https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Vrata bodo odprle vse trgovine, gostinci bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih, delovale bodo kuhinje

13.5.2020  

S ponedeljkom, 18. majem, bodo lahko vrata odprle vse trgovine, gostinci bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih.

Delovale bodo kuhinje in kapacitete do 30 sob

Vlada je na današnji seji na Brdu pri Kranju sprejela vrsto odločitev, s katerimi se v ponedeljek sproščajo številni ukrepi, ki so veljali zaradi epidemije.

Tako bodo lahko vrata odprle vse trgovine, gostinci bodo lahko stregli tudi v notranjih prostorih. Odpirajo se nastanitvene kapacitete do 30 sob, ne pa še planinski domovi in večji hoteli ali hostli, je dejal Jelko Kacin.

"Epidemiološka situacija v Sloveniji se umirja, zato je vlada sprejela Odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, s katerim se ponovno omogoči opravljanje vseh dejavnosti na področju ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom razen nekateri storitev na področju turizma. Prepovedano ostaja ponujanje naslednjih storitev: nastanitvenih obratov nad 30 sob, nastanitvenih obratov za potrebe zdraviliškega zdravljenja, wellness in fitness centrov, bazenov in vodnih aktivnosti, diskotek in nočnih klubov.

V prodajalnah so z novim odlokom vsi potrošniki pri opravljanju nakupov izenačeni.

Odlok začne veljati 18. maja," so sporočili iz urada vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2020 ob 19:28 gost

      GRIPE JE ŽE ZDAVNAJ KONEC. PREKLETA VLADA. VSI NA KOLO ZA ZDRAVO TELO.

      22 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2020 ob 8:44 gost

        Čondraš, če bi bral bloge Mitje Kustlja ( nekdanjega specialca puklastega Jančija ), bi vedel kateri zelo vioki slovenski politik se je tam zdravil.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.05.2020 ob 20:35 ........ gost

      končno, ka se lahko z ljubico kam skrijem, saj na terasi ni bilo možno popivati, ker bi me žena hitro našla.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.05.2020 ob 21:49 gost

      Vsi na kolo in v LJ.Polje tam vam je mesto

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.05.2020 ob 8:39 G. O. S. T. gost

      ,,, čunder,,, športni dan ima tvoja usrana vlada,,, princa teme,,, kije začela pospravljati mize. Kajti zato nebo imela časa. Saj ura tik taka. Približuje se slovo za nesposobne pizdeke. Gospa Bratošek bo zanjimi počistila saj nebo prvič. Čistila dreka za nesposobni,,, princem teme,,,.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.05.2020 ob 9:53 gost

      VSI NA KOLO ZA ZDRAVO TELO.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.05.2020 ob 10:43 gost pet gost

      Z raznimi čondrašami , pa njemi podobnimi se ne ukvarjajte, škoda, Takim niti LJ. polje nemre več pomagati. Pa nasplošno vsem, ki zagovarjajo to vlado. Pri količkaj zdravi pameti to nemreš zagovarjati. Ste pozabili,Hitler je tudi bil duševni bolnik, pa so mu ovce sledile, nazadnje pa se skrile, pa kaj bi to. To, s trgovinami je zadnji čas, da se uredi, za vse kupce enak režim. To je bila diskriminacija brez presedana, plod bolne glave teh, ki se zdaj imajo za oblastnike. Še danes doživel, da niso spustili v Hofer, Lidel človeka, ker ni bila prava ura. V trgovini pa je bilo deset ljudi. Sramota, v teh trgovinah me več nedo vidli. Tudi na splošno imajo neprimeren odnos do kupcev, kot, če bi bili lahko srečni, da nas sploh pustijo v trgovino. Ja, to je pa odraz stanja duha pri nas in te vlade, ki je bolna, tudi njej nobena psihiatrična klinika ne more pomagati. Pa ta Pivčeva, ki bi naj delala za interese Desusa je ena sama zguba in sramota za politiko. Upajmo, da ne bo več dolgo in nikdar več. Samo dugi gobec ma, nič pa ne pove. Če bi bil v tej stranki, bi se prvi dan izpiso, Samo Avstrijo poglejte, pa bo vse jasno, kak se dela. To, kar je pri nas je sramota in se že norčujejo po svetu in v EU. Kako ,še lahko kdo to zagovarja, res me zanima zakaj, kaj je v tem reprasivnem režimu dobrega? Še enkrat sramota.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2020 ob 11:23 čondraš gost

        Ajde leva pederčina, župnikova dekla zvana debeli...povej kaj vs eje Janša uvedel za enih ukrepov po SVetu...tudi Nizozemsko in Francosko nogomnetno prvenstvo je ukinil in Evropsko prvenstvo v nogometu,pa Olimpijske igre...ajde budalo pederajsasto levo trobi v en rog eno ter isto, psihičnim bolnikom ki se derete na levi strani razuma...idioti ideološki, VSE po celem SVetu je Janša uvedel..vidiš pička leva, kako nepomembni ste in to vas boli ! Gamad leva za v opesjake k pesom za drugo niste.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.05.2020 ob 20:28 gringo gost

      čondraš zresni se, vidiš da okužbe ni bilo, še vedno mi nhče v Sloveniji ni dokazal smrtonosnega virasa na umrlih 25 letnikih, ki so bili super zdravi. Umirali so tisti, ki jih Janša ni spustil v bolnice na zdravljenje, zato je po mjem to uboj, umor nedolžnih ljudi. Saj pa jim ni pustil zdravljenja. In po smrtonosnem njegovem virusu, se kar 16. maja lahko usede 50ljudi iz vseh krajev in veselo žura. Bil sem priča temu. Ne nas basat, oziroma kot pravi bivši premijer Serpetinšek: a veš koga, a veš koga ti bom povedal, pejt v pizdo materino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.