https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Policija bo preverjala spoštovanje prepovedi gibanja na javnih površinah

2.4.2020  

Policisti bodo od petka do nedelje preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. 


Do nadaljnjega je namreč prepovedano gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine ter gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če odlok ne določa drugače.

Policisti bodo med drugim nadzirali dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi, ki ne upoštevajo odloka za zajezitev širjenja epidemije, so zapisali za spletni strani policije.

Zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije bo policija, ta petek, soboto in nedeljo, na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi.

Na avtomobilskih cestah bodo promet s pomočjo prometne signalizacije preusmerili na počivališča in nadzorne točke, kjer bodo policisti nato opravili nadzor. Ob tem opozarjajo, da bo promet preusmerjan samo s pomočjo prometne signalizacije, brez fizične zapore. Zato voznike pozivajo, naj bodo pozorni in naj signalizacijo dosledno upoštevajo, poroča STA.

Poleg tega bo nadzor potekal tudi na drugih državnih in lokalnih cestah. Nadzirali bodo predvsem dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi.

 

* Fotografija je simbolična.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2020 ob 19:25 77 gost

      Eh bogataši sedaj ste najebali.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2020 ob 21:05 mura gost

      biče rata kažu svi

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2020 ob 1:08 Magyar Bacsi gost

      Kaj pa na nejavnih površinah????

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.04.2020 ob 1:27 Risto Kubura gost

      Pod krinko Karči virusa se uvaja popoln biometrični nadzor nad vsakim posameznikom. Ta nadzor bo ostal tudi, ko več ne bo potreben kajti stalno se bo grozilo, da obstaja nevarnost ne vem česa vsega. Skratka prehaja se pod popolni nadzor človeka. Obstaja možnost izbire med zdravjem in nadzorom. Vsak bo seveda rajši izbral nadzor skratka nič več ne bo kot je bilo.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 10:12 gost

        2:33 ........... ZUJF, ZPIZ - 2, Mercator, orožje, Patria, nepojasnjen izvor premoženja, plačevanje položnic preko sestrične, Bosansko posojilo, brat Rajko, bančna luknja, tajkuni, zadolžitev Slovenije v štirih letih za več kot 20 milijard evrov, ........................................................................

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.04.2020 ob 7:34 Lendavski nadvojvoda gost

      In zakaj policijski konj nima maske,saj je v službi.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.04.2020 ob 8:57 Janko gost

      Me pa zanima,, glede teh mask ki jih zdaj tako masovno šivajo domača podjetja,, vsaj to lepo,, vendar se mi poraja vprašanje,, ALI SO TE MASKE RAZKUŽENE,, ali pa na koncu te maske lahko ratajo bomba,, virus,, kje je dokazano da so razkužene,, kje je vidno,, kdo to garantira,,, pa prosim pristojne za to za odgovor,, hvala,, pa ostanite zdravi,,

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 9:18 gost

        Naša vlada dela proti priporočilom Svetovne zdravstvene organizacije. Verjetno je SDS doktorca bolj pametna od svetovnih znanstvenikov Ali pa Janša bolj pameten od najboljših zdravnikov.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.04.2020 ob 9:43 Nikoli več SD STRANKO gost

      Stranke SD , LMŠ , SAB LEVICA strahopetna mafija, da ne pusti vojske na mejo saj se je skoraj 100% povečala migracija niti policaj nima pooblastila , da bi to preprečil . Gre se za 37 ćlen ki ga te stranke ne podpirajo ali nimajo jaj...Zaj se vidi koliko BAB smo imeli v vladi . Nisem JJ vendar včasih moraš podpreti take , ki državi in nam naredijo dobro in varno.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 10:03 gost

        Nikoli več SD STRANKO - TIJ OSLEK SI SE PIJTAU KAMA BI TEJ POLICAJI ŠLI STAT NA SAKŠI KOUT PA MALTRETEJRAT LIDIJ HUJŠE KAK SSovci TOU BI RADI BEDANC !

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 10:04 gost

        Sem včeraj po televiziji gledal sejo Državnega zbora. " KMET " Pojbič se je dobesedno Janši v rit vlekel. NI UPOŠTEVAL ODLOKA IN PRAVIL SVOJE VLADE. NITI ZAŠČITNE MASKE SI NI ZNAL NAMESTITI. V SVOJEM IZBRUHU HVALE JANŠI IN SOVRAŠTVA OSTALIM NITI OPAZIL NI, DA NA SVOJEM SMRDEČEM GOBCU NIMA MASKE, POTEM SI JE PA NI ZNAL PRAVILNO NASTAVITI. In takšni nam bodo vodili državo in nas maltetrirali? JOK BRATE. NEĆE DUGO TRAJATI.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.04.2020 ob 9:58 Lendavski nadvojvoda gost

      Rešitev na meji je enostavna in praktična.Zagrizenim desnim,ki to želijo,potalat orožje.Nato razpisat denar za glavo,kot nekda v Amerikaba,bedaki črni se bodo še med sabo riktali za pejneze.Je pa tako,desni nikoli niso bili domoljubi,izdajalci pa....torej,cerkev,domobranstvo,Rožman,Rupnik...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.