https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Bo kmalu mogoče druženje oziroma zbiranje do 50 ljudi?

14.5.2020  

Vlada je na sredini večerni seji znova naredila nekaj korakov naprej pri sproščanju omejitev, ki so v minulih dveh mesecih veljale zaradi epidemije novega koronavirusa. Neuradno pa se v teh dneh obeta odprava še katere od prepovedi.

Razkuževanje večstanovanjskih stavb, ki je etažne lastnike jezilo tudi zaradi višjih položnic, je odpravljeno že z današnjim dnem. Bodo morali pa upravniki skupne prostore redno čistiti.

Prav tako bodo od danes spet uvedeni nekateri programi pripravništva za zdravstvene delavce in sodelavce.

Vlada je dala tudi načelno soglasje za postopno odprtje šol, tako se bodo učenci prve triade in maturantje predvidoma v šolske klopi vrnili v ponedeljek. Z istim dnem bodo vrata odprle še trgovine v trgovskih centrih, ki so bile doslej zaprte, gostinci bodo lahko stregli goste tudi v notranjih prostorih, odpirajo se nastanitvene kapacitete do 30 sob, kampi in glampingi. Začele bodo delovati tudi avtošole.

Konec prihodnjega tedna, 23. maja, se sproščajo treningi in tekmovanja v ekipnih športih ter rekreativni šport v zaprtih prostorih, z izjemo fitnesov in bazenov. V slednjih še vedno lahko trenirajo le registrirani športniki.

Prav možno pa je, da bi vlada lahko že danes oziroma še v tem tednu sprejela nove odločitve glede še veljavnih omejitev. Po nekaterih neuradnih informacijah je tako med drugim na mizi tudi razmislek o vnovični možnosti druženja oziroma zbiranja do 50 ljudi, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2020 ob 8:56 gost

      Drugo leto se boste še tisti najbolj prestrašeni čudili kako ste lahko bili tako neumni, da ste verjeli vse, kar so vam lažnivi novinarji kazali in plačanci Janše lagali. Hudič bo v tem, da bo marsikateri med vami ostal brez dela in nedosegljivega zdravstva. Občutno se vam bo poslabšalo življenje. Zakaj že?

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2020 ob 9:15 čondraš gost

        Res je, Janša je zmanipuliral ves Svet, vsi so uvedli omejitev zbiranja množic,karanteno, tudi tvoji bebavi Švedi ki so se osramotili vred s tabo, Janševe lovke segajo od Antarktike do Arktike :) . Mujo čaparski debeli ;). Si videl moč Janše, vi ste obične pič.ke smrdljive leve, ki si radi en drugemu pušite tiste izsušene korenine med nogami, ne debeli. Saj se itak hvališ da si homo in da občujete s soboškim škofom, sem vse prebral v enem od prispevkov emd komentarji. Fuj. Zatopa pljuvaš po Cerkvi, vedbno ko se s svojim fantom škofom skregata, prideš sem in težiš.

        10 11 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2020 ob 9:04 77 gost

      Ljudje si delajo in pišejo sodbo sami.Največji virus je da se ljudje več ne zavedajo kar delajo,(po domačem se jim jebe za vse skupaj),zapomnite si še hujše nas čaka in vse hujše bo.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2020 ob 9:32 čondraš gost

      Debeli, vi bi komot nadaljevali z vašo košarkarsko krumpli WNB ligo, pri vas se v povprečju ne zbere več kot 5 gledalcev, tu je pa govora o 50 tih ljudeh..ha?

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.05.2020 ob 11:24 G. O. S. T. gost

      ,,, čunder,,, tij si bedak brez primere pa še mugoče dva tri posranci.ki sledite vašem potzemnomi,,, princi teme,,, ker ste hlapci rojeni, za hlapce vzgojeni.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.05.2020 ob 11:40 miroljub gost

      V času prepovedi zbiranja na javnih površinah sredi našega ljubega mesta Murska Sobota novo onesnaževanje: VSI NA ULICE, POMLAD 2, PETEK 19:00. Kdo bi rad vojno? Nismo vsi delomrzneži, provokatorji, paraziti, hujskači! Večina smo normalni delovni ljudje, ki bi radi živeli v mirni urejeni nam dragi domovini, v Soboti brez hujskaških grafitov!!!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.05.2020 ob 12:34 AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.05.2020 ob 18:47 gost gost

      PRIDITE CAKAMO CISTERNA GJOJNICE JE KREJDI

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2020 ob 19:00 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Prijatel,san že pravu,Čundraši pulej,malu čakaj na toplejše vreme,te pa.Plačan stroške jes.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.05.2020 ob 18:47 ni ga gost

      in ga ne bo. Tisti, ki pravite, da bo še huje, da prihaja nov val ste eni velki strahopetci, ki ste močni samo v jezikih. Kdo na tej obli še govori i drugem valu, če je narod normalen ga sploh nima kaj upoštevati, se vsaj prekuženost poveča. Na svetu je umrlo 80% 80 letnkov od števila umrlih, ali pa ljudje s petimi boleznimi. Naj nekdo pove, da je umrlo na celem svetu 15 zdravih 25 letnikov???? Tega ni. In Slovenija, kje so že umirali, ja v DOMOVIH ZA OSTARELE, ne more 1. maja biti virus velik - nevaren ko atomska bomba, 1 junija pa se bo pol sveta kopalo, prevažalo po turističnih destinacijah, skratka jebalo vse povprek. Je pa nov val virusa tu: PROPAD GOSPODARSTVA. Pika.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2020 ob 6:41 gost gost

      kaj so preklicali ta corona kot so jo poimenovali obstaja med nami že vrsto let zakaj tako bomo natančno izvedeli čez nekaj let jaz osebno in še mojih 130 sodelavcev smo vesčas skupaj brez nekih glupih nekoristnih mask vozomo se skupaj devet ljudi delamo nonstop pa nobeden ni dobil tote corone in naše podjetje je delalo neprestano ko so se drugi zapirali med štiri stene zdaj bi pa radi imeli dodatek na nedelo ja kje zavraga pa ste to videli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.