https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Ali vojska ne bo dobila izrednih pooblastil?

25.3.2020  

Vlada se je dogovorila, da iz dnevnega reda umakne predlog notranjega ministra Aleša Hojsa o aktivaciji 37. a člena zakona o obrambi, s katerim bi vojski podelili izredna pooblastila. Minister se bo o aktivaciji pogovoril s poslanskimi skupinami. 


Vlada si želi, da tudi poslanske skupine prispevajo ideje in razmišljanja o podelitvi izrednih pooblastil vojski, je povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Hojs je s poslanskima skupinama SDS in SNS, kjer njegov predlog podpirajo, že opravil pogovora. S preostalimi bo to storil te dni. Potem se bodo odločili, ali bodo aktivacijo 37.a člena predlagali. "Skoraj prepričan sem, da bomo predlog podali," je dejal Hojs. 

Pomisleki se pojavljajo o smotrnosti takšnega ukrepa in o delovanju vojske v slovenskih mestih. Minister je pojasnil, da vojska ne bi patruljirala na cestah slovenskih mest, ampak bi delovala na južni meji.

"Po dogovoru z v. d. generalnega direktorja policije Antonom Travnerjem so namreč policiste razdelili v t. i. tretjinske slote. Tretjini policistov so odredili koriščenje starega dopusta, čakanje na delo ali delo na domu. S tem želijo preprečiti širjenje virusa med policisti. Če bo del policistov zbolel, pa jih lahko tudi nadomestijo z zdravimi. Pri nadomeščanju policistov, tako pravi Hojs, pa bi uporabili pomoč vojske," poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec.com (fotografija je simbolična)

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2020 ob 15:11 čondraš gost

      Ovi kozojebi se nam šetajo skozi uha po državi, mi pa še vedno kolebamo. Prokleta levica zagamana petokolonaška , zagaj enostavno ne gredo med kozojebev Afriko in Azijo, jih učit socializma in nastavljati riti, neljubljena bitja z levice, ki iščejo podporo in oporo v slabičih večjih od njih.

      18 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2020 ob 16:24 Emma gost

        Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno - www.GetMeets.Com

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2020 ob 12:33 Redek gost

        Si prešto, ka si napiso? Najdi si babo, pa de boukše... Ali pa če maš babo, pa nejde, si najdi deda. Na levici de jin vseeno. Oni ne kontrolejrajo tvoje hrenovke kak tvoj pop ali Janosz.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2020 ob 15:14 čondraš gost

      Grčija je že uvedla začasno zamrznitev prošenj za azil, enako bi mi morali storiti, vsaki ki ilegalno pretsopi mejo je vrnjen od kod je prišel in se ga ovekoveči s fotografijo in izžene. Golazn ki izkorišča vojne sirote za svoje švercanje, ne bi smela prestopit meja EU. Prokleta Angela in Macron in njuni ultra kapitalistični projekti.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.03.2020 ob 15:17 gost 2 gost

      Še to bi bilo treba, ka bi vojska mela posebna pooblastila in še pod tem nastavlenim ministrom. Hujše se nam nemre zgoditi. icer pa to sploh ni potrebno, to je samo kazanje moči.

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2020 ob 23:25 Joužek gost

        Skoraj vse Evropske države so že aktivirala vojsko. In ne vidim zakaj mi naše vojske ne bi poslali na južno mejo. Prehode zapiramo, na ostalih kontroliramo kdo prihaja v državo, merimo vročino, zahtevamo potrdila o neokuženosti, iz Hrvaške čez Kolpo in skozi gozdove pa množica ljudi, za katere ne veš ali so zdravi, kje se bodo zadrževali in gibali, nimajo dokumentov.... In ki tu nimajo kaj iskati. Pomoč jim je treba nuditi v njihovih državah. Naj se za to angažirajo naše nevladne in človekoljubne organizacije organ

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2020 ob 11:24 ilus gost

        gost 2 - vsi ministri v bilo kakši vladi so nastavleni. Ministre ne volimo na volitvah, zato jih nekdo, pa to naj bodo levi ali desni si vlado naredijo tako, kot jim odgovarja, je pa res, da božji blagoslov mora dati državni zbor.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.03.2020 ob 16:23 STRAH LEVIČARJEV gost

      DAJTE POVEJTE LEVIČARJI, KOMUNISTI IN TOVARIŠI ZAKAJ SE BOJITE TAK TE VOJSKE NA MEJI ????? naj rajši poležavajo in manjarijo kak bi pa policiji pomagali na meji. Prekleti levičari pa kdo vam daje pooblastilo, da zastopate slovensko ljudstvo pa vsi skupaj nimate 5 % glasov NAJ ODLOČI LJUDSTVO. Sicer pa razumem vaš strah, ker sem ga doživel že 1991 ko ste vsi spizdili iz Slovenije, sedaj pa se bojite, da to ne bo mogoče in boste odgovarjali ljudstvu.

