https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Število okuženih s koronavirusom naraslo na šest, okužen tudi mlajši moški iz okolice Maribora

5.3.2020  

Število okuženih s koronavirusom je naraslo na šest.


Moški in ženska potovala po Italiji

Državna sekretarka Simona Repar Bornšek, je za Odmeve na TV Slovenija pojasnila, da gre pri dveh novo potrjenih okužbah za moškega in žensko, ki sta potovala po Italiji. Tam sta se bržkone tudi okužila in po zdaj znanih podatkih nista povezana s skupino prvih treh okuženih. Njuno stanje je stabilno, oba pa sta ravnala po protokolih.

Šesti okuženi s Štajerskega

Po navedbah v oddaji 24UR naj bi bil šesti okuženi 32-letni moški iz okolice Maribora, ki je zaposleni v UKC Maribor. Bolnik je v bolnišnici v izolaciji. Njegovo zdravstveno stanje je po zdajšnjih navedbah stabilno. Kje se je okužil, še ni znano.

Prvi primer potrjene okužbe je bil pri Ljubljančanu, ki je minuli konec tedna pripotoval iz Maroka skozi Italijo in je zbolel za boleznijo, ki jo povzroča ta koronavirus, covid-19. Drugi in tretji okuženi pa sta bila njegova sopotnika na potovanju. 

V primeru okužbe s koronavirusom so najbolj ogroženi starejši od 80 let. Verjetnost smrti v tej starostni skupini je 14,8-odstotna. Smrtnost je zanemarljiva med okuženimi, mlajšimi od 50 let, med otroki do 10 let umrlih ni. Bolj ogroženi so bolniki s kroničnimi boleznimi, najbolj tisti s srčno-žilnimi boleznimi.

* Fotografija je simbolična.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2020 ob 3:29 Čergoli gost

      Koliko pa je okuženih z muritisom??? Kako nevaren je ta virus???

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2020 ob 9:26 gost

      Slovenija je bila dobro pripravljena, ko ni bilo virusa, oziroma so ga dolgo časa skrivali, (Šarec in kompanija) zdaj pa ko se je pojavil pa iz pričevanj obolelih slišimo, da vlada splošna zmešnjava, oni so objavili telefonsko številko, na katero lahko kličeš 3 dni pa se noben ne javi tako da oboleli mora sam poiskati pomoč in obenem še okuži 100 drugih. Države, ki so dobro in pravilno ukrepale in manj lapale o pripravljenosti in se slikali in kazali vsako uro po TV kot naši kvazi strokovnjaki, bodo to širitev omejile pri nas je "cuk odpelal" kak zmeraj v Sloveniji.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.