https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Potrjenih že 57 okužb, en primer na območju Murske Sobote, zaprli tudi osnovno šolo, Madžarska uvaja nadzor na meji

11.3.2020  

Po zadnjih podatkih je število potrejnih okužb s koronavirusom v Sloveniji naraslo na 57, ena okužba tudi na murskosoboškem območju.

Do 14. ure potrdili 57 okužb, testirali so 2270 oseb

Na novinarski konferenci ob 12. uri je bilo potrjenih 47 okužb s koronavirusom. Kot je na novinarski konferenci povedal minister za zdravje Aleš Šabeder je bilo 27 okuženih na območju Ljubljane, 12 na Dolenjskem in Beli krajini, po 3 na Štajerskem in Primorskem in ena oseba na območju Murske Sobote. Ob 14. uri pa so pristojni sporočili, da je okužba potrjena pri 57 osebah, opravljenih pa je bilo 2270 testiranj.

Zaprtje osnovne šole, v UKC Ljubljana prepovedali navzočnost očeta pri porodu

Kot so povedali so danes imeli tudi dva izredna primera, in sicer so okužbo potrdli pri eni od učiteljic na OŠ Frana Albrehta v Kamniku, zaradi česar bo kamniška osnovna šola za 14 dni zaprta. Okužbo pa so ugotovili tudi na ginekološki kliniki UKC Ljubljana, zato so tam uvedli ostre omejevalne ukrepe.

Zapiranja vseh šol ni potrebno. Na NIJZ spremljajo vsak primer posebej. Če se bo ponovil vnos v kolektive, bodo nadaljevali z zapiranjem v skladu z navodili ministrstev.

Spregovorili so tudi o meji z Italijo, ki po beseah Šabedra ne bo zaprta, ampak se tam uvaja šest kontrolnih točk in zapira nekatere ceste. Kontrolne točke bodo namenjene tujcem, slovenski državljani pa bodo lahko mejo prečkali nemoteno.

Koordinacijo nad vodenjem ukrepov v zvezi s koronavirusom je danes prevzela Civilna zaščita. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je napovedal, da bo naslednjih urah in dneh reorganiziral delo koordinacijske skupine, uvedel štabno vodenje.

Do konca tedna bodo vsa gospodinjstva prejela informativne letake z navodili in sprejetimi ukrepi v zvezi s koronavirusom.

Madžarska vlada uvedla izredne razmere

"Madžarska vlada je zaradi novega koronavirusa danes uvedla izredne razmere. Uvedla bo nadzor na mejah s Slovenijo in Avstrijo. Za tiste, ki prihajajo iz Italije, Kitajske, Južne Koreje ali Irana, bo veljala prepoved vstopa v državo. Izjema so madžarski državljani, ki bodo morali ob vrnitvi v domovino za 14 dni v državno karanteno," navaja Sta.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2020 ob 13:26 čondraš gost

      Še enkrat sprašujem odgovorne in Šarca in Janšo, kdaj mislite zapreti vse šole ? Razumete da ni niti trohice logike da zapirate šole ( kot danes v Kamniku ) ko se virus že pojavi ! ? In zdaj ko se je že pojavil na šoli, se boste spraševali, testirali, izolirali, strašili ljudi ? Vse to bi lahko preprečili s predčasnim zaprtjem šol in vrtcev, starši bodite pametni, pustite otroke doma ! Janša je pred dnevi podal izjavo češ kaj bodo zaprli šole potem ap bodo otroci doma pri starejših, večinoma pris tarih starših, ki so ogrožena skupina. Bravo Janša, cvetka tedna, a tzdaj bo ap vredu ko se med deco že širi okužba da bodo otroci doma pri starih starših, teden dni nazaj ko se virus še ni širil in bi ZDRAVI otroci bili pri starih starših, se vam pa ni zdelo logično odpovedati pokua ? Logika logika, Janša, ženo bi mogel poslušat, Šarec pa za nasvet vprašat Avstrijce ;). Prave cvetke ste .

      17 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2020 ob 15:36 gost gost

        Stari, najprej si razjasni, da v tem trenutku ŠE vedno obstaja vlada Šarca alias, ki je vrgel puško v koruzo in, ki opravlja tekoče posle. Zato ne moreš spraševati nekoga, ki nima svoje vlade, niti ni potrjena, kdaj bo zaprl šole. Očitno si nepisme glede ustroja delovanja naše države.

        14 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2020 ob 17:22 čondraš gost

        Mojster, dovolj so izjave JJ, tudi on ne bi zaprl šol in vrtcev, popolnoma vseeno če je danes na vladi ali bo v petek. Govori nebuloze. A starim staršem bo naprtil deco ko bo se virus razpasel po šolah ? Namesto da bi zdaj šole zaprki kjer se še ni pojavil virus. Laj ti ni jasno, obsojam stališče ki ga JJ zagovarja, stališče je enako kot ga ima Šarec v odhajanju, torej ni nobene razlike. Urška od Janše je lepo povedala da je za zaprtje vseh šol in vrtcev ,JJ je lepo povedal da NI za to.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2020 ob 20:29 gost gost

        verjetno veš, da ima izključno sedanja vlada vsa pooblastila do izvolitve nove. Izjave politiko so samo izjave.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2020 ob 0:16 Gost 1 gost

        Čondraš - Ali si mogoče kje zasledil napotke 75. akademikov ali pa nevladnike, kateri znajo samo delati zbrko tam kjer je nepotrebna. Sedaj, ko pa bi res bilo potrebno svetovati Šarcu pa so nekje skriti v luknjah, saj oni so dobro preskrbleni.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2020 ob 14:58 čondraš gost

      Politka in zdravstvo ,sploh zdravniki, so uspeli zabiti Sloveniji avtogol.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2020 ob 15:37 gost5 gost

        ne morejo dati avtogola, ker je nepomemben ta kvazi avtogole, ker smo tekmo že pred 3 tedni izgubili, za časa levičarskih protestov pod vlado Šarca.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.03.2020 ob 17:30 gost

      VI VSI PREDHODNI KOMENTATORJI STE HLAPCI JANŠE. JANŠA NAJBOLJ KORUPTIVNI POLITIK IN VI IDIOTI GA HVALITE IN MU ZAUPATE. TA MANDATAR IMA ČRNO ZGODOVINO OD PRODAJE OROŽJA, PRODAJA MERCATORJA, PATRIJA, ORBAN, BOSANSKO POSOJILO ITD. IN VI ZAUPATE TAKŠNEMU MANDATARJU. SRAMOTA.

      15 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2020 ob 18:38 čondraš gost

        Ti si ap potreben levičarskih tablet, nihče toliko ne omenja JJ kot levičarji, hofofobi.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2020 ob 20:32 gost

        ti niti hlapec nisi, ti si suzenj rdecih boljsviko, ki zivijo kot kaviar socialisti in se zdravijo v privat bolnisnicah, ti pa nimas za wc papir. pojdi na dopust v venezuelo, da ti odprejo mozgansko celico, tisto ki je se ostala od enoumja. nauci se uporabljat tipkovnico. obstajajo tudi male crke, ker te noben ne bere.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.03.2020 ob 18:33 Gost gost

      Že spet se prepirate? Korona je tu, če bo Janša kaj ukrenil ali ne. Za njega se ve, da je pacek, korono bomo pac nekak preživeli ali pa ne, on se pa drži kot klop in se ga ne moremo rešiti niti s karanteno, niti s cepivom.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.03.2020 ob 19:09 Ppppppp gost

      JANŠA JE CAR .

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.03.2020 ob 19:15 Lendavski nadvojvoda gost

      Čundraš,tak pijšen ka tou pumejni grinta,zamazanec ,pa ednu dno čluveka.Ka pa je te "hofofob",a je to tvoj ideolog,tvoj boug mogoče ,kar je nemogoče,nekda v zgodovini ,državnik?A je to tisti,Glanzkopf,ki so mu še lasje pobegnili z noure glave...?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.03.2020 ob 19:25 Gost gost

      Na žalost je Janša res car, plevel na njivi pospricas, da rešiš koruzo ali kaj, tega klopa pa niti z autanom ne vnicis. To je naš korona virus.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.03.2020 ob 20:34 Gajdar gost

      Hrvaška vlada je en mesec pripravljala ukrepe, naša nič. Poglejte si Italijo vse vodi in daje informacije predsednik vlade pri nas pa vidim samo ministra Šabedra in ono žensko iz NZJ, ki se je v začetku iz vsega pred kamerami posmehovali. Proračun RS nima nobene rezerve, še več v krizo štartam z 400 milijoni minusa v državni blagajni. Še sreča, da smo imeli treznega Počivalška SMC in Pivčevo, ki sta podprla novo vlado, če bi imeli brezvladje in nove volitve v juniju bi nas vrag vzel.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.03.2020 ob 7:22 Lendavski nadvojvoda gost

      Gajdar,se vidi,na takih bebčkih kot si,Ivan uspeva,na takih uspevajo tudi debeli škofje.Taki kot ti hvalijo druge(ravno Lajbeke),malo manj pa vidijo dobro pri svojem narodu,ki je na žalost tudi take kot ti "nakotu".

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.03.2020 ob 17:04 Ni mi vseeno gost

      Dragi moji! Nehajmo že enkrat z delitvijo na leve in desne. Virus je tu in bo prizadel tako ene kot druge. Moramo se skupaj spoprijeti z njim, da ga premagamo. Zato upoštevajmo vsa navodila, ki jih sedaj res sproti dobivamo. Tokrat mislim, da so tudi politiki začeli delati enotno, kar pomeni, da je vrag vzel šalo! Tokrat gre zares! Po pisanju medijev, tako naših kot tujih, virus ni tako nedolžen, kot so ga na začetku želeli predstaviti. Vsak naj po svojih močeh prispeva čim več, da virus zajezimo in preprečimo najhujše...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.