https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Podjetja in države pomagajo v bitki s hitro rastočim virusom in pomanjkanju mask

3.4.2020  

V zadnjih dnevih smo priča številnim pohvalnim gestam podjetij in držav, ki solidarnostno pomagajo v bitki s hitro rastočim virusom in pomanjkanju zaščitnih mask. 

Domovoma za starejše podarili zaščitne maske in med

Podjetje Weebee d.o.o. iz Lipe, ki se ukvarja s pridelavo konopljinega medu in drugih izdelkov iz industrijske konoplje, je dvema domovoma za starejše podarilo zaščitne maske in konopljin med.

Kot je dejal Robert Holc iz podjetja Weebee, so paketa poslali Domu upokojencev Šmarje pri jelšah in v starostni dom v Rakičan. »V ta dva domova zaradi tega ker v Šmarju imajo velik problem okoli koronavirusa, v Rakičan pa zato, ker v tem domu bivajo naši starostniki iz okolice. 

Tako se bodo zaposleni skupaj z varovanci domov lahko posladkali ob čaju, kavici, zajtrku z našim Weebee konopljin medom,« pojasnjuje Holc in dodaja, da je njihov cilj, privabiti sladki nasmeh vsem, tako starostnikom kot zaposlenim ter vzpodbuditi tudi druga podjetja k donacijam v teh težkih časih.

V Slovenijo prispelo tudi 1,2 milijona mask iz Češke

V Slovenijo pa je pred nekaj dnevi prispela tudi pošiljka zaščitne opreme iz Češke in sicer milijon kirurških mask in 200.000 mask FFP2. "Naši prijatelji Čehi so nam znova priskočili na pomoč. V skladišče Civilne zaščite je prispelo 1.000.000 kirurških mask in 200.000 mask FFP2. Očitno solidarnost znotraj EU še obstaja. Skupaj smo močnejši!" je na Twitterju zapisal obrambni minister Matejn Tonin.

V prihodnjih tednih bodo izdelali najmanj 300.000 zaščitnih mask

Zavod Republike Slovenije za blagovne rezerve je podpisalo pogodbo s štirimi slovenskimi dobavitelji zaščitne opreme. Eno izmed teh je podjetje Prevent & Deloza s sedežem v Celju in proizvodnjo med drugim tudi v Murski Soboti in Gornjih Petrovcih.

Začeli so s proizvodnjo 500 pralnih zaščitnih mask za večkratno uporabo, ki pa so jo vsak dan povečevali, zdaj pa proizvedejo že preko 10.000 pralnih mask dnevno, prihodnjih šestih tednih pa kot pravijo sami, bodo izdelali najmanj 300.000 zaščitnih (pralnih) mask.

foto: arhiv Pomurec.com

Da gre za izdelke, ki ščitijo pred virusi in bakterijami ter preprečujejo kapljično okužbo, je potrdilo tudi testiranje materiala na Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani. Te maske bodo namenjene zdravstvenemu osebju, ki jih najbolj potrebuje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.