltinci, 02.02.2020 ob 8:00  

V Beltinskem gradu je v petek, 31. januarja, potekalo odprtje fotografske razstave Mankice Kranjec imenovane Po stopinjah mojega deda.

»To je moja povest o dobrih ljudeh, prijaznih vaseh, osamljenih razpotjih, prostranih njivah, skritih močvirjih in tistih poteh, po katerih je nekoč hodil moj ded, pisatelj Miško Kranjec.« je zapis s katerimi je fotografija in novinarka Mankica Kanjec opisala svojo fotografsko razstavo.

Trideset razstavljenih fotografij je dopolnjenih s citati iz knjig Miška Kranjca in opremljenih s spomini in zgodbami Mankičinega očeta Matjaža, ki jo je vodil po dedkovih stopinjah na edinstveni poti odkrivanja njenih korenin.

Fotografije so razstavljene v starinskih lesenih prekmurskih okvirjih, ki jih je avtorica našla pri prekmurskih starinarjih. Poleg fotografij pa je na ogled še posnetek televizijskega pogovora z Miškom Kranjcem iz leta 1970.

Ob odprtju razstave se je z Mankico in tudi njenim očetom Majažem pogovarjala Simona Cizar. Odprtje pa sta z glasbo obogatila učenca Glasbene šole Beltinci.

Razstava bo na ogled do 29. februarja 2020, potem pa bo nadaljevala svojo pot po Sloveniji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija