https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V murskosoboški občini prejeli prvih 500 kosov zaščitnih mask

30.3.2020  

Zagotovitev zaščitnih mask in druge zaščitne opreme je problem s katerim se v nastalih razmerah sooča vsa država in občine pri tem niso nobena izjema.

"Zaščitna oprema na dnevni ravni v nezadostnih količinah prispe v Regijski center za zaščito in reševanje se takoj razdeli med tiste, ki jo v tem trenutku najbolj potrebujejo (zdravstvo, bolnice, prostovoljci, humanitarne organizacije...) zaradi tega je za vsakega od nas preprosto v tem trenutku ni dovolj na voljo.

V Mestni občini smo sredi prejšnjega tedna naročili 10 000 kosov zaščitnih mask ki jih izdeluje domače podjetje. Prvih 500 kosov smo prejeli danes. Odločili smo se, da bomo jih delili tako, da bomo pred trgovinami, bankami, pošto in drugimi vhodi v zaprte javne prostore zaščitili tiste, ki nimajo svoje maske oziroma, ki niso zaščiteni na drug način (zaščita dihal s šalom, ruto...) zato, da pred okužbo zavarujemo njih in druge, ki se v prostoru nahajajo.

Tak način delitve smo pričeli danes in ga bomo v povečanem obsegu izvajali tudi v prihodnje. Naročili bomo še dodatno potrebno število zaščitnih mask! Pričakovanja, da bomo v Murski Soboti dostavili zaščitno masko vsakemu občanu osebno na dom pa so v situaciji v kateri se nahajamo prevelika in nerealna.

Zaradi tega se zahvaljujem podjetjem, institucijam, krajevnim skupnostim in občankam in občanom, ki so samoiniciativno prevzeli pobudo za nabavo zaščitnih mask," je na svojem Facebooku zapisal župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek.

Pričakujejo, da se bodo razmere na področju izobljšanja dobave osebne zaščitne opreme normalizirale v tem tednu.

* Fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2020 ob 21:34 gost gost

      Ostani doma maske pa delite po varasi toj nede vkup

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2020 ob 21:53 gost

      KAK STE PLITVI. ZARADI 500 MASK NAPIŠETE ČLANEK. 5 MINUT JEVŠKOVE SLAVE. SRAMUJ SE ŽUPAN.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2020 ob 22:32 jaoj gost

      Kontradiktornost ostani doma - DELI MASKE. Zdaj vidimo crkvenjake, sami sebi lažejo, podprli so pa Janšo, ki jim je že enkrat uničil stranko, zato se je Novakova umaknila, pa tudi Luiđi Peterle. Tonin, čez nekaj mesecev te Bog ne reši, parlamenta s stranko več ne boš pogledal, pa tudi ta Štajerka ne z Desusom, oni napihnjeni je že pa itak s stranko propadel. Edino dobičkarstvo vas še druži, pa ne za dolgo, čakajte samo, da gripa odide.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2020 ob 23:50 gost

      Se ti vidi da si rdeči idiot

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.03.2020 ob 5:41 vlado pok gost

      Dobra donacija občine bi bila ,vsakemu gospodinjstvu eno masko ,starejši ljudje si ne morejo sami zašiti,kako naj grejo v javne ustanove brez maske ?.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.03.2020 ob 6:48 sd-samo denar gost

      Pričakovanja, da bomo v Murski Soboti dostavili zaščitno masko vsakemu občanu osebno na dom pa so v situaciji v kateri se nahajamo prevelika in nerealna. Zakoj je nerealno ? Ge nas puno prostovoljcev ka bi raznosili,taka jr to bw izgovor.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.03.2020 ob 6:49 sd-samo denar gost

      Pa še to,komu se bodo delile maske ? a bo ta ki jih bo delil preverjal ali je iz naše občine občan ?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.03.2020 ob 7:10 gost

      V radencih je župan že razdelil vsakemu gospodinjstvu eno masko. pri nas pa novica, da smo dobili 500 mask v občino????