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2020 ob 20:14 čondraš gost

        To se tudi jaz sprašujem, od kod strahovi pred lastno vojsko, vojsko ki ej na nivoju tabornikov..JJ je že na oblasi tako da ne želi preko vojske zasesti Slovenijo :). Verjetno še niso imeli levičarskega foruma, skupščine da bi opredelili svoje strahove, edino kar zanesljivo vemo je da imajo levičarji in levičarke spolna nagnjenja do kozojebov in se očitno bojijo da jih en bi dovolj prišlo k nam, oziroma k njim, ker k meni ne prihajajo, jaz jih lahko samo zbracam v B. mater.

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.03.2020 ob 18:29 ammen gost

      Prišo deJJ kak je 91leta pa de rasturo na meji...

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2020 ob 19:16 Lendavski nadvojvoda gost

        Ammen,kaj je Janša naredil na meji,na kateri?V Cankarjevem se je skrival v uniformi,ki je opletala okoli njega,govoril o desetinah uničenih tankov,Kacin pa lagal ,on,Kacin,je pravi,on je doprinesel,Janša je nič,nikoli ne bo dobro zapisan v spominu.

        7 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2020 ob 13:40 ilus gost

        lendavski nadvojvoda - zapoumni si tou, ka boš tudi tij nazadnje pravo, če dete što pijtal, ka je Janez Janša : boš odgovoril, da je OČE SLOVENSKEGA NARODA.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.03.2020 ob 19:09 Lendavski nadvojvoda gost

      Čundraš,pomiri se z zapisi,ne na vsakem koraku svetu kazati svojo majhnost,ničevost.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.03.2020 ob 19:31 gost

      Saj pa je vse lepo napisano,da vojsko rabimo na meji! Ne razumem te stranke Levice!!

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.03.2020 ob 23:43 čondraš gost

        Saj se niti sami ne razumejo, oni so pač proti, ne vedo točno zakaj, ampak morejo biti proti ker so na nivoju 16- letnih razvajenih upornikov :)

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.03.2020 ob 19:33 Lendavski nadvojvoda gost

      Kakšna vojska?Jaz sem bil vojska.Enemu dam okoli ušes pa desetina beži,taborniki.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.03.2020 ob 19:37 gost

      Mi vojske ne rabimo ampak pravo in sposobno policijo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.03.2020 ob 20:34 LFL gost

      Lendavski zrel si za psihiatrijo.Nekdo je napisal da ne razume stranke Levice.Jaz pa ne razumem nobene z LEVEGA političnega pola.Katastrofa puško v koruzo ,zdaj pa vse znajo.Vtihnite levaki ker ste najbolj pametni ko ste tiho.Nobeden levuhar nebi zdaj v tej situaciji vodil državo kt jo vodi JANŠA. Odločno, preudarno, z dobrimi odločitvami,z mirnostjo, itd itd itd. Samo veliki gobci so jih kak bi oni to pa oni tisto,kot sem že napisal.L evičar je najpametnejši ko je tiho.Bar ne stri kake bedarije.Tak se je Serpentinšek stalno glasil in šel iz neumnosti v norost.Revček nesposoben.Saj ni sam kriv da so ga porinili na to pozicijo,te pa se je videlo iz dneva v dan da je bil nesposoben za ta položaj.To smo videli vsi razen tistih ki to niso hoteli videti.To pa so vsi levičarji - razen tistih ki so ga zapustili.Zdaj jih imate za izdajalce - - - a vodenje države ni za poceni komika. Videno - -dokazano.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.03.2020 ob 20:41 gost

      L endavski podvojvoda- - - DEBILNI FUJENEC povej kje da ti jaz dam eno z leve pa boš še videl kaj ti prileti z DESNE te pa boš na brzino v Lentiju .Posranec levi,a te še ni obiskal COVID - 19.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.