https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomursko podjetje dober zgled tega, kako organizirati delovne procese

07.04.2020 ob 0:00  

Minister Zdravko Počivalšek si je danes ogledal integrirano pridelavo vrtnin LUŠT, ki je največji pridelovalec paradižnika v Sloveniji. Podjetje je ob pojavu epidemije koronavirusa sprejelo posebne ukrepe za zaščito tako svojih delavcev kot tudi samega pridelka. Gre za primer hitrega odziva in dobre prakse, ki je lahko zgled drugim gospodarskim subjektom.

LUŠT zaposluje v povprečju 90 sodelavcev, na površini 9 hektarjev pa pridelajo letno okrog 4.500 ton premium paradižnika LUŠT, kar predstavlja približno četrtino vseh potreb po paradižniku v Sloveniji. Njihova integrirana pridelava v visokotehnološkem rastlinjaku, ogrevanem s pomočjo geotermije, poteka praktično celo leto, sezona obiranja paradižnika pa se prične ravno v teh dneh v prvi polovici aprila.

Minister Zdravko Počivalšek je povedal: »To kar vidim danes, je proaktiven in učinkovit odziv podjetja na razmere, v katerih smo se znašli zaradi vpliva koronavirusa. LUŠT je dober zgled tega, kako organizirati delovne procese na način, da podjetje v največji meri zaščiti zdravje svojih zaposlenih, v njihovem primeru pa tudi pridelka. Ves čas poudarjam, da naše gospodarstvo in proizvodnja ne smeta zaspati, saj bi zaprtje med drugim lahko ogrozilo tudi preskrbo prebivalstva z živili. Tega ne smemo dopustiti, z delom moramo nadaljevati, kjer je to le mogoče in delovne procese izvajati z najvišjimi standardi zaščite«.

Že lani januarja je LUŠT poostril varnostne ukrepe, ko se je v Evropi pojavil virus ToBRFV, ob pojavi koronavirusa pa so te ukrepe še intenzivirali. Vzpostavili so temperaturne teste vseh zaposlenih na vhodih v poslovne prostore, strogo omejili število zaposlenih, ki lahko naenkrat vstopijo v skupne prostore, sestanke organizirajo preko videokonferenc, večkrat dnevno razkužijo vse poslovne skupne površine. Vse te ukrepe izvajajo z namenom zmanjševanja možnosti okužbe s koronavirusom. Izogibajo so neposrednim stikom in ves čas uporabljajo ustrezno zaščitno opremo, zgolj peščica zaposlenih pa ima dostop do vrtnin in pridelkov, za katere veljajo še posebni varnostni ukrepi.

»Imamo zelo stroge higienske ukrepe, ki smo jih uvedli že dobro leto nazaj zaradi pojava virusa ToBRFV, t.i. rjave grbančevosti, ki sicer ni nevaren za človeka, je pa škodljiv za rastline paradižnika. Ob pojavu koronavirusa smo še poostrili varnostne ukrepe. Ločena imamo pridelovalni in skladiščni del, z ograjami pa smo omejili tudi prostore za gibanje zaposlenih. Prehodi med rastlinjaki so opremljeni na način, da so na betonski površini nameščeni tepihi z razkužilom ter ob vsakih drsnih vratih tudi razkužil. Sestanke s poslovnimi partnerji opravljamo pred stavbo v zato posebej namenjenem kontejnerju, ki ga po sestanku očistimo in razkužimo. Vsakemu zaposlenemu smo zagotovili tudi opremo, ki jo nosijo izključno v rastlinjaku, zagotovili pa smo tudi varnostnika, ki spremlja izvajanje vseh higienskih ukrepov«, je dodal Kristjan Magdič, prokurist podjetja LUŠT.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2020 ob 20:50 gost

      Zdaj vidite kam bo šel denar. Onemu, ki ima namesto rož solato in temu paradajzaru. In za to vlado je to napredek. Spizdite u tri krasne.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2020 ob 20:59 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak je s tem,naj bi zaslinjeni Počivalšek vred z Borutom oddelal eno izmeno za njihovo plačo.Naj to naredita.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2020 ob 21:12 Yeri gost

      Koliko pa gi stopinj zdaj v šotori, ka je zunaj 20, poleti gi 60 stopinj pa brez koronavirusa sou ta kapale delavke

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2020 ob 23:15 Lendavski nadvojvoda gost

        Yeri,puvej za delovne razmere tan,inšpekcija,takoj zaprejti,ali pa dati plače najmanj enkrat večje.Počivalšek,pa delovni Borut,eno izmeno delat,pa te gobezdat.Borut,maneken z kuličun v rijti ,Idi zdaj delat na blagajno,beda ena,zdaj se vö meči,bruhanje ti ednu.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2020 ob 21:15 gost

      Kdaj je komik Sarec prisel na sluzbeni obisk v prekmurje kot predsednik vlade? v katero druzbo? Kdaj je Bratuskova prisla v prkemurje razen na otvoritev in pred volitvami? Nikoli.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2020 ob 21:31 F gost

      Pocivalsek je Muti Barič

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2020 ob 22:44 gost

      Slinavi Počivalšek kak polž z to debelo tikvačo odi brezi veze okrog in jemlje dnevnice .Glij zdaj so se našli hoditi okrog ? Banda

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.04.2020 ob 14:26 jebemti gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.04.2020 ob 14:44 pričakovano gost

      morajo se sestati ti ki podarjajo - ministri in ti, ki koristijo cvetoče orhideje in umetni paradajz. Eni koristijo državo, delavci v teh dveh firmah in pohojih dla nula, mislim na orhideje, ki so se spremenile v solato in paradajz, ki vzklikne in je pripravljen za krožnik. Ne, da bi kdo mislil, da je posredi kaka kemija, pospeševalci razvoja ali drugo. To je prva dobitna kombinacija Počivalšek, paradajz - orhids salat. Drga je Pivec (kmetijstvo) in koruzniki ter pšeničniki kmetje na območju od Beltinec, Odranec, Črenšovec, Trnja, Gomilice, Nedelice, Turnišča, Renkovec, Gančan in nazaj do Beltinec. V tem območju drugo ne raste kot pšenica, koruza, oljna repica. In to so blagovne rezerve. To ni nič drugega kot šeftanje kmetov, včasih so z kravami in prasci, danes z omenjenimi žitaricami. Država pa dodaja svoj kamenček v obliki subvencij. Pride kriza, mi pa v p. m. Ni domačega mesa, ne solate, ne čebule, česna, slive, češnje, itd. Je pa madžarska pšenica, egiptovski krompir, argentinski česen, nizozemsko korenje itd. Pogleje pri najboljšem sosedu sestavine jušnega krožnika, da te kap. Adijo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.