https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Pomurju je vstopna točka za koronavirus v splošni bolnišnici Murska Sobota

4.3.2020  

V Pomurju je skupna vstopna točka za odvzem brisa pri sumu na okužbo z novim koronavirusom SARS-CoV-2 v prostorih za izolacijo s posebnim vhodom poleg urgentnega centra Splošne bolnišnice Murska Sobota. Za vse aktivnosti zraven bolnišnice skrbijo štirje pomurski zdravstveni domovi in koncesionarji.


Po besedah strokovnega direktorja bolnišnice prim. asist. Daniela Grabarja, dr. med., spec. v Pomurju še naprej sledijo vsem sprejetim ukrepom za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2 in jih tudi izvajajo. Glede na trenutno epidemiološko stanje je v Pomurju določena ena vstopna točka.

Ob tem, kot pravi strokovni direktor, še vedno velja pravilo, da pacient s sumom na okužbo z novim koronavirusom po telefonu najprej pokliče izbranega osebnega zdravnika ali dežurno službo v zdravstvenem domu, kjer bodo po navodilih epidemiologa pacientu dali nadaljnja navodila.

O napotitvi na vstopno točko mora zdravnik obvestiti dežurno službo Zdravstvenega doma Murska Sobota na vstopni točki v urgentnem centru na telefonsko številko 02 5123 804.

Pooblaščena oseba bo ob odvzemu brisa obravnavala napoteno osebo in ji dala natančna navodila o načinu in času prihoda.

Po pregledu in odvzemu brisa bodo osebo namestili v izoliran prostor, ali ga po odločitvi zdravnika – če ne potrebuje nadaljnjega zdravljenja – poslali v domače okolje do prejema izvida testiranja.

Če je pacient s sumom na okužbo toliko prizadet, da je potrebno bolnišnično zdravljenje, bo do potrditve rezultata testiranja izoliran, po morebitni potrditvi okužbe z novim koronavirusom pa bo z ustreznim prevozom odpeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor.

"Na podlagi navodil epidemiološke razmere sproti spremljamo, ob spremenjenih ukrepih bomo javnost o tem še naprej sproti obveščali," dodaja strokovni direktor bolnišnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2020 ob 20:33 gost

      Kdaj pa bo končno vstopil, da bo vam, medijem končno prišlo?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2020 ob 8:09 Stanko gost

      Korona virus🤔. Prepocasi se prenasa. Hitler,Stalin,Tito bi morali vstati bi se prej zemlja sprostila in zadihala bolsi zrak😁

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.