https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Pomurci iz dolgovaške karantene v humanitarne namene podarili denar

10.4.2020  

V Dolgi vasi so danes odvzeli brise desetim državljanom, ki so še v karanteni v tamkajšnji gostilni, saj v nedeljo odhajajo domov. Vsi, ki so bili v osamitvi, so lendavskemu županu Janezu Magyarju iz hvaležnosti v humanitarne namene podarili denar, ki so ga zbrali spontano.

»Ganjen sem, dobil sem pismo, ki ga sicer še nisem odprl, a so me že prej obvestili, da je v njem tudi denar, ki so ga zbrali spontano vsi, ki so bili tukaj pri nas v osamitvi. Menda gre za okoli tisoč evrov, denar bo seveda šel v dobrodelne namene,« je za STA povedal Magyar.

Denar bo dobil Rdeči križ, ki je te dni že razdeljeval pomoč socialno šibkejšim družinam. Ker pa so na občini že pred dnevi zvedeli za to nabirko, so omenjenim družinam za ta denar že poslali še dodatni paket.

Magyar je dejal, da denarno pomoč družine zdaj rabijo toliko bolj, ker so prej otroci v šoli dobivali topli obrok ali dva, zdaj pa so doma, tako bo staršem vsaj malo lažje.

Naj spomnimo, da so konec marca v Dolgi vasi nastanili 28 ljudi, ki so prispeli iz avstrijske Tirolske. Okužbo so po prihodu potrdili pri sedmih osebah. Po šestih dneh so neokuženi lahko šli v domačo karanteno, vendar tega zaradi morebitne okužbe niso želeli storiti. Po ponovnem testiranju 15 oseb jih je bilo štiri okuženih.

Foto: Tomaž Galič

Dopoldne so vzeli brise vsem desetim, ki so še v karanteni v dolgovaški gostilni, poroča STA. Nazadnje so okuženost z novim koronavirusom potrdili pri osmih, dva sta bila neokužena. V Dolgi vasi morajo ostati do nedelje, ko se jim izteče 14-dnevna osamitev. Potem bodo, ne glede na izid testiranja, vsi odšli. Pozitivni na bolezen covid-19 bodo dobili navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje o nadaljnjih ukrepih v domačem okolju.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2020 ob 15:23 čondraš gost

      Lepa gesta in sram naj bo sve tiste ki so pljuvali po teh ki so bili v karanteni, kajti to niso bili ljubljanski smučarji, ampak sezonsko delavci s Pomurja, predvsem domači ljudje z Lendave in okolice.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2020 ob 15:36 KAKA BOLEZEN gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2020 ob 15:47 vic gost

      Učiteljica vpraša Janezka: " no Janezek pa nam ti povej, kaj je to za eno bolezen? Dvakrat ti priteče iz nosu sluz, imaš kapljico v očeh (solzo), ko ti šraufajo po nosu in malo te segreje od strahu, da ti temperatura poraste na 36,7"? Janezek na hitro: Ja KORONAVIRUS, tako je rekel tovariš Kacin. Učiteljica vsa besna: Pa on ni tovariš, on je vendar gospod. Janezek pa žalostno: oh, pa včasih je bil tovariš

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.04.2020 ob 18:36 gost

      spodobi se in pravično je !

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.04.2020 ob 18:41 Darja gost

      Ma na živce mi že grejo vsi toti iz socialno šibkih družin. Tri četrt jih je sposobnih za delo, pa nočejo delat, ker jih boli, so živčni, raztreseni.... a sexajo pa lahko, da imajo vsi polno frocov, ki jih država futra. A pri sexu pa jih nič be bolijo kolki, pa kolena, pa psiha... Marš!

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2020 ob 19:08 Lendavski nadvojvoda gost

        Darja,tak je s tem,mala analiza.Potrebna si ,pa ne dobiš ker si grda,za deco nisi sposobna,stara si,zgubana,deflorirana še nisi bila,spodaj se ne briješ,se ne moreš,ti vamp visi prek male...pa tak dele....Glavno,da si situirano izobražena,pa nedojebana.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.04.2020 ob 21:51 Lendavski nadvojvoda gost

        Darja,a si ti tista,zaljubljena v poročenega,?Aha,imam te,ti starina notranjeslovenska.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.