https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Cimerman: »Ne obrezovat drevja, ne iti na motorje ali gorska kolesa, ostanite doma«

29.3.2020  

V UKC Ljubljana so zaznali velik pritok poškodovanih zaradi različnih adrenalinskih in drugih aktivnosti, ki jih je v teh trenutkih bolje odložiti.


Ne gre za počitniški čas, ampak za karanteno

"Še vedno prihajajo ljudje težko poškodovani, ker skačejo z jadralnimi padali, gorski kolesarji, motoristi. Razumemo in pričakujemo poškodbe oseb, ki opravljajo delo, ki je izpostavljeno tveganjem, vendar si želimo bistveno manj nepotrebnih poškodb. Moramo se zavedati, da ne gre za počitniški čas, ampak za karanteno, zato prosimo, da se izogibajte rizičnih opravil, ki v tem času niso nujno potrebna," je povedal vodja Urgentnega kirurškega bloka doc. dr. Anže Kristan.

Težave s preskrbo s krvjo se že kažejo

"Vsakega poškodovanega tretiramo kot potencialnega bolnika s COVID 19, kar pomeni, da se moramo zaščititi celotno osebje in prostor in hkrati oskrbeti pacienta ter hkrati paziti na svoje zdravje. Težave s preskrbo s krvjo se že kažejo. Včeraj smo imeli dve zelo hudi poškodbi, kjer smo porabili veliko krvi in danes je treba res šparat s to krvjo, če se le da," je povedala Jelen Bregar, nadzorna anesteziologinja.

Toliko težkih poškodb kot na običajno sončno soboto 

"Včerajšnja sobota je bila katastrofalna. Imeli smo toliko težkih poškodb kot na običajno sončno soboto in nobenega sledu o karanteni. Zato ljudi še enkrat opozarjam, naj bodo doma. Mi za poškodovane poskrbimo, na travmatologiji imamo vse intenzivne nege polne, reanimacija je bistveno otežena. Zato še enkrat…ne obrezovat drevja, ne iti na motorje ali gorska kolesa, ostanite doma. Predlagam, da kaj preberete, pokličete dobre prijatelje. Jaz vem, da je zelo težko biti doma, ampak vsi moramo to zdržat," je povedal predstojnik KO za travmatologijo prof. dr. Matej Cimerman.

* Naslovna fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.03.2020 ob 16:07 HAJKA gost

      Kje so okuženi????????????????????????????????? V domovih za ostarele in med zdravniki, ki so prvi razneševalci okužbe v Sloveniji! In glej hudiča, predvidevam, da okuženi nmajo piknikov na svežem zraku, ampak delajo in živijo v zaprtih prostorih!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.03.2020 ob 17:58 boris gost

      Ne obrezovat drevja.... a se do samo obrezala ???

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.03.2020 ob 18:55 gost

      Ko ti doktorji preko medijev povedo, da v bolnišnicah nimajo krvi na zalogi, ............. ostanem brez besed. Kaj se dogaja? Kaj nas čaka?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2020 ob 7:47 gost

      Doma se lahko urezem z nozem, padem z lestve, zdrsnem iz kadi, se udarim s kladivom, me lahko macek napade, kam na temu svetu naj grem, da bom varen?!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.