https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Prvoligaško tekmovanje se nadaljuje junija, konec tekmovanja v 2. SNL in 1. SŽNL

11.5.2020  

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev, da se do konca izpelje sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije in pokalu Slovenije, če bodo razmere v državi to dopuščale. Obenem je sklep IO, da se konča tekmovanje v 2. SNL in 1. SŽNL.


Prvoligaško tekmovanje se nadaljuje junija 2020

"Izvršni odbor je odločil, da se prvoligaško tekmovanje nadaljuje junija 2020, v letošnji sezoni pa se v spremenjeni obliki izpelje še Pokal Slovenije (ena tekma v polfinalu in ena finalna tekma) in kvalifikacije za 1. SNL v naslednji sezoni. Zgornja odločitev je sicer veljavna le v primeru, da izvedbo tekmovanja dovolijo državni organi. Predlagana odločitev izvršnega odbora sledi tudi usmeritvam UEFA da se tekmovanja najvišjega ranga, če je le možno, zaključijo na igrišču.

Preostale tekme Pokala Slovenije bi štirje polfinalisti igrali v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, brez prisotnosti gledalcev.

V prvo ligo bo napredoval Koper, Gorica v dodatne kvalifikacije

V prvo ligo bo napredoval Koper, v dodatne kvalifikacije z devetouvrščenim klubom prve lige, trenutno so to Domžale, pa se uvrsti Gorica.

Ob negotovih razmerah zaradi epidemije COVID-19 in glede na nasvete državnih organov da se, če bo možno, končajo samo tekmovanja v najvišjem rangu tekmovanja, pa je izvršni odbor odločil zaključiti tekmovanje v 2. SNL. Ob prekinitvi se upoštevajo rezultati na dan prekinitve tekmovanja, kar pomeni, da v primeru uspešno končanega licenčnega postopka v Prvo ligo Telekom Slovenije za sezono 20/21 napreduje Koper, v dodatne kvalifikacije pa Gorica. Zmagovalca lige za sezono 2019/20 se zaradi neizvedbe zadnje tretjine tekmovanja ne razglasi.

Zaključi se tudi tekmovanje v 1. SŽNL, kjer se zaradi prekinitve prvakinj ne razglasi, odločitev o udeležencu UEFA Womens Champions League v sezoni 20/21 pa bo v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja sprejel izvršni odbor NZS na eni od naslednjih sej," so sporočili z NZS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2020 ob 15:41 profesional gost

      naši klubi rabijo do nadaljevanja prvenstva 6 TEDNOV priprav, NEMŠKI 3 TEDNE, razumi če moreš. Koja liga, saj je tudi res, da je naša ipak liga, nemška pa nič. Kaj hudiča se gremo, tu se vidi profesionalizem, manj priprav pa se špila nogomet (Nemčija), več priprav, pa se špilla balinanje, (Slovenija). Zato smo tudi v Evropi na tako dobrem glasu, ena od boljših lig.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 21:55 ¸čondraš gost

        Z razbrtanega je sklepati da te boli kur.ec za slovensko ligo. zato se sprašujem za kaj za kurc.a se sekiraš kdaj bodo prvoligaši igrali ? Ostaneti še vedno,tv, nemška liga, kavč, v eni roki pivo, druga roka v hlačah na praskanju jajc.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.05.2020 ob 15:42 Ferek gost

      Pa glij zaj, da bi Nafta začnola harati. Hecenčigit!

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 16:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ferek,pa ka si tij,niti pu vugrski ne vejš preklinjati,verjetno si iz Hotize.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2020 ob 15:47 gost

      Ogračekova liga in kvazi fuzbaleri ...

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 22:26 čondraš gost

        Odlična liga, katere serijski prvak je v zadnjih 6-tih letih dvakrat nastopal v Ligi Prvakov, 3-krat v ligi Evropa in celo eno sezono prezimil in šel v izločilne boje, vrhunsko za ligo ki vlaga tako malo denarja. Vemo debeli, favšija, ti pa tvoja košarka in 50 nimakov ki se hodijo gret v dvorano, ne pa gledat to vaše metanje ciglov v košarkarsko tablo.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2020 ob 16:04 gost

      NE BOSTE SE DOLGO VESELILI. KER SE UKREPI ZA ODPRAVO EPIDEMIJE NE SPOŠTUJEJO, GLAVNI KRŠITELJI ČEFURJI, NEVLADNIKI, DELOMRZNEŽI KATERIM JE JANŠA RAZDELIL DENAR, BO VIRUS UDARIL PONOVNO IN MOČNEJE, PA VAM BO MINILO VESELJE, TUDI DO NOGOMETA.

