https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Odpravlja se splošna omejitev gibanja na občine, zborovanja in druge množične prireditve ne bodo možne

29.4.2020  

Vlada Republike Slovenije je danes obravnavala načrt postopnega sproščanja omejitvenih ukrepov, uvedenih zaradi epidemije koronavirusa.


"Po dolgih tednih omejevanj gibanja in številnih aktivnosti javnega življenja smo prišli do pomembnega obrata. Podatki pristojnih institucij kažejo, da se je število aktivno okuženih ter obolelih s koronavirusom v Sloveniji zmanjšalo do stopnje, ki omogoča sprejem načrta postopne odprave omejitev za predvidljivo prihodnost.

Na podlagi predlogov zdravstvenih strokovnjakov ministrstva za zdravje je tako vlada danes sprejela načrt ponovnega vzpostavljanja prostega gibanja ter zagona številnih dejavnosti v naslednjih dneh, tednih in mesecih. Nekateri datumi v načrtu so fiksni, drugi lahko zgolj okvirni.

Odpravlja se splošna omejitev gibanja na občine, s ponedeljkom sledi postopen zagon številnih aktivnosti,

Tako se že z jutrišnjem dnem, torej s 30. aprilom 2020 odpravlja splošna omejitev gibanja na občine, od ponedeljka dalje pa sledi postopen zagon številnih aktivnosti, ki jih bo mogoče opravljati ob upoštevanju navodil zdravstvene stroke.

Prireditve ter velika športna tekmovanja verjetno ne bodo možna

Zborovanja in druge množične prireditve ter velika športna tekmovanja ne v Sloveniji ne drugod po Evropi zelo verjetno ne bodo možna vse do odkritja in splošne uporabe cepiva ali zdravila za COVID19.

 

 

Načrt postopnega sproščanja omejitev bo podrobneje predstavljen jutri.

Ob tej pomembni etapni zmagi v boju z epidemijo se predvsem zahvaljujem vsem vam, spoštovani rojaki, ki ste z upoštevanjem navodil in omejitev preprečili širjenje virusa. Slovenija je tako po vaši zaslugi med vsemi sosedami žariščne države Italije najuspešnejša. Še bistveno bolj pomembno pa je, da ste s svojim odgovornim ravnanjem preprečili na stotine smrti kot posledico COVID19 in zlom zdravstvenega sistema, ki bi lahko tem žrtvam dodal še tisoče drugih zaradi nemožnosti zdravljenja mnogih ostalih bolezni ali poškodb. Samo v našo sosednjo državo poglejmo in bomo videli, kaj nam je grozilo.

Odgovorno ravnanje v prihodnjih dneh in tednih

Ker pa epidemija še ni premagana, vas prosim za odgovorno ravnanje tudi v prihodnjih dneh in tednih. Samo ob doslednem upoštevanju navodil zdravstvene stroke pri našem ravnanju in obnašanju bomo lahko število okužb zadržali na tako nizki ravni, da se bomo lahko izognili novim izbruhom epidemije in ponovnim omejitvam. Skupaj skušajmo vplivati tudi na tisto peščico nerazumnih zanikovalcev virusa, ki s svojim neodgovornim obnašanjem ogrožajo vaše zdravje in življenja. Pozivam tudi pristojne institucije, da v skladu s svojimi pooblastili dosledno preprečujejo ogrožanje zdravja in splošne varnosti.

Slovenija med najuspešnejšimi državami v boju z epidemijo

Slovenija je trenutno med najuspešnejšimi državami v boju z epidemijo. Po vaši zaslugi. Zaradi hitre priprave obeh proti korona zakonskih paketov tudi med gospodarsko in socialno manj prizadetimi. Nadaljujmo po tej poti. Hvala in ostanite zdravi," je dejal predsednik vlade Janez Janša.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2020 ob 20:40 gost

      Oh, puklasti Janček kako si ti dober in usmiljen. vladar. Počasi svoje državljane izpuščaš ven iz zaprte kletke. Nobenega vzroka nisi imel, , da jih zapreš v kletke, a vendar............

      13 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 22:08 čondraš gost

        V Španiji so otroci po več kot 1 mesecu, smeli zapustiti svoja stanovanja . debeli, če ste se leve budale zaprle v kletke, ti morem povedati le to, kletke imate v vaših omejenih glavah . Tam Šaraca drk.aj zakaj je razglasil epidemijo za virus ki ga kot ni, po tvojem mnenju! Toži ga.

