https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

So po rušenju murskosoboške stare kirurgije odpadke zakopali v Beltincih?

18.06.2020 ob 6:00  

Med prebivalci Beltincev je završalo, ker naj bi gradbene odpadke nastale ob rušenju murskosoboške stare kirurgije zakopali pri njih. Močno so razburjeni tudi okoljevarstveniki, saj naj bi to izvedli na občinskem zemljišču.

Poslopja stare kirurgije v Murski Soboti ni več. Več kot 120 let staro stavbo so prejšnji teden popolnoma porušili, ob tem nastali gradbeni odpadki pa zdaj burijo duhove v sosednjih Beltincih. Odvažajo jih namreč v tamkajšnjo obrtno cono, kjer naj bi v kratkem zrasel center za predelavo gradbenih odpadkov.

Mnogi so prepričani, da gre nedopusten poseg v okolje, a lastnik podjetja Gradbeništvo Korošak d.o.o., Miran Korošak, to zanika. Kot je povedal za RTV Slo gre le za ruševine v katerih ni nobenih nevarnih odpadkov in poudaril, da imajo za izvajanje dejavnosti vsa potrebna dovoljenja.

Morebitne tujke med opeko in ometom ločijo, ostalo pa zmeljejo, da je nared za obnovo gozdnih cest in za prodajo. Korošak je zanikal namige, da bi grobi material zgolj zakopali in dodal da tudi inšpektorji niso našli nobenih nepravilnosti. Kraj sta sicer obiskali tako občinska kot republiška inšpekcija, inšpekcijski postopek pa še traja.

Korošak je svojo dejavnost do sedaj izvajal v sosednjem Dokležovju in po prepričanju mnogih kazil izgled vasi. V Beltincih bo njegova dejavnost vendarle bolj skrita očem javnosti, je prepričan tudi župan Beltincev, Marko Virag, zato so mu na občini tudi dali stavbno pravico. Z RTV Slo je povedal, da je Korošak tudi njemu zatrdil, da dela vse po prepisih. V kolikor bodo ugotovljene nepravilnosti pa bodo ukrepali tudi na občini.

    Fotogalerija