https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Od danes do zemljišč v drugih občinah, dovoljenih tudi več športnih aktivnosti

18.4.2020  

Opolnoči je začel veljati nov odlok o omejitvi gibanja, s katerim je vlada nekoliko razrahljala ukrepe. Tako je tistim, ki imajo zemljišča in objekte v drugih občinah, z današnjim dnem omogočeno, da tam izvajajo vzdrževalna in sezonska opravila, od danes pa je omogočenih tudi več športnih aktivnosti.


Na zemljišča v drugi občini z izpiskom iz zemljiške knjige in posebno izjavo

Od danes se omogoča prehod občinskih meja za vse tiste, ki želijo kaj postoriti na svojem vikendu oz. na njivi ali v sadovnjaku, ki jih imajo v drugi občini. To velja tako za tiste, ki imajo nepremičnino v lasti, z njo razpolagajo, jo imajo v najemu ali kakor koli drugače z njo upravljajo.

Pri gibanju in zadrževanju bodo morali imeti pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, ki dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta. V ta namen je pripravljena tudi posebna izjava, ki jo najdete tukaj.

Od danes omogočenih tudi več športnih aktivnosti

Od danes je omogočenih tudi več športnih aktivnosti, ki jih lahko posameznik ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb v svoji občini izvaja. Med njimi so individualne športno-rekreacijsko dejavnosti, kot so tek, kolesarjenje, golf, joga ali, pri katerih ni mogoč stik z drugimi posamezniki (tenis, badminton, balinanje). Še vedno niso dovoljeni kolektivni športi.

Obisk teniških in golf igrišč bo možen šele v ponedeljek, ko bodo upravitelji igrišč lahko začeli z delovanjem. Vlada namreč za delovanje športnih objektov kot prvi dan določa 20. april, ko bodo z delovanjem začele nekatere trgovine in storitvene dejavnosti, kamor sodi tudi upravljanje športno-rekreativnih centrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2020 ob 12:26 Ne laži gost

      Iden v akcijo pa zberen se souside v bloki pa na zelenici napravimo igrišče za balinanje. Leleki eni nesposobni, ge ste balinanje najšli.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 13:49 čondraš gost

        Lahko si pa kamne mečete v glavo na varni razdalji 1.5 metra. Probajte, škodit vam ne more ;)

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2020 ob 12:32 AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel >>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2020 ob 13:35 balinajo gost

      v moji vasi penzionisti, s sabo nosijo pijačo, 99% starejših od 65 let. Jaz ne morem v sosednjo občino na klopco sedet, ker bom okužil ljubljenko, nato me pa čaka kazen od komanrirja čete Janše in iz gozda priklicanega propadlega vseveda Kacina, drhal od drhali, podenj od podna. Za taka lažnivca škoda besed.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 13:48 čondraš gost

        Ne no, najboljše je da se pokriješ z deko in furaš safer :). Ko bo pa konec karanrtene pa fuk na vlak in protestirat pred parlament ker so ti v 1 mesecu zjeba.li življenje...ej moji komunajzerji, pa vi ste pičke večje od pičk..jamrate, jokate, smilite se sami sebi, sovražite, drkate na JJ...a jebemti je težko življenje levičarskih pič.k..ni čudno da vas je 3/4 gayev, jebemti život, ni lahko biti v vaši koži :(. Demet :(

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2020 ob 15:37 čundraš gost

      kaj čondraš, živiš že v strahu, kaj bo po koronasranju, ha, si se ukozu. Točno, da na vlak in via Ljubljana, Janšeka ti smenimu tak hitro, ka si niti zastonj malice v parlamentu ne bo mogel pojesti. Kuharji mu pripravijo v papirnat krožnik in adijo, nato pa opozicijo do 3000 leta. Ta več nebo vodil nič, ker ne bo imel prebežnikov z leve strani, iz desne opcije pa bo ostal sam, saj crkvenjaki ne dobijo 1,7%, mogoče ljudska 3 in to je to. Edino sranje je to, da bo leva opcija 200 let popravljala njegova sranja, pa jih ne bo uspela. Tak, da te, ki se sedaj veselijo dobičkarstva bo doletel strahotni križ, eni iz parlamenta, drugi v pozabo.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2020 ob 16:11 Lendavski nadvojvoda gost

      ŽIVEL SOCIALIZEM,ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVELA SVOBODA .VIVA SOCIALISMO,VIVA COMUNISMO,VIVA LA LIBERTA.ŽIVELA ZVEZDA RDEČA.DOL Z ČRNIMI,DOL Z IVANOM,DOL Z IZDAJALCI VLADNIMI.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.04.2020 ob 18:02 lažnivec gost

      poglejte, kaj je objavil naključnež, Kacina po konferenci z ljudmi v običajnem pogovoru, nasprotno varnostnim ukrepom. In mi bi naj spoštovali odlok, ki ga krši 70% tistih, ki so ga sprejeli. Ne nas basat, ker vas ne jebemo ni 5 posto.Vsak dan eni počnejo to, kar se jim zahoče, odlok si pa porinite v ..........!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.04.2020 ob 18:37 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak je s tem,odloki,odredbe,zakoni,so za poštene.Za one barabe tam gor,ne.Poznam njih ustroj,jaz že.Gobezda se eno,dela se drugo.Jelko je v bistvu dober človek,dobrodušnež,ima pa rad tudi svojo rit,kamerad z faksa mu je ponudil zaslužek za obračanje javnosti,torej laganje in delanje konstruktov.Vse kar ta vlada poroča,dela,je zavajanje,v glavnem laž in velika prilika za lopovčine.P.s.,z čim ,ta zlati čas zanj,nabira denarce bratec Ivanov,Rajkec?("Kad ti krene ,ti krene".)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.04.2020 ob 20:38 gost

      Lendavski TELE SI BIL IN TELE BOŠ OSTAL.TELE BOŠ ŠEL V GROB

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.