https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Dve osebi osumljeni širjenja okužbe iz malomarnosti, grozi jima denarna ali zaporna kazen

6.7.2020  

Na današnji novinarski konferenci je o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovoril vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.


Po tem, ko je poletje v polnem zagonu, se razmere na Balkanu drastično poslabšujejo. »Izkazalo se je, da je epidemiološka slika poslabšana predvsem v tistih državah, ki so se odločile za izvedbo volitev. V tem trenutku to zlasti velja za Zahodi Balkan. V Srbiji se soočajo z eklatantnim poslabšanjem razmer, izredne razmere so razglasili tudi v Beogradu,« je dejal vladni govorec.

Kljub karanteni redno opravljal službo v večjem podjetju

Kot je dejal je Slovenija v preteklem vikendu uspela z uvedbo sistema vročanja karantenskih odločb neposredno na samih mejnih prehodih. »Število vročenih karantenskih odločb dokazuje, da je vlada ravnala pravilno," je dejal Kacin in povedal, da sta dve osebi, tuja državljana, ki prebivata v Ljubljani, v kazenskem postopku zaradi suma širjenja bolezni.

"Gre za 37 let staro žensko, ki je bila že 20. junija obveščena, da je njen mož okužen s covidom-19. 3. julija je poklicala na 112., pri čemer pa ni povedala, da je njen mož okužen," je pojasnil Kacin. S tem , da ni seznanila zdravstvenega osebja v UKC Ljubljana, temveč je to povedala šele pet ur kasneje, je ogrozila zdravje ljudi, je povedal. Nadalje so ugotovili, da je okuženi 40-letni partner kljub karanteni redno opravljal službo v večjem podjetju.

Zoper oba je ljubljanski UKC podal prijavi, policisti pa so začeli z zbiranjem podatkov v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja, za katerega je zagrožena ali denarna kazen ali pol leta zapora. Če pa bo zaradi tega prišlo do najhujših posledic - smrti - je zagrožena zaporna kazen do 8 let zapora.

V preteklih dneh izrečenih 1213 karantenskih odločb

Dodal je še da je bilo v preteklih dneh izrečenih 1213 karantenskih odločb  na šestih mejnih prehodih (z Republiko Hrvaško, z Republiko Madžarsko in na letališču Brnik).

V nedeljo so bili opravljeni tudi številni nadzori nad izvajanjem karantenskih odločb, tako na področju Maribora, kot na področju Ljubljane.

Zdravstveni inšpektorat je v Mariboru pregledal 27 oseb s karantenskimi odločbami, od tega je pri štirih ugotovil kršitev. Tudi v Ljubljani so vseh 34 pregledanih oseb našli na naslovu. "Ljudje se karantene v veliki meri držijo. Kakšne točno bodo sankcije, za tiste ki se ne držijo, bo vlada odločala zvečer, " je dodal Kacin.

Poudaril je tudi, da v zadnjem času skrbijo razmere v domovih starejših občanov, predvsem v Vipavi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2020 ob 12:49 čondraš gost

      Pravilno, oglobiti ju, pa čim prej zapreti mejo za vse južno od Kolpe, samo za gospodarske dejavnosti pustiti mejo odprto, to je to . kdor pa ne zmore brez hrvatske scajnce pa mu naj država " dodeli vavčer " za psihologa. Med tem ko Kosovarji, Srbi in Bošnjaki nimajo kaj v takih razmerah laziti dol, tak hodijo tja samo pijančevat pa svoje omike gledat, če bi bili tajko silno navezani na te njihove države bi živeli tam doli, ne pa da se fijakajo sem ter tja . Že lani so ošpice hepani uvozili.

      17 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2020 ob 12:58 gost

        Tebe pa takoj zapreti na zaprti oddelek psihiatrije vsaj za pet let, da se rešimo tvojih neumnih komentarjev.

        27 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2020 ob 12:55 gost

      Kacin si ti kdaj odgovarjal in bil kaznovan, ko si PIJAN v službenem času s službenim vozilom povzročil prometno nesrečo?????????

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.07.2020 ob 13:04 gost

      Na portalu Insajder si preberite kdo je Ivan Janša in kdaj si je nadel ime Janez.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2020 ob 14:41 čondraš gost

        To je zelo zelo pomembno za življenja navadnih delovnih ljudi, kdaj se je Ivan preimenoval v Janeza :)))))

        6 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2020 ob 14:47 gost

        Pomembna je celotna zgodovina Ivana Janše in zakaj se je po očetu domobrancu Janezu preimenoval v Janeza. Preberi zgodbo pa potem modruj.

        13 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2020 ob 14:53 čondraš gost

      hahaha, debili levi, pravljičarji, a kaj zdaj pa je naenkrat njegov oče domobranec, nič več šiptar...hehe..srpska zalega ki se je leta 1991 napušila poraza , nima miru.

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2020 ob 15:09 gost

        Kdo je bil njegov oče, pismeni in izobraženi že dolgo vemo. Tudi kaj je Ivan Janša počel vemo, ker smo živeli v tistem času. Tudi kake knjige z dokazi in njegovimi podpisi smo prebrali. Samo nevedni ljudje s končano ali nedokončano osnovno šolo o njem nič ne veste, a ga vedno znova in znova volite. Človek božji, najprej preberi to na Insajderu in kakšne članke na portalu Necenzurirano, Mladino sem namenoma izpustil, kakšne hrvaške portale, ne samo lažnivo madžarsko Janševo Novo TV, pa potem komentiraj. Tudi o zgodovini si kaj preberi, ker nimaš pojma o ničemer. To je danes moj zadnji odgovor tebi, ker si prevelik idiot in je škoda mojega časa za takšne Janševe idiote.

        15 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2020 ob 16:27 čondraš gost

        Ste napisali pravljice sami, muceki mali, kot bi janša pisal knjigo resnice o Kučanu...hