https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V ljutomerskem domu starejših potrjenih 33 okužb

2.4.2020  

Dom starejših občanov Ljutomer je v preteklih dneh postal žarišče koronavirusa v Sloveniji, v sredo zvečer je bilo potrjenih 33 okužb med stanovalci in zaposlenimi doma.

Število okuženih s covid-19 v Domu starejših občanov Ljutomer (DSO Ljutomer) še naprej narašča. Po tem, ko je bil virus v petek potrjen pri dveh stanovalcih, je ta številka iz dneva v dan rasla. Po zadnjih podatkih je v sredo število okuženih naraslo na 33 oseb. V domu je sicer 152 stanovalcev in 90 zaposlenih.

Županja Občine Ljutomer Olga Karba je na Facebooku zapisala, da se svojci stanovalcev in občani vsakodnevno obračajo na vodstvo občine saj jih skrbi, da se bo virus razširil po mestu in občini.

Ob tem je tudi objavila zahteve svojcev stanovalcev in občanov do DSO Ljutomer. V teh med drugim piše, da je DSO Ljutomer navkljub potrjenim okužbam občanom še vedno dobavljal hrano, o tem ali obstaja nevarnost, da so bili pri prevzemu hrane v stiku z obolelimi zaposlenimi pa jih niso obvestili.

Skrbi jih tudi, da zdrave prebivalce doma še niso preselili na drugo lokacijo. Kot je zapisala županja pa naj bi se to zgodilo kmalu: »V soboto sem dobila zeleno luč za lokacijo, kjer bi bilo zelo poskrbljeno za starejše. Pričakujemo samo jasna navodila, da bo selitev strokovno izvedena in ob prisotnosti stroke saj niti jaz, niti poveljnik CZ, niti občina in ostale inštitucije, ki bodo pomagale, nismo vešči tega in ne moremo prevzeti odgovornosti za strokovnost selitve.« 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2020 ob 9:51 AAAAAAAAAAA gost

      Kama do zdaj zdrave selili,. vej pa zdaj itak nemrejo za niti enoga več biti sigurni ka je nej okuženi. Gnes mogouče še nej za den dva pa ja. Naj se rajši pijtajo ka so delali, cejli marec do konca so nej sprejeli nikšne ukrepe, drugje je bilou že zdavnaj strogo v Ljutomerskon domi pa kak na tržnici. Direktor je krijf za neukrepanje absolutno.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2020 ob 10:32 topla voda gost

      Takoj v čuzo z njim

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2020 ob 11:31 piko gost

      kak je pa kaj v Veliki Polani,Beltinci ,Lendavi nič ne javljate a lahko kdo kaj preveri in pove lai je vse ok ali so že tudi primeri virusa.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 12:24 gost

        piko -Svojce bodo domovi prav gotovo obveščali. Za druge pa velja: "Radovednost ni lepa čednost"

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 12:53 gost

        12:24 ...... ka je tebi ketna dol padla? Ljudje moramo vedeti kaj se dogaja v domovh starejših in drugod.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2020 ob 11:57 gost

      V Polani nega ...tsn je Jaklin župan in on je sposoben 300 na uro tsk da nema mrdenzivirus

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.04.2020 ob 12:43 piko gost

      gost tu se ne gre samo za obveščanje svojce tu se motiš !!!!ampak za obveščanje ljudi ki v tistem delu živijo itd...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.04.2020 ob 14:54 .............. gost

      budalo ob 12:204, kaj nas pa potem zapirajo v domove in hočejo policijsko državo, če nas PO TVOJEM NI POTREBNO OBVEŠČAT, ti si majke mi totalno zalutao u život, pa nisi sam kriv, kriva je majka, koja je rodila takvo govno

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.