https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Sloveniji prepovedane prireditve v zaprtih prostorih z več kot 500 obiskovalci

7.3.2020  

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes izdal uredbo, ki določa, da se od danes, 7. marca, od 19. ure prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi.


Prepoved velja, dokler ne preneha nevarnost širjenja bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus, piše v uredbi, objavljeni v uradnem listu.

Foto: arhiv pomurec.com

Na ministrstvu za zdravje sicer priporočajo, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi.

Minister s prepovedjo sicer sledi priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Kot je danes povedala njegova direktorica Nina Pirnat, so tako predlagali zaradi višje stopnje tveganja prenosa virusa. Do 14. ure je bilo sicer v Sloveniji potrjenih 12 okužb z novim koronavirusom, testirali so 785 ljudi.

Prepoved zbiranja za zdaj ne velja v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, so STA povedali na ministrstvu za zdravje. Na ministrstvu za izobraževanje pa so že popoldne pojasnili, da sledijo priporočilom in spremljajo situacijo, ki pa se spreminja iz ure v uro.

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je že napovedal, da bo za ponedeljek sklical Svet za nacionalno varnost v razširjeni sestavi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2020 ob 19:14 gost

      Fala kurci...malo pavze od raznoraznih goričkih gojzar bendov a la bljak planet ...vikend sranje in ostali dno dna šalabajzeri

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.03.2020 ob 23:05 en gost

        Človek ti se sploj zavedaš kakšoga butca si naredo iz sebe z to objavo? Ja na keri prireditvi zapretoga tipa ge je več kak 500 lidi pa gdaj špilajo Planeti? V Čilija nejde 500 lidi, torej je tisto dovoljeno, dočim goričke veselice pa so prireditev odprtoga tipa, torej so dovoljene.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.03.2020 ob 5:10 Lendavski nadvojvoda gost

      Glavno ka šanki delajo,bi rad videl koronavirus,ki tam preživi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2020 ob 6:05 gost

      En...nabijem te na gojzar

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.03.2020 ob 11:40 gost

      Turbaš tuče turbaša

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.