https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Poslovne ideje dijakov GFML aktualne tudi v času koronarazmer

06.06.2020 ob 7:00  

Letošnje tekmovanje podjetniških idej POPRI je prineslo veliko novosti.

Zaradi razmer, ki so nastale kot posledica preprečevanja širjenja koronavirusa, je prvič potekalo na spletnih platformah. Prav tako se je izvedlo na dveh stopnjah, na regijski in državni ravni. Tri skupine iz ljutomerske gimnazije so se udeležile regijskega tekmovanja v Velenju. Njihove tekmovalne poslovne ideje so bile: SPLETNA STRAN TUTKO, katere avtorji so Tadej Andrejek, Sara Balažic, Nuša Zver; RIS (risanje in sreča), katere avtorji so Ema Bojanec, Matija Zanjkovič, Severin Bevk in poslovna ideja JAM, katere avtorja sta Jan Dlouhy in Anamarija Horvat. Prvi dve skupini sta se uspeli uvrstiti na državno tekmovanje. To je za ljutomersko gimnazijo velik uspeh, saj so od treh prvih mest za napredovanje, zasedli kar dve. Denar, ki sta ga skupini dobili kot nagrado, lahko porabita za izobraževalne namene ali za uresničitev svoje poslovne ideje.

Dijaki poslovne ideje TUTKO so po regijskem tekmovanju za namene državnega tekmovanja svojo idejo še izboljšali, jo nadgradili in s spletno stranjo v času koronakrize pomagali številnim pomurskim osnovnošolcem pri nudenju učne pomoči.

Poslovna ideja RIS, ki je namenjena slepim in slabovidnim, pa je bila predstavljena na Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne v Ljubljani in Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Murska Sobota. Mentorica mag. Nina Žuman zaključuje: "Na državnem tekmovanju sta se skupini odlično odrezali s svojim nastopom, a žal je bila konkurenca prehuda in nismo uspeli zasesti katerega od prvih treh mest. Kljub temu so poslovne ideje odlične, saj odražajo aktualne težave in upam, da jih bodo dijaki uresničili."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2020 ob 14:16 gost

      najbolj komunajzarska sola v pomurje

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.