https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Krek: Maske niso več obvezne, razen za okužene

28.5.2020  

Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ): Maske niso več obvezne, razen za okužene; maske so priporočene, nihče pa ne bo kaznovan zaradi nenošenja

Krek je dejal, da je za otroke v istem razredu nesmiselno nositi maske, učitelji naj jih nosijo tudi zaradi lastne zaščite.

Maske so obvezne za vse bolne in bi jih morali imeti povsod. 

Ali so maske še vedno obvezne oz. zapovedane?

"Priporočila, svetujemo. Nihče ne bo za vami tekel, grozil, kaznoval. Kaznoval vas bo virus, ko boste zboleli. Priporočila so napisana tako, da boste varni. Glede mask - če greste v trgovino in ne veste, da ne boste mogli vzdrževati razdalje 1,5 metra, je zelo pametno, da si nadanete masko, da zaščitite sebe in druge. Maske so obvezne za vse bolne in bi jih morali imeti vsepovsod. Tudi vsi negovalci, bi morali nositi," poroča rtvslo.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2020 ob 16:56 gost

      Ta Krek in Janševa vlada se delajo norca iz ljudi. Ko so se škofi odločili odpreti cerkve, so se tudi ti pajaci odločili odpirati ostalo. Ko je poslanec Z JAJCI odvrgel masko v parlamentu in se jasno izrekel, da maske več ne bo nosil, pri čemur so mu sledili ostali poslanci z jajci, so ti pajaci s Krekom na čelu odločili, da maske niso obvezne. Upreti se tej pokvarjeni vladi.

      35 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2020 ob 17:42 AAAAAAAAAAA gost

      Krek, ki je še poudaril, da maske ostajajo obvezne za obolele. Ta je še betežna vej pa oboleli nesmi nikan ka more biti v karanteni. Idioti na kubik.

      27 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2020 ob 17:43 gost gost

      Že spet nedorečena priporočila. Sami ne vejo, kaj bi, še niso vprašali kapoja? To je norca delanje iz ljudi, taka nejasna navodila. Ali ja maske, ali ne. Ne pa, da bo en trgovec odločal, kako bo v njegovi trgovini. Lidl pa Hofer sta se že do sedaj obnašala, kot da so kupci lahko srečni, da jih sploh pustijo notri. Po trgovini so pa zaposleni hodili kot stražarji. In v tako trgovino bi naj šel, nič več. Že tako je roba vprašljive kakovosti, salmonele, odpoklic izdelka itd.

      24 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2020 ob 18:13 Sramotni otok gost

      To, kar je dr.Crack povedal, ni nobena rešitev. Pustimo zdej, da kovida itak nikjer ni noben ne videl ne slišal.... Izjava, da o nošenju maske odloča vsak trgovec zase, je idiotska. To je zato, ker nima jajc, da se jim postavi kontra in prizna, da so vse zafukali že s prvim dnem "lockdown-a. Noben ne pozna nobenega ki bi to imel. In zato, ker v vseh bolnicah skupaj leži bojda peščica "obolelih" od pitaj boga česa, oni ne odprejo meja, ne pustijo koncertov, športnih tekmovanj in navijajo z maskami. Pa ljudje, NIKOGAR VEČ NI, KI BI VSAJ ZGLEDAL BOLAN! Pismo, če bi se hotela okužit, bi mogla res iskat človeka. Jaz maske itak nisem nosila, se ne razkuzujem, ne razkuzujem niti stanovanja, avta, kolesa, se svojega wc-ja ne. Pa mi nič ni. Nehajte se hodit cepiti, pa ne bo problemov z virusi. Pomnite: virusov v naravi ni, vse je "hand-made". Je treba kej prebrat, preden se laja.

      25 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2020 ob 21:16 čondraš gost

      Bravo, super delo, gremo naprej. Zmešanim komunjaram ne paše če virus je, če ga ni, če se jih zapira v stanovanja, če se jih ne...debili debilni...kje je Šiškova varda da bi že enkrat na teh biciklističnih pederajsastih paradah malo prestrašila leve pederčine ?

      8 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.05.2020 ob 8:44 Komunajzar šalabajzar gost

      Ker levuharjem nikoli ni prav, predlagam da maske nosijo samo levaki komunisti. Itak so manj nagravžni z masko.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2020 ob 17:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        V vladi naj še naprej nosijo maske,smučarske kape z izrezom za oči.Naj bo štimung še naprej.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.05.2020 ob 10:32 G. O. S. T. gost

      Maske morajo nositi bedaki, hlapci, luzeri nategnjeni z strani vlade I,,,, princa teme,,,. Boljše bi še bilo če se po vlečejo nazaj v gozd kamor spadajo. Da ne strašijo ljudi z svojimi nagraužnimi facami brez mask.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.05.2020 ob 18:28 gost

      G.O.S.T. - Kaj pa ti je? Hitro k psihiatru!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.