        11 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2020 ob 20:58 gost

      Ćelavi koga boš žtvoval za lopovske rabote? Zakrajška? Počivalšek je verjetno preveč potreben za tvoje vladanje. Upam, da se Galetu ne bo zgodila kakšna prometna nesreča.

      12 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2020 ob 21:08 gost

      Hvala pameti. Kurbarija bo zopet zaživela. Sem se že naveličal enih in istih žensk.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2020 ob 22:06 čondraš gost

      Škoda da niso dovoljena zborovanja, da bi šli mlatiti komunajzerje .

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 8:22 gost

        Čondraš, ti to resno? Vi dementni starčki, ki ste se prodali za en sendvič in pivo. 10 vas naenkrat v Muro fuknem.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2020 ob 22:18 gost

      Puklasti DF, puši kurac...toga si vajeni iz dneva v dan..geli bar?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.04.2020 ob 23:44 gost

      JANŠA IN NJEGOVI KATASTROFALNI MINISTRI LAŽEJO, ZAVAJAJO IN VSE SVOJE KATASTROFALNE POTEZE OBREMENJUJEJO DRUGE LJUDI. SRAMOTA IN ŽE ENKRAT IZGINITE IZ SLOVENSKE POLITIKE, KER TE VAŠE POTEZE PELJEJO SLOVENIJO V KOLAPS. SRAMOTA----SLOVENCI SI TEGA NE ZASLUŽIJO.IZGINITE, IZGINITE.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.04.2020 ob 23:47 gost

      JANŠA---DIKTATOR.

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.04.2020 ob 23:50 Lendavski nadvojvoda gost

      Taki primitivci kot je Čundraš,to je cvet sledilcev Puklastega.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.04.2020 ob 7:24 lopovska vlada gost

      kje so 150€ zdaj si jih prestavo na konec meseca maja lopovi

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.04.2020 ob 7:46 LEVIČARJI IN KOMUNISTI gost

      Se je kateri od levičarjev in komunistov odpovedal denarju, ki ga vam je podaril Janša, lepo bi bilo da se odpoveste denarju, ker tako vztrajno serete po tom Janši. 10 let vaše vlade nobeden ni dobil nič, še več ste jemali od ljudstva BANDA POKVARJENA.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 8:21 Ne laži gost

        Kakšni podarjeni denar tou mo se nazaj davali duplo. Ka mijsliš ka pejnez na drejvi rastej?

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 8:28 gost

        Janša je novim upokojencem po 1.1.2013 zrihtal sramotno nizko pokojnino v višini 57 % pokojninske osnove. Prekleto tele Janševo vsaj o dejstvi se prepričaj. Pa veliko šrudentom vzel štipendije, upokojencem dodatek za rekreacijo, .......................

        8 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 9:07 gost

        Janševi bedaki, ki dajejo minuse, niti ne vedo, da je Janez Janša napravil zakona ZUJF in ZPIZ - 2. Pa imate vse na Googlu, če vas že demenca preveč daje.

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.04.2020 ob 7:56 Nemčija gost

      Nemška vlada je v sredo odločila, da državljanom do najmanj 14. junija odsvetuje vsa potovanja v tujino, in posvarila ljudi, naj ne pričakujejo, da bodo poletne počitnice takšne, kot so jih bili navajeni. Janša to dela... Po trenutnih napovedih naj bi se letos nemški bruto domači proizvod znižal za 6,3 odstotka, poudarjajo viri v nemški koaliciji. Padec bo še večji, kot ga je Nemčija imela med globalno finančno krizo pred več kot desetletjem. Sodeč po ocenah vlade pa se največje evropsko gospodarstvo do leta 2022 ne bo vrnilo na raven predkoronavirusno krizo. Janševo maslo

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      30.04.2020 ob 8:26 gost gost

      Groza ste eni betežni s ten puklastin na čelu. Da bi vas bar še dugo zpro v kletke, pa van tu pa tan vrgo kakši keš, te te srečni. Budale zagamane desne, primitiovne, ovce pokorne. To, ka zdaj dela ta fašistična vlada je nej delala nobena, n iti v tako imenobvanem komunizmu nismo imeli takih restriktivnih ukrepov. Če eni tega ne veste ne blebečite neumnosti, pitajte lidi ,keri znajo. Če bi puklasti dal tisti denar ki ga ima v oazah še od vojne bi ga dugo nej zmanjkalo. Meni njegovega ni treba in ga tudi ne bi vzel, čeprav bi mi ga dal.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 8:39 gost