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 16:20 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Kreten,Ivan ni nikomur dal denarja,ves denar je naš ,slovenski,mi smo ga zaslužili,on nikdar ni videl poštenega dela,še manj Rajkec,bo pa kmalu tega denarja zmanjkalo,poleg so še jokavec mamin,"penzionistka",nabavnik mask,tisti med kravami na kejp dol vzéti,pa oni z vilo nedokončano tudi rabi,baba ga redno mota,starca ednuga.Povzetek,Ivan,moj kamerad,še nikoli ni dal,jemal pa, nesramno si privošči,ga bratec sili v to.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2020 ob 16:28 gost

      JANŠA JE DENAR RAZDELIL SDS IN NESPOSOBNIM MINISTROM. VIRUS BO UDARIL IN JANŠA SE BO ZADOŽIL ŠE ZA 10 MILIJARD, KER BO EPIDEMIJA HUJŠA AVGUSTA, SEPTEMBRA.KDO BO TO VRAČAL-------------------VENEZUELA V MELEM BO SLOVENIJA.TA IDIOT JANŠA NAJ IZGINE IZ SLOVENIJE K ORBANU KAMOR TUDI SPADA +SDS.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 22:09 čondraš gost

        Idiot ti ej debela mama, zadolževal se bo cel Svet, s temi bebavimi populističnimi blodnjami se samo smešite, histeriki levi...beri...beri...beri...Dodatnih 1500 milijard evrov? Komisarja ob tem izpostavljata nemški načrt za dodatno zadolževanje v višini 356 milijard evrov, ki predstavlja deset odstotkov nemškega bruto domačega proizvoda (BDP) in ki ga je poleg reševalnega načrta v vrednosti 600 milijard evrov, vključno s 400 milijardami evrov jamstev, potrdil bundestag. Če bi teh deset odstotkov preslikali na raven EU-ja, bi to pomenilo dodatne finančne potrebe v višini od 1500 do 1600 milijard evrov, ki bi jih bilo treba vbrizgati neposredno v gospodarstvo, kar pa zahteva dodatna orodja, ki bodo vsaki članici zagotovila enak in pravičen dostop do zadolževanja, potrebnega za financiranje načrta za okrevanje. To je po njunih navedbah nujno za zagotovitev ne le enakih konkurenčnih pogojev med članicami EU-ja, temveč tudi med Evropo in ZDA, ki je svoj načrt že izvedla. In tako kot v primeru ZDA je le eno okno priložnosti – zdaj, ne čez šest mesecev.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.05.2020 ob 18:30 Fuzbaler čefurski gost

      Ja pa glih fuzbal se jako mudi špilat da bo imela zabita fuzbalska čefuriada kaj žret

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.05.2020 ob 0:18 gost

      Zadolževanje - nič hudega po mojem.Stunjajo pa najbolj tisti na sociali.P vam M delat bo treba ne pa doma in pri šankih pizditi.Banda razvajena pokvarjena manjasta . Vse socialne UKINITI.takoj se bo videlo kdo so lenuhi,smrdljivi.Na centre za socialno delo pa staviti napise ARBAIT macht frei.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2020 ob 8:47 gost

        Desni neumneži počasi se bo vam utrgalo, ker Janša dela vse drugače, ko si vi želite in pišete. Midva z ženo nisva nikoli delala, imava nekaj otrok. Janša nama je dal 900 evrov, tebi, ki si ga vsak dan na roko mečeš, ko čuješ ime Janša, pa ni dal niti enega evra. Janša je že od malega naš, levi, vas pa obrača kot si želi. Glavno, da desničarji mislite, da je vaš in ga pridno volite. ŽIVEL LEVIČAR JANEZ JANŠA.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.05.2020 ob 11:37 gost

      Te bo pa KOPER novi prvoligaš,Gorica pa v kvalifikacije.Ja kam pa ;najboljši čapat; daleč naokrog.Kakšna škoda za nogomet.Bi vsaj videli dosti golov v mreži kantle za nabijanje.To je krivica tudi za nekaj TISOČ gledalcev na vsaki tekmi.Še iz L.goric so gleali na igrišče ,takšno je zanimanje za lendavske preplačance ki nič ne morejo narediti in niti ne bojo.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.05.2020 ob 11:40 ................ gost

      točno Janša je čisti levičar, toda tam ni uspel, PA JE NADMUDRIL DESNIČARJE, poglejte tiste ta prave ljudsko in krščansko demokracijo je zbrisal z politične oble - kot bi rekel keks. Na levi pač nima šans, in ga je Kučan usmeril na desno, drugače pa poglejte kdo so mu največji prijatelji, Kacin - levak, Pahor - levak, Kučan - levak, Bavčar - levak, Počivalšek - levak, Gantar - levak itd., ja tako je in bo ostalo. Srce mu itak bije za levake.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.