https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Naj športniki Občine Beltinci so Fiona Zečiri, Amadej Maroša, ŽNK Beltinci in ND Beltinci

Beltinci, 07.02.2020 ob 8:45  

Občina Beltinci in Športna zveza Beltinci sta v četrtek, 6. februarja, v grajski dvorani Beltinskega gradu razglasili najboljše športnike in športnice občine Beltinci za leto 2019.


Zbrane sta nagovorila župan Občine Beltinci Marko Virag in predsednik Športne zveze Beltinci Andrej Pozderec, ki sta tudi podelila priznanja tistim, ki so se v preteklem letu na športnih področjih najbolje izkazali.

Najboljše športnice 2019

Najboljša športnica je postala karateistka Fiona Zečiri iz Beltincev, ki trenira karate že 15 let. V letu 2019 se je poleg opravljanja sodniške funkcije udeležila kar nekaj tekmovanj. Med drugim je na svetovnem prvenstvu v Bratislavi pri mlajših članicah do 21. let v kategoriji do 55 kilogramov osvojila 5. mesto.

Druga najboljša športnica je igralka elektronskega pikada Monika Kolbl iz Ižakovcev, ki je članica domačega kluba Maži bar in ekipe ToP-Gun iz Grlave. S slednjo je v letu 2019 osvojila naslov ekipnega državnega prvaka, s soigralko Mojco Mužič pa je tudi državna prvakinja v dvojicah.

Tretje mesto je pripadlo judoistki Kaji Baler iz Bratoncev, ki se z judom ukvarja že 9 let in je na državnem prvenstvu osvojila 3. mesto v kategoriji mlajših kadetinj do 52 kg.

Najboljši športniki 2019

Najboljši športnik je postal nogometaš Amadej Maroša iz Melincev. Amadej igra nogomet že od sedmega leta starosti in je igral za Muro v vseh selekcijah od najmlajših do članov. Po propadu Mure 05 je igral za ND Beltinci, v sezoni 2016/17 pa se je vrnil k Muri in z klubom prehodil pot iz tretje v prvo ligo. Trenutno je najboljši strelec pri NŠ Mura.

Drugi je hokejist Martin Mesarič iz Lipovec, ki je že kar nekaj let igralec članske ekipe HK Lipovci. V letu 2019 je nanizal kar nekaj dobrih predstav, v začetku leta 2019 je bil tudi proglašen za najboljšega igralca na dvoranskem prvenstvu.

Tretji najboljši športnik je postal Maj Janža iz Bratoncev, član atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Izjemen mladi atlet že več let v različnih tekaških disciplinah, od kratkih do srednjih prog ter v krosu, dosega najboljše rezultate na različnih mitingih, kot tudi na državnih prvenstvih.

Najboljše ekipe 2019

Najboljša ženska ekipa občine Beltinci je Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci. V letu 2019 je članska ekipa osvojila naslov tako državnih, kot tudi pokalnih prvakinj. Uspešne pa so bile tudi mlajše selekcije kluba.

Najboljša moška ekipa občine Beltinci je postalo Nogometno društvo Beltinci – Klima Tratnjek. Članska ekipa že drugo sezono tekmuje v 2. SNL, kar je glede na to, da ekipo sestavljajo pretežno domači igralci iz Občine Beltinci in okoliških krajev v Pomurju, izjemen uspeh.

Drugo mesto si je prislužil Hokejski klub Lipovci, ki je lani nanizal kar nekaj zelo dobrih rezultatov tako v domačem prvenstvu, kakor tudi v mednarodni konkurenci.

Tretje mesto si je s 1. mestom v prvi ligi MNZ Murska Sobota v sezoni 2018/2019 prislužil Nogometni klub Aluvar Gančani.

Najbolj perspektivni športniki 2019

Za najbolj perspektivni športnici sta bile izbrani Nisa Kocet iz Beltincev, ki trenira karate in Maruša Erjavec iz Lipovec, ki se ukvarja z atletiko.

Za najbolj perspektivne športnike so bili izbrani judoist Nejc Kalamar iz Dokležovja, judoist Jan Špilak iz Dokležovja, Matej Novak iz Lipe, ki s kolesom tekmuje na pumptrack tekmovanjih, hokejist Timotej Tivadar iz Lipovec in hokejist Luka Makovec iz Lipovec.

Posebno priznanje za izjemne dosežke na področju za slepe in slabovidne je prejela Silva Mlinarič iz Lipovec. Silva je članica Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota in je odlična tekmovalka panoge vrtnega kegljanja, namiznega tenisa, steznega kegljanja in govorečega pikada. Tako posamično kot v ekipi je v posameznih panogah osvojila odlična prva, druga in tretja mesta in je tako prejemnica številnih priznanj in medalj.

Prireditev je popestril glasbenik Jakob iz Glasbene šole Beltinci Jakob Kovač na inštrumentu rog, pod mentorstvom Bojana Bezjaka ter ob spremljavi Janje Belič na klavirju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija