https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Cesta med Žitkovci in Bödehaza zaprta z betonskimi pregradami

14.3.2020  

Občina Dobrovnik pozorno spremlja pojav korona virusa v Sloveniji in v sosednjih državah, odločitve ter napotila Vlade RS, zaradi obvarovanja in zaščite zdravja občank in občanov, pa tudi kot zelo obiskano turistično območje predvsem lokacij Bukovniškega jezera in Tropskega vrta v Ocean Orchids.


"Ta teden smo stalno na vezi na relaciji župan, podžupan, občinsko upravo, Dvojezična osnovna šola in vrtec, Madžarska samoupravna narodnostna skupnost, Zavod za okolje in turizem, Občinsko gasilsko poveljstvo in civilna zaščita, Krajevne skupnosti, Župnijski urad, Zdravstvena postaja, Policija, Krajevni urad, Pošta, Tropski vrt in vsa društva, z namenom koordiniranja in medsebojnega informiranja, da skupaj pravilno in umirjeno pripravljamo ukrepe za našo dvojezično občino Dobrovnik.

Občina Dobrovnik želi dosledno upoštevati navodila Vlade Republike Slovenije.

Odpovedane so vse javne prireditve, Občni zbori, prireditev ob Madžarskem narodnem prazniku, mednarodna razstava pirhov, športne prireditve in ostala srečanja.

Dvojezična osnovna šola in vrtec bosta od ponedeljka naprej zaprta, že v petek je bilo zelo malo učencev v šoli 5 in vrtcu 8 otrok. Starši zaenkrat niso izrazili potreb po izrednem varovanju otrok oziroma obisku šole zaradi svoje narave dela. Vodstvo šole in vrtca pa že pripravlja šolo-pouk na daljavo. Zapira se Krajevni urad, Občinska uprava bo delovala na daljavo torej preko telefona 025776880 in e-pošte obcina@dobrovnik.si; vse informacije pa so dostopne TUKAJ. Zdravstvena postaja in lekarna bosta odprti kot dosedaj vendar se bo vstopalo posamično in pod nadzorom, pravtako tudi trgovine in Petrol.

Foto: občina Dobrovnik

V tem trenutku poteka izredna razširjena dopisna seja občinskega sveta Občine Dobrovnik tudi z namenom informiranja in predstavitve trenutnih ukrepov v tem in v naslednjem tednu. Kot rečeno poteka dopisna seja občinskega sveta v izogib izpostavljanja nevarnosti kontaktov članov sveta in možnosti širjenja korona virusa.

Najprej želim pohvaliti vse sodelavke in sodelavce v javnih ustanovah pa tudi občanke in občane za odgovorno in korektno sodelovanje.

Območje Bukovniškega jezera in Tropskega vrta je zaenkrat odprto v kolikor pa bodo navodila Vlade RS še poostrena, pa bomo Info pisarno zaprli že v ponedeljek, seveda sprehodi okrog Bukovniškega jezera pa so vedno možni in za vsakogar dobrodošli.

Državna meja oziroma cesta med Slovenijo in Madžarsko med Žitkovci in Bödehaza je zaprta z betonskimi pregradami.

V teh dneh še posebej ne smemo pozabiti na našo osebno zdravje, le zdrav človek lahko pomaga sebi in sočloveku. Ne smemo pozabiti na starejše in bolne. V ponedeljek bomo preverili kako deluje Socialna služba in Rdeči križ predvsem pri oskrbi starejših in bolnih z najnujnejšimi potrebami na domu.

Obvezno pa se moramo posvetiti pravilnim pogovorom doma, v družini, še posebej z otroki in jim umirjeno predstaviti nastalo situacijo in ne vzpodbujati negotovosti, da ne bodo čutili nepotrebnih posledic strahu in stisk.

V tem trenutku so zelo pomembni mediji, ki morajo umirjeno poročati in poskušati pozitivno delovati preko vseh medijev tudi družbenih omrežij.

Naslednji teden bo vsako gospodinjstvo in ustanove v občini Dobrovnik dobilo informacije v obliki občinskega glasila Mesečnik.

Vsem želim veliko strpnosti, močnega zdravja in da se čimprej vrnemo v normalno vsakdanje življenje. Srečno vsem in vsakomur."

Župan-Polgármester
Kardinar Marjan, univ.dipl.ing.agr.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2020 ob 21:17 Geza gost

      Mogoče sem slabo preštel,v občini Dobrovnik deluje civilna zaščita???Bodite ljudje resni...

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2020 ob 8:32 Čergoli gost

      Okrog Bukovniškega jezera so tudi tanki!!!!

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.03.2020 ob 8:44 gost

      V Evropo je prišlo 4.000 ameriških vojakov. Ljudje vas nič ne zanima zakaj so zdaj tu? Mene skrbi. Čedalje bolj čudne so stvari s tem virosom.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.03.2020 ob 10:20 fake news gost

      Sodelovanje s civilno zaščito? Pa naj objavijo imena ljudi in številke, da jih pokličemo in vprašamo za nasvet ob ukrepanju z koronavirusom :) Verjetno nobenega ni ne v uniformi ne na sliki, ker jih ne najdejo oz. nočejo prevzeti teh funkcij. Zakaj?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.03.2020 ob 19:06 wes gost

      95% članka je laž!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2020 ob 20:12 gost pet gost

      Zadnji gost, ka je laž? Idi se san prepričaj, ka so napravili vogri, betonske ograje, kak da bi bila vojna, to se dela gnesden ,sicer pa kaj drugo nemreš pričakovati od njih. Tudi tan majo okužene, samo ne dajo podatka ven, tak kak marsikaj drugoga. Koga mamo to za soside, joj joj.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.03.2020 ob 8:10 Čiko gost

      Da vijdim toga na sliki mi mijne tudi virus

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.