        Puklavi DF, dobro dela..dobro Janša, takšin ka si tij krv pije..in tak je praf, crkni frustejranec zagamani, glava de ti spadnola na tipkovnico lejpoga dneva in Prekmurje de si oddahnilo..nesnage na ton portali gvišno takše kak si tij , nikdar nede več.Dotečas pa trpi, trpi senjaj Janšo sakšo sekundo naj ti bou cmok v grli..hehehe

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 8:54 gost

        8:39......... meni še vaš desni koronavirus ne more do živega, čeprav sem star 71 let, ne bi mi puklasti Janček in njegove ovce.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      30.04.2020 ob 8:36 gost

      BEDNIK - -pokvarjenec .smrad,nerzgledanec, gnoj,primitivec levuharski itd itd itd še kaj .Vse to si in še marsikaj drugega.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      30.04.2020 ob 8:46 gost 2 gost

      Zadnjiva dva gosta, ita malo v LJ.polje, tam se večkrat zdravijo vaši favoriti. Ja, da stopiš nekomu na žulj, te boli, pa tudi resnica. Samo primitivci tega ne razmite, ka nemrete. Dugo se nete veselili fašizma, ka te pa deli, se dkrili v luknje, kak vednO? Drugo se od vas nemre čakati glede na primitivno retoriko, ki jo mate. Za takšne so enklave pri puklastem.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 8:57 gost

        Df, izbrskali bomo mi tebe iz tvoje luknje, bodi prepričan. trpi..trpi..aja, kak pa kaj Janša gnjes??

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.04.2020 ob 8:51 gost

      Ti si gost v LJ -Polje in veš kak tam stvari potekajo.Pelji tja svoje leve istomišljenike.Še boljše pokliči jih pa jim malo govori kakšno je tvoje prepričanje - - -SAMI PRIDEJO POTE.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 9:12 gost

        Mitja Kunstelj je v svojih blogih dobro zapisal kateri visoki desni politik je hodil na zdravljenje v LJ - Polje. Ko se je to izvedelo, je pa začel hoditi preko meje v Avstrijo. Berite, berite, da boste kaj vedeli.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.04.2020 ob 9:05 gost

      DF alias JF, nekam slabo deliš minuse tvojim prijatlom, rokica buba..dovolj maš vsega, ne da se ti več, ne folgaš? Saj bo, trenutna kriza še ne pomeni konca..

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.04.2020 ob 9:29 gost pet gost

      A, ne, pa puklasti je dosta napravo za Prekmurje, nej ka? Začnite naštevati, ka vse, nede konca. Aja, zato eni podpirate takšo politiko, zdaj je jasno, samo še vedno ne prepriča.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.04.2020 ob 9:32 talman gost

      to kar se pa danes dogaja po trgovinah in ulicah ni vredno komentirati saj bo komentar prišel čez teden do dva. pa bomo zopet v karanteni.sproščanje toliko ukrepov tik pred prazniki velika napaka. ljudje so še vedno nespametni. jaz pa bi šel letos rad tudi na dopust in ne da preživim celo poletje v karanteni v moji mali občini

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 9:47 gost

        Ni problema. Madžarska je čisto blizu. Tam še doktator Orban ni napravil takih rigoroznih ukrepov kot pri nas " dobrotnik " Janša. Pa Balaton tudi ni preveč daleč.

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.04.2020 ob 9:56 gost

      Pa debeli, ti se nimaš kaj za sekirat, ti si na istem. Tvoja karantena traja celo leto 24 ur na internetu, še protestirat boš šel iz svojega naslonjača preko facebooka.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      30.04.2020 ob 10:02 gost

      Pa debeli, za tebe se čisto nič ne spremeni, ti si itak celo leto v karanteni, 24 ur na dan internet. Ti bi še protestirat šel samo iz svojega naslonjača preko facebooka. Že iz dnevne sobe v kopalnico in nazaj je zate zelooooooooooooooo huuuuuuuuuuuuuuud napor in zašvicaš kot pes, ko se zopet zgrneš v svoj naslonjač.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.