https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Mednarodna karnevalska povorka na Ptuj privabila množico obiskovalcev

24.02.2020 ob 15:45  

Bogato dogajanje na 11-dnevnem ptujskem Kurentovanju je včeraj doseglo vrhunec z Mednarodno karnevalsko povorko, ki si jo je ogledalo rekordno število obiskovalcev, zabava pa se je nadaljevala na prenovljeni Kurentovi tržnici. 

Na včerajšnji mednarodni festivalski povorki so tudi letos bili osrednje pozornosti deležni kurenti in drugi slikoviti pustni liki s Ptuja in okoliških krajev, kjer mnoga društva vedno znova dokazujejo, da so te šege in običaji še kako živ in pomemben del lokalne identitete, številni sodelujoči otroci in mladi pa vlivajo upanje, da se bo ta bogata tradicija nadaljevala tudi v prihajajočih desetletjih.

Tradicionalnim maskam so se včeraj pridružile tudi modernejše pustne maske, prijetno vzdušje in vreme pa sta na Ptuj privabila tudi mnoge obiskovalce. 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        26.02.2020 ob 7:55 gost

        Pustovanjev na ptuju mi zelo vsec kar je tudi v Piranu.Ampak to pustovanje na Ptuju je nekaj posebnega.Se tako naprej.Najbolj vsec so mi bili cirkovski klovni,frizerji,disko plesalci,noji.Kaj pa se tice tujih skupin pa metulji,skoti.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      26.02.2020 ob 8:00 gost

      Pa tudi v Dornavi,Markovcih,Vidmu.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.