https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ali je to datum odprtja meja v Evropi?

26.5.2020  

V Evropi se izrisuje datum, 15. junij, ko bi lahko prišlo do obsežnejšega odpiranja meja.


15. junij, Italija označuje kot evropski dan D za turizem

"Prizadevamo si za to, da bi lahko 15. junija v Evropi vsi skupaj začeli znova. 15. junij je za turizem nekoliko evropski dan D," je dejal italijanski zunanji minister Luigi Di Maio. Kot je dodal, naj bi se Nemčija s tem datumom znova odprla, Italija pa se o tem pogovarja z Avstrijo in drugimi državami.

Italijanski zunanji minister je imel v mislih osnutek predloga nemške vlade, ki naj bi s 15. junijem za svoje državljane odpravila opozorilo pred potovanji za 31 evropskih držav - članice EU, Veliko Britanijo ter članice schengenskega območja Islandijo, Norveško, Švico in Lihtenštajn, poroča STA

Nemška vlada se zavzema za skupne standarde na ravni EU pri odpravljanju ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Predlog bi lahko nemška vlada potrdila v sredo.

Precej vroče krvi

Črna gora je v ponedeljek napovedala odprtje svojih meja 1. junija, a ker Srbije ni bilo med državami, so srbski mediji ostro napadli vlado v Podgorici. Srbska premierka Ana Brnabić pa je pozvala srbske državljane, naj ne dopustujejo v Črni gori, saj tam niso zaželeni.

Madžarska se je danes pridružila dogovoru Češke in Slovaške, v skladu s katerim bodo njihovi državljani ob časovni omejitvi od srede lahko prehajali meje med temi tremi državami.

Na Madžarskem se poleg tega 20. junija obeta odprava izrednih razmer, ki so jih uvedli 11. marca zaradi epidemije novega koronavirusa. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2020 ob 12:25 Siciliano gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2020 ob 12:05 Monica gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.