https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboški proračun v drugi obravnavi potrjen, potrjeni tudi člani svetov javnih zavodov

20.02.2020 ob 17:50  

Murskosoboški mestni svetniki so na današnji 10. redni seji v drugi obravnavi potrdili proračun za letošnje leto, ki je po besedah župana, Aleksandra Jevška, rekorden. Mestni svetniki so v nadaljevanju seje med drugim potrdili nove člane svetov nekaterih javnih zavodov.

 

V drugi obravnavi potrjen proračun v višini 27,9 milijona evrov

Letošnji proračun Mestne občine Murska Sobota znaša na prihodkovni in odhodkovni strani dobrih 27,9 milijona evrov. Glede na prvo obravnavo proračuna so se zmanjšala sredstva za planirano sofinanciranje Dirke po Sloveniji, čemur se mestna občina odpoveduje, ne bodo pa tudi nabavili planiranega mini busa, po vzoru ljubljanskega Kavalirja, katerega nabava je bila predvidena za letošnje leto. Bo pa več sredstev namenjenih osnovnim šolam, za podporo malega gospodarstva, požarni zid v Rakičanu, nadzidavo glasbene šole, brodu na Muri in za nekatere druge projekte.

Že pred sejo je k predlogu proračuna za drugo obravnavo mestni svetnik Drago Rajbar (Nova Slovenija, Krščanski demokrati) vložil amandma po katerem se preporazdelijo planirana sredstva tako, da se nameni manj sredstev za ureditev pločnikov v Černelavcih ob cesti Murska Sobota – Gederovci (od Goričke do Gajeve ulice ter v Veščici pri pokopališču in več sredstev nameni za preplastitev javnih poti v Veščici. Mestni svetniki so po glasovanju amandma potrdili.

Seznanili so se še z Letnim programom športa za leto 2020 in ga prav tako potrdili.

Novi člani svetov javnih zavodov

Pod točko kadrovske zadeve so potrdili nove člane v svet nekaterih javnih zavodov. V svet javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota so bili imenovani in potrjeni Gregor Dražnik, Jan Kerčmar in Ana Zelko, v svet javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan so bili imenovani in prav tako potrjeni Nives Cajnko, Silvo Jakob, Jožef Varga in Matjaž Durič ter v svet javnega zavoda Razvojni center Murska Sobota Štefan Cigan, Branko Gomboši in Milena Vöröš.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2020 ob 19:22 gost

      Ko župan izjavi, da je v Soboti dovolj dela za vse, ki želijo delati, se res moraš vprašati o njegovi pameti. In takšni nam občino vodijo. Sramota od župana.

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2020 ob 19:55 gost

      Vsi tisti, ki ste brez dela, pojdite k županu Jevšku. On vam bo dal takoj delo, saj trdi, da je v Soboti dovolj dela za vse.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2020 ob 21:38 Car Murat gost

      Sami znanstveniki na kupu!!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2020 ob 21:42 Magyar Bacsi gost

      Sami znanstveniki na kupu!!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.02.2020 ob 0:18 gost

      ne se kregat..JJ bo porihtal proračun MOMS

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.02.2020 ob 10:05 gost

      Bo kdaj uradno in resnično objavljeno kako je posloval Expano v letu 2019? Župan Jevšek izkaži se in javno objavi podatke. RESNIČNE, ne prirejene.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.02.2020 ob 15:28 gost

      Koliko gre za NŠ Muro in Fazanerijo? Bi " NOVINARČKI " bili tako prijazni in bi nam predstavili celoten proračun?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.02.2020 ob 17:30 Joužek gost

        Zdaj ne smejo. Se na tiho pripravlja sprememba OPPN, da bodo lahko v Fazaneriji podrli drevje in naredili dodatna igrišča. Investitor seveda ne bo NŠ Mura, ki je zasebni klub, ampak MO MS za naš denar. Tam bodo trenirali mladino in če bo kateri dober ga bodo prodali. Denar seveda ne bo šel v MO MS. Nimam nič proti nogometu, ampak posel naj se gredo za svoj denar in na svojem.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.02.2020 ob 17:36 Joužek gost

      Kao, proračun je razvojno naravnan. Malo morgen. Razvoj so delovna mesta ne pa Expano, Slovenska, reflektorji na nogometnem igrišču, lekarna itd. Mogoče se delo da dobiti, le plačali ga nebi.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.02.2020 ob 12:01 gost

      VSI, KI STE KOMENTIRALI O MO MS STE IDIOTI, PRIMITIVCI, KI NIMATE POJMA KAKO SE IZVAJA PRORAČUN MO MS. RATDELI SE PO REGILCAH OD GOSPODARSTVA, NEGOSPODARSTVA, ŠPORTA ITD.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.03.2020 ob 13:06 Jebi veter gost

      Te kmet desusof gleda,kak pozol!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.03.2020 ob 14:01 Bučka gost

      Verjamem, da je dela za vse, samo, da se socialnim podpirancem ne ljubi dvigniti rit s kavča. Bilo bi jim potrebno socialo zmanjšati za 3/4 pa bomo videli.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2020 ob 14:47 gost

        14:08 ....... objavljen je moj nepopoln komentar. Zakaj? Komu v interesu? Bom napisal približno nadaljevanje komentarja. Tudi takim, ki so delali 37 let, delo izgubili, ker je podjetje šlo v stečaj, zdaj pa zaradi starosti, izgorelosti in slabega zdravstvenega stanja ne dobijo dela, bi ti vzel(a) to malo miloščino, s katero lahko samo životarijo, ŽIVETI ne morejo???? Invalidom, ki so trajno nezmožni za delo, invalidske pokojnine pa ne morejo dobiti?????? Tem revežem bi ti vzela še tisto tanko skorjico kruha, ki jo imajo??????? Tisti bogatašev, ki so ukradli milijone evrov našega denarja in jih poskrili, cerkve, ki je napravila za 1,3 milijarde evrov dolga, ki ga bomo vrnili davkoplačevalci, ki je ogoljufala na stotisoče ljudi s certifikati ( ZVON 1 in ZVON 2 ), privatnikov in kmetov, ki dobivajo na milijone evrov nepovratnih sredstev in subvencij, pa tvoja omejena in pokvarjena pamet ne vidi. Imaš res luft v glavi namesto možganov. A tudi takšni morate živeti, samo ni potrebno svoje nespameti in zlobnosti kazati na portalu.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.