https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Ali se bodo odprle šole za vse učence?

23.5.2020  

Vladni govorec Jelko Kacin je potrdil, da se bodo devetošolci kljub drugačnim pobudam ponovno odpravili v šolo, v ponedeljek. Kacin je nakazal možnost, da bi se v šolo vrnili tudi ostali učenci.


V ponedeljek se bodo v luči zelo pozitivne epidemiološke ocene z direktorjem Zavoda RS za šolstvo Vinkom Logajem in glavnim epidemiologom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Mariom Fafangelom pogovarjali o tem, kako naprej.

Po Kacinovih besedah obstaja precejšnje pričakovanje, da se v šolo vrnejo tudi učenci 2. in 3. triade.

"V kolikor bi prišlo do dogovora, pri katerem NIJZ zelo neposredno sodeluje, pa načrtujemo nekje sredi tedna tudi navzočnost ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec na novinarski konferenci," je povedal Kacin, ki pričakuje, da bo kaj več znanega tudi že v ponedeljek.

O morebitnem nadaljnjem odpiranju šol je direktor NIJZ Milan Krek povedal, bo o tem odločila delovna skupina na ministrstvu za izobraževanje. Je pa šole treba odpreti v skladu z možnostmi. 

Ali se bodo s 1. junijem odprle šole za vse učence?

Po Krekovih besedah je to odvisno od epidemiološkega stanja in tudi vseh učiteljev, ki so prek svojih predstavnikov vključeni v to skupino. NIJZ skupaj z ministrstvom in zavodom za šolstvo pripravlja tudi rešitve glede otrok s posebnimi potrebami, kaj več pa naj bi v ponedeljek povedal direktor Zavoda RS za šolstvo Vinko Logaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2020 ob 13:17 G. O. S. T. gost

      Hitro vse odpret ker eni imajo pomanjkanje znanja. Pa tudi večerne šole odpret ker,,,,, čunder,,,, mora na izobraževanje. Kajti virus mu je pamet pojedel pa mu grozi odpoved.,,, princ teme,,, mu grozi da ga bo odpustil ker se neve izražati in mu dela sramoto.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2020 ob 15:40 KOLESARSKI TEČAJ gost

      Hitro organizirajte kolesarski tečaj, ker večina levičarjev in ta rdečih se ne zna voziti s kolesom.14 dni nazaj sem opazoval eno tovarišico, ki je celo življenje zaposlena (samo zaposlena ne da bi delala kaj) na občini Sobota, kako se uči po dvorišču svoje hiše voziti kolo, in vidi vraga včeraj v petek je v prvem planu, na fotografijah,, kako se vozi s kolesom okrog spomenika zmage Rusov v MS. PRI NJENI VOŽNJI IN ZRAVEN JE ŠE 5 SOMIŠLJENIKOV, TUDI TOVARIŠ ROUS, ONI VSI DELAJO PROMETNI PREKRŠEK, KER SE VOZIJO PO POVRŠINI, KI JE NAMENJENA SAMO PEŠCEM, POLICIJA OD DALEČ GLEDA NE UKREPA PA JEBENTI V KAKI DRŽAVI MI TO ŽIVIMO ???? SRAMOTA

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2020 ob 20:47 A.g.i. gost

      Le v šolo, pa kako oni to mislijo narediti??? Ka bodo vsi v šoli pa 1,5 m razdalje??? Mene prav zanima kak to bo, res.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.