https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota poteka 26. kulturni teden

Murska Sobota, 11.02.2020 ob 19:00  

V okviru XXVI. Kulturnega tedna so na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota pripravili proslavo, ki so jo posvetili umetniškemu fotografu Jožetu Kološi (septembra bo minilo 100 let od njegovega rojstva) in nedavno preminulemu pesniku in pisatelju Ernestu Ružiču. Poseben gost večera je bil Arne Hodalič.

Dijaki in učitelji Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota so že 26. zapored obeležili slovenski kulturni praznik s tradicionalno prireditvijo Kulturni teden na SPTŠ, ki poteka od 10. februarja do 18. februarja. 

Letos so razstavni program naslovili "Pogledi" in se osredotoča na fotografijo, medij, ki je s svojimi izraznimi in tehničnimi potenciali še kako določil prezentacijo in percepcijo sveta v poldrugem stoletju po njegovi iznajdbi. 

Zbrane je uvodoma pozdravil ravnatelj SPTŠ Murska Sobota Ludvik Sukič. Slavnostni govor pa je pripadel umetnostnemu zgodovinarju dr. Janezu Balažicu, ki je predstavil delo in pomen Jožeta Kološe.

Profesorji/ce in dijaki/nje so izvedli pesniško-glasbeni recital in v njem interpretirali pesmi Ernesta Ružiča iz cikla Zeleno v njegovi pesniški zbirki Delibab. Proslavo so zaključili s predavanjem Arneja Hodaliča. 

Mednarodno uveljavljeni slovenski fotograf, popotnik, novinar, potapljač in jamar Arne Hodalič, je v predavanju razgrnil svoje poglede na fotografijo in predstavil podobe izumirajočih ljudstev, s katerimi se je srečal na svojih potovanjih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.