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.03.2020 ob 8:37 gost

      Evropska zdravstvena organizacija pravi, da maske niso potrebne, da so celo škodljive, naši pa napinjajo OBVEZNO MASKE. Komu zdaj verjeti? So naši politiki in dohtarji pametnejši od evropskih? LUD JEBE ZBUNJENOG.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.03.2020 ob 9:13 gost gost

      jevšek je te 500mask nabavo za svojo promocijo naj pogleda g leljaka občina radenci kak.skrbi za svoje občane aja rdeča ulica se spet podražila in nemore to narediti

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.03.2020 ob 9:20 icnedar gost

      Maske bi morali zagotoviti trgovski centri, trgovine, lekarne oz. vsi tisti pri katerih puščamo denar, ne pa da jih nesramno drago prodajajo. Ta delitev mask je bolj populistične narave. Ne maske, rešil bo nas red in disciplina.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.03.2020 ob 11:25 gost gost

      Tako je, svetovna zdravstvena organizacija je že v začetku odsvetovala maske, ker so večji vir okužbe, kot se je mislilo. Pri nas pa en Hojs, ki nima pojma o ničemer nekaj palamudi. takšni kak on in jegov vodja samo širijo paniko, so pa specialisti za represivne ukrepe. Tak je; državljane pokoriti, en vodja, ena stanka. ena resnica, kak pri vogrih. Pa še nekaj, ka do delai z upokojencem ,če pride v trgovino ob enajstih, ali popoldne? Eni se zjutraj do desetih še k sebi ne spravijo, nej ka do že po trgovini letali. To je geto za starejše ljudi in tega nega nigi, samo v represivni državi, kakršna je postala naša. Začene se z ranljivimi ,nadaljuje pa ,se ve kje in do kam.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2020 ob 11:43 gost

        Tako je, ko SDS doktorji in SDS politiki pametnejši od levih in svetovnih. Najprej dajo upokojencem malo darilce, potem jih pa dobeseno zaprejo v stanovanja. Enako ostale. Iz tujine pa vozijo okužene osebe. V enem dnevu je umrla gripa, za katero je lani v Sloveniji umrlo 162 ljudi, na svetu več kot 600.000 ljudi. Kaj se res nikomur ne zdi to čudno? Desničarji pa temu ploskajo. Ta doktorca Beovićeva je čisti SDS kader in njena resnica je edina v Sloveniji. Žalostno.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2020 ob 13:37 bajci gost

        Pa zakaj jee toliko neumnežev med nami. tale s svojimi razpravami o tem da upokojenci ob 10 uri komaj začnejo misliti , pa je vrhu med njim. Daj no raje molči tam v svoji luknji kot pa da kvasiš take neumnosti. Vse kar si rekel v tem komentarju je neumnost in odraz tvoje nevednosti.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.03.2020 ob 12:23 Gost gost

      Pošlite v vsako gospodjnjstvo po pošti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      31.03.2020 ob 12:51 Gorički förtűj gost

      Janša je nej dober, najprle napravo pizdarijo z coronavirusom na Kitajskom, potli v Italiji, te mu vrag nej dau mira pa še v Franciji, Španiji, Nemčiji..pa lekar tuj v Ameriki ma prste poulek, vij ovce pa mu samo vrvlite.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2020 ob 12:57 gost

        Ti Gorički neumnež, na Reporterju ali na Mladini si preberi izjavo primarija prof. dr. Ivana Eržena, direktorja NIJZ - a, kaj ta misli o pretiranih ukrepih Janševe vlade. In njih kot največje in najpomembnejše ustanove za te bolezni vlada niti ni vprašala za mnenje. Izgleda, da o vsem odloča ona SDS doktorca.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      31.03.2020 ob 13:00 gost

      Kje je zdaj presednica Zdravniške zbornice? Lahko bi kakšno rekla. Če si je prvi dan dela močno povišala plačo, bi morala v takšni trenutkih kaj reči ljudem, jih informirati. A ONA ŠUTI.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      31.03.2020 ob 14:03 gost

      DESNIČARJI KAJ JE Z VAMI, DA NI VEČ VAŠIH KOMENTARJEV? VAŠ JANEZ JE V SEDLU IN ZDAJ NE RABI PLAČANCEV ZA KOMENTARJE. KAKO PROZORNO. ŠE SLEPEC BI SPREGLEDAL. BOUGI, BOUGI.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      31.03.2020 ob 18:55 Šemso gost

      ge sta truplek, pa lendavski nadvojvoda? trupleka v grabo, tan ge njemi je mesto, lendavskoga pa še bole globoko od rakičana dale k orbani, majku vam jebem üdvozoljuk banda pokvarjena fašistična

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      31.03.2020 ob 20:30 ne maskam gost

      Maske so v Soboti v eni farmacevski trgovini 2 € komad

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.