https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad za prvi poraz v modri skupini priznala premoč Mariborčanom

7.2.2020  

V sredo, 5. februarja, je v športni dvorani Osnovne šole I., bil odigran drugi krog modre skupine 1.DOL za moške, v katerem sta se pred okrog 150 gledalci pomerili domača ekipa Panvite Pomgrad ter aktualni pokalni podprvaki Merkur Maribor. Slednji so v Murski Soboti dobili vse tri nize. 


PANVITA Pomgrad – Merkur MARIBOR 0:3
Izidi nizov: 20:25, 18:25 in 18:25.

Točke za Panvito so dosegli:
Vori, Vinkovič 4, Drvarič 2, Ražnatović 1, Pulko 13, Grabar, Bedrač 3, Marovt 4, Plesec 12, Rojnik, Novak in Vrabl (oba libero).

Točke za Maribor so dosegli:
Hafner, Mulec 12, Detela, Koblar, Možič 14, Košenina, Donik 7, Bračko, Uremovič 8, Kovačič, Planinšič, Bogožalec 12, Dukarič in Herman (oba libero).

Vsega dobro uro igre so tokrat v Murski Soboti potrebovali favorizirani Mariborčani za zmago proti nerazpoloženim Sobočanom, ki jim tokrat ni uspevalo prav nič.

Panvita Pomgrad, ki je tekmo proti Štajercem odigrala brez sprejemalca Jakoba Rojnika, ob nerazpoloženem Nikoli Ražnatoviču pa je priložnost za igro na sprejemu v drugem in tretjem nizu dobil tudi mladi Dino Vinkovič, na tak način pač ni uspela parirati razigranemu tekmecu. Sobočani so stik z gosti pri katerih je bil znova prvo ime, šele pred kratkim polnoletni, Rok Možič s 14.točkami, uspeli držati v vseh nizih vsega do prvega tehničnega odmora, nato pa ni šlo več.

Možič je z uspešnim napadom tudi končal uvodni niz. In kot po pravilu so bili dejansko vsi nizi - z izjemo prvega - praktično odločeni že po deseti točki domačinov. Mariborčani so tako v Murski Soboti odigrali zgolj toliko kot je bilo potrebno in rutinirano vknjižili nove tri točke v modri skupini. Zadnjo točko na tekmi proti Panviti Pomgradu pa je z as servisom prispeval ravno nekdanjikorektor murskosoboške ekipe, ki se je v Maribor preselil pred letošnjo sezono, Aljoša Bogožalec.

Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada:
»Od sobote do danes smo imeli kar nekaj zdravstvenih težav in tako nismo mogli računati na vse igralce. Kljub temu smo bili v dveh nizih vsaj enakovredni do končnice, nato pa so nas Mariborčani nadigrali. Jaz sicer po tem porazu ne vidim nobene panike, Maribor je pač aktualni pokalni podprvak mi pa gremo naprej in se iz tega poraza moramo tudi kaj naučiti. Sem pa danes že po prvem nizu videl, da nismo na pravem nivoju in zato sta priložnost za igro dobila tudi mlada Vinkovič in Novak kot naša naložba za naprej. Po petih zmagah zapored je to zdaj naš prvi poraz, kar pa ni nič dramatičnega.«

Sebastijan ŠKORC, trener Maribora:
»To je bila naša prva tekma v modri skupini saj smo bili prvo kolo prosto. Sami nismo vedeli kje točno smo po finalu pokala, tam smo se res iztrošili in začeli graditi vse na novo. Tokrat je bilo sicer dovolj za zmago s 3:0. Mi smo namreč vmes ogromno trenirali in fantom vse čestitke za velike tri točke na tem gostovanju v Murski Soboti, čeprav igra ni bila na nekem visokem nivoju. Imamo pa mi še veliko rezerv. Proti Sobočanom so bile najpomembnejše tri točke s katerimi želimo utrditi tretje mesto na lestvici, ki ga držimo v ligi za prvaka in z zmago smo to zgolj potrdili.«
,

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2020 ob 11:07 gost

      Kakšen naslov?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2020 ob 7:56 gost

      Tou nej bilo za gledati, ka so nan delali tej mladinci.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.