https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Bo nekdanji lendavski župan postal vodja urada za demografijo?

21.05.2020 ob 8:39  

Po včerajšnjem srečanju predstavnikov SDS, SMC, NSi in DeSUS so predstavniki strank enotno sporočili, da je koalicija trdna in odločena, da gre naprej. Sestava vlade ostaja nespremenjena, koalicija pa bo enotno podprla tretji protikoronski zakon in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pri glasovanju o interpelaciji.

Kot so v izjavi novinarjem po koalicijskem srečanju na Brdu pri Kranju povedali poslanci koalicijske četverice, so morale stranke danes sporočiti, ali so za to, da koalicija nadaljuje delo, ali gredo raje na predčasne volitve. Enotno so sporočile, da gredo naprej, so poudarili v vseh strankah. Potrdili so tudi, da Tomaž Gantar in Zdravko Počivalšek ostajata ministra, piše STA.

Koalicija je spregovorila tudi o nekaterih vsebinskih projektih. Partnerice so glede na izjave enotno podprle tretji protikoronski zakon, ki ga je včeraj dorekla vlada, danes pa naj bi ga uradno tudi potrdila. Ko bo ta pod streho, se bodo po besedah poslanca SDS Tomaža Lisca resno lotili tudi razprave o rebalansu proračuna, katerega nastavki so sicer že oblikovani.

Dodatno je Lisec izpostavil še dve prioriteti, in sicer demografski sklad in debirokratizacijo na različnih področjih. Kot je dejal, bi državni zbor lahko že na junijski seji opravil prvo obravnavo zakona o demografskem skladu, morda pa bi ga lahko sprejel že pred parlamentarnimi počitnicami.

Glede demografskega sklada imajo sicer stranke v koaliciji različne konceptualne poglede. Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je ob tem dejal, da se »lahko na določeni točki uskladijo«. »Ko bo do usklajevanja prišlo, bo treba strniti vrste,« je dejal vodja poslancev DeSUS. Po njegovih besedah bo vlada torej storila korak naprej in ne bo več izrednih razmer.

Na vprašanje, če že imajo kandidata za vodjo urada za demografijo, ki ga predvideva koalicijska pogodba, pa je Jurša dejal, da postopki kadrovanja tečejo, dokončno pa imena še nimajo. Kot možnega kandidata je navedel tudi nekdanjega župana Občine Lendava, podpredsednika stranke DeSUS Antona Balažeka, še poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.05.2020 ob 9:04 k gost

      balažek fuj fuj fuj fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.05.2020 ob 9:11 alfred gost

      bljak

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.05.2020 ob 9:42 to mamo gost

      Politična greznica.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.05.2020 ob 10:46 gost gost

      CESTITKE UPAM DA MU USPE VSAJ NEKAJ IZ NASEGA KONCA

      11 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2020 ob 10:54 gost

        Če Slovenija nima boljšega človeka za vodenje, najbolje, da nas vrag vzame. Ti si pa kot je bil kmet Oman, ki je rekel: " Ni važno, če zna pisati, glavno, da je naš:"

        11 10 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.05.2020 ob 13:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Seveda je pravi,tudi z skrbjo za rodnost na stara leta....

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.05.2020 ob 16:10 metek gost

      Pivčeva, strel v koleno. No, ja, saj ste vsi isti!!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.05.2020 ob 18:26 Sonce gost

        Pivčeva mora delati ko ji je naročeno saj ne razmišlja z svojo glavo. Kajti to ima prepovedano z strani,,, princa teme,,, on vrti palico kaj se sme in kaj se ne sme. Ampak iz ozadja pa še en mandatar keri komandira,,, princu teme,,, drugače nebo njegovih glasov pri odločanju. Kdo je le to,,,, plemeniti Jelinčič,,,

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.05.2020 ob 16:38 Lendavčan gost

      Lepa novica, samo nevoščljivi zopet se grizejo----,.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.