https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Sloveniji hitrost širjenja virusa narašča počasneje kot globalno

3.4.2020  

Vladni govorec Jelko Kacin je v izjavi za javnost spregovoril o trenutnem stanju v zvezi z covid-19.

Kacin je uvodoma izpostavil, da je število okuženih z novim koronavirusom po svetu preseglo milijon in se v zadnjem tednu podvojilo. »Hitrost širjenja narašča. V Sloveniji hitrost širjenja virusa narašča nekoliko počasneje kot globalno. Iskreno se želim zahvaliti vsem, ki k temu prispevate s svojim odgovornim ravnanjem,« je povedal.

Poudaril je, da je Slovenija sprejela zelo odločne ukrepe, da zmanjša hitrost širjenja okužbe. Nekatere ukrepe, ki smo jih uvedli zgodaj, npr. nošenje mask v zaprtih javnih prostorih, sedaj uvajajo tudi druge države. »Ne moremo si privoščiti, da bi storili enako napako kot nekatere druge države, ki niso reagirale dovolj odločno in dovolj hitro. Hitrost in odločnost vodita v počasnejše širjenje virusa.«

Izpostavil je tudi, da se vlada ni odrekla nameri, da vojsko s policijskimi pooblastili na pošlje mejo: »Razbremenitev policije je nujna, saj bo del policije vlada z južne meje ta konec tedna že odpoklicala, da bi lahko bolje nadzirala izvajanje ukrepov ta konec tedna,« je dodal.

Vlada danes začenja delo na drugem protiKoronapaketu. V novem paketu ukrepov bodo poskušali zajeti vse predlagane amandmaje in predloge na prvi protiKoronapaket. Pripravljajo tudi nove ukrepe za zajezitev širjenja epidemije po domovih za starejše.

Kacin je pojasnil tudi, kako poteka koordinacija glede obravnave Slovencev, ki se vračajo iz tujine. »Imamo protokol, vsi potniki bodo pregledani, ob vkrcanju na letalo bodo zaščiteni, na podlagi ocene zdravstvenega stanja pa se bo presojalo, kako ravnati ob prihodu na letališče Ljubljana,« je dejal.

Danes se sicer vrača letalo s Slovenci iz Velike Britanije, na letalu bo 148 naših potnikov, ker pa je letalo večje bo prepeljanih tudi nekaj hrvaških državljanov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2020 ob 11:52 gost 2 gost

      Seveda narašča počasneje, ukrepi pa so bolj ostri kot v najbolj okuženih državah. Ka bi mela vlada tak rada upokojence, ka jih ne pusti po deseti udi ven, ne se hecat. Omejitve na občine, kaj pa kjer je ena vas ena občina, pa ni tgovine, kaj šele lekarne, banke.... Če se pa pelaš v sosednjo vas pa je že prekršek, pa moreš policaju razlagati kama ideš. Toga nega nigi.To je že vojaški režim, ko bi vsaj EU ukrepala . Preveč ne poslušati tega naftalinskega Kacina, ka tak ne ve, kaj govori. Je vsaj zdaj službo dobil, prej je bil brezposeln. Ja, fajn je biti pri koriti. Samo strašijo n aivni narod, ki jim verjame, tak je že od nekdaj, bolj primitiven, lažje ga je zavajati.

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 12:15 Risto Kubura gost

        Čista resnica, ta Karči je največji nateg 21. stoletja in tudi, da je bil sprožen, da imajo razlog za uvajanje globalnega policijskega - vojaškega režima!!!!! Moderna - biološka 3. svetovna vojna. Še medije - trobila imaš v svoj rokah in si zagotovo zmagovalec!!!! Še vednovelja: šnopš - žganje; česen; čebula; slanina in uničiš Karči virus in zagotovo se ti nihče ne bo približal, ker boš bolj smrdel kot dihur!!!!

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 12:43 Marija gost

        Jez nebi rada dobila virusa,za to se držim pravil, če je pa tebi vseeno,potem hodi naokrog. Samo ne okuži druge.

        12 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 21:42 Kekec gost

        Če bi se vsi veselo sprehajali naokoli, bi pa verjetno mi zdaj že tudi preštevali umrle v stotinah. Italijani in Španci jih v tisočicah, ker jih je pač več. Glede na število prebivalcev testiramo več kot Južna Koreja, ki je kao vzor. Pa še vedno ni dovolj. Poglejte, kako cepajo Amerikanci. Zaščitno opremo iščejo vsi, ker je pač na trgu ni. Rezerve pa tam, kjer bi morala biti, ni bilo. Ampak za to ni kriv Janša. Mogoče je pa za -5 zjutraj.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2020 ob 12:17 Magyar Bacsi gost

      Vsa režimska trobila delajo s polno paro!!!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 21:36 Joužek gost

        Režimska trobila Delo, Večer, Novice, RTV, še vedno ne morejo prebaviti, da se je vlada menjala. Ker to več ni njihov režim.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2020 ob 12:25 rile gost

      Če bi se vse zaustavilo bi že sedaj prebrodili krizo,treba še hujši scenarij blokade gibanja in druženja ,pa kaznit . Pol bomo v Maju začeli z delom in šolo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.04.2020 ob 13:28 Ne laži gost

      sakša stvar je za nekoj dobra, glij tak tej corona virus. Zdaj se najbole smijejo tej glavni keri majo špecerijske baute. Roba se odavle kak nikdar, dosta se ta zmeče ka narod spokupi brez veze. Trgovke pa trgovci pa do itak mizerno plačani, marsige do mogli višek ur pozabiti, tak ka ja za ta glavne je tudi kriza vir dobička.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 13:57 gost

        Na maske in zaščitna sredstva si pozabil. Tu so šele pravi zaslužki. Joc Pečečnik je takoj dobil posel za 25 milijonov evrov. Da ostalih, ki z zdravstvom veze nemajo, ne omenjam. V današnji Mladini si poglejte sliko Janeza Janše, Joca Pečečnika, Iva Boscarola in Igorja Akrapoviča, kako se vneto posvetujejo.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.04.2020 ob 21:46 Joužek gost

      Če bi imeli zaščitno oprema v blagovnih rezervah pač eni nebi delali biznisa. Pa je ni bilo. Le kdo je kriv?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.04.2020 ob 21:49 Joužek gost

      In namesto, ka bi bilij vesejli in zadovoljni, štenkate. Idite v Ljutomer, pa se dajte cejpiti, ka nede ta vlada mejla dobre statistike

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.