https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V sosednji Avstriji potekal »Dan Mura Raba Tour«

11.03.2020 ob 11:00  

Sobotni vrvež znanega nakupovalnega središča v bližini Gradca v Avstriji je dopolnila lokalna turistična ponudba čezmejnega območja Slovenija-Madžarska. Partnerji v projektu Mura Raba Tour so ob podpori turističnih ponudnikov, domače folklorne skupine in skozi nagradno igro, predstavili priložnosti za aktivni oddih v čezmejni regiji med rekama Muro in Rabo.

Na podlagi predpostavke, da je vsak potrošnik hkrati turist in kot tak tudi potencialni obiskovalec projektnega območja Slovenija-Madžarska, so v okviru projekta Mura Raba Tour organizirali tako imenovan »Dan Mura Raba Tour« v nakupovalnem središču Seiersberg v sosednji Avstriji.

Cilj sejemske udeležbe je bila predstavitev regije med Muro in Rabo kot turistične destinacije s številnimi možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa, tematsko vezanimi na štiri različne programe, to so konjeništvo, vodni turizem, kulturni turizem in pohodništvo. Gre za povsem nove nosilne tematike, ki v našem prostoru še niso izkoriščene ter omogočajo aktivno preživljanje prostega časa v podeželskih in turistično zapostavljenih regijah projektnega območja.

Skupni nastop in predstavitev projekta Mura Raba Tour je potekala ob podpori lokalnih turističnih ponudnikov, ki so privabljali mimoidoče s ponudbo domačih marmelad, sokov, meda, pletenih izdelkov iz šibja in glinenih posod, ter pestro ponudbo storitev, ki so obsegale prenočitvene zmogljivosti, vodne, konjeniške in kulinarične užitke.

Promocijo projektnih aktivnosti je popestril nastop članov folklorne skupine Kulturno-umetniškega društva Šalovci in srečelov z več kot 50 dobitki, katere so donirali lokalni turistični ponudniki, člani čezmejne mreže projekta Mura Raba Tour.  

Projekt Kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kot integralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Raba Tour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje 2014-2020.

 

Več informacij o projektu najdete na povezavi: http://www.si-hu.eu/murarabatour/

PR

    Fotogalerija