https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem prestavljen na prihodnje leto

30.06.2020 ob 12:04  

Pred komajda dvema tednoma so javnost obvestili, da naj bi 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal v Gornji Radgoni v predvidenem terminu od 22. do 27. avgusta 2020. Epidemiološka slika je bila lepa. Meje so se odprle. Videti je bilo, da je življenje našlo pot v varnejše, bolj običajne tirnice. Gospodarstvo je začelo obetati nov val rasti in zaposlovanja…


58. MEDNARODNI KMETIJSKO-ŽIVILSKI SEJEM AGRA PRESTAVLJEN NA AVGUST 2021

Spodbudno mnenje za organizacijo sejma so dobili s strani Ministrstva za notranje zadeve ter s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Skladno s priporočili smo pripravili natančen načrt sejma, ki upošteva vse potrebne ukrepe in navodila za varovanje zdravja udeležencev sejma…

Le nekaj dni zatem pa so se pojavile nove okužbe. Spremljati so jih začele napovedi novih prepovedi druženja, zapiranja meja, upočasnjevanja posameznih dejavnosti. In sejmi so poleg večjih, kongresnih, poslovnih dogodkov, festivalov in množičnih kulturnih prireditev prvi med žrtvami strahu in previdnosti.

"Pomurski sejem ni podjetje, ki bi zlahka podleglo strahu. Ne manjka nam poslovnega poguma razvijati žlahtno tradicijo in odpirati nova sejemska in strokovna poglavja. To pa še ne pomeni, da nismo previdni... Skrbi nas za svoje razstavljavce, obiskovalce in drugo osebje, ki zagotavlja uspešnost sejemskih srečanj v Gornji Radgoni. Želimo jim varnosti, dobrega zdravja, poslovnih in strokovnih uspehov.

Za vse našteto pa je potrebna gotovost. In kot nam je znova pokazalo epidemiološko dogajanje, je letos gotova le negotovost…"

Na sejem AGRA so se prijavili številni razstavljavci. Sodelovanje so potrdile mnoge strokovne in panožne organizacije.

"Žal jim ne moremo dati gotovosti, da njihove priprave na sejem ne bodo zaman. In tega zagotovila jim ne more dati nihče. Tak je bil tudi sklep programskega sveta 58. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki je potekal 29. junija v prostorih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Ljubljani.

V programskem svetu sodelujemo panožne institucije, ki povezujejo slovenske pridelovalce in živilce, strokovne institucije, ki dajejo sejmu AGRA aktualne strokovne okvire, mednarodno poslovno razsežnost in edukativne vsebine ter predstavniki organizatorja, Pomurskega sejma. Ne želimo si sence dvoma, da bi lahko s prireditvijo ogrožali zdravje udeležencev... Gospodarstvu, stroki, javnosti, razstavljavcem in obiskovalcem želimo ponuditi sejem, ki bo odražal celovitost kmetijstva in živilstva, kot ga je v svojih sedeminpetdesetih ponovitvah vedno predstavljal sejem AGRA. Pod vodstvom Ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandre Pivec je zato programski svet sejma AGRA sprejel sklep, da bo 58. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA potekal v Gornji Radgoni avgusta 2021," so sporočili organizatorji sejma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2020 ob 17:16 gost

      Te sejem je cas povozo. Vec ga nnej trbej

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2020 ob 19:20 Lili gost

      Tudi prav. Vedno eno in isto, vse drago, letos pa bi tako ali tako dvignili cene v nebo. Ga pač ne bo.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2020 ob 23:00 gost

        Lili - nehaj kvasiti neumnosti - kako si upaš napovedovati cene, o katerih nimaš pojma. Pa tudi, da je "vedno eno in isto" seveda zate je živina na strokovnih razstavah, pač samo krava, ki ima štiri noge , traktor pa štiri kolesa. Takšnih obiskovalcev, ki "šetajo in prodajajo zijala " si jaz kot dologoletni razstavljavec tega sejma še najman želim. V bodoče raje ostani tam kjer si. Meni bo sejem zelo manjkal.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2020 ob 15:02 Lili gost

      Ti gost raztavljalec, žal mi je, če nič ne boš letos razstavljal. Motiš pa se, če misliš da ne razumem kmetijstva in vsega, kar gre zraven. Nekaj pojma se imam, in ne skaci v luft. Pa razstavljaj na sred Radgone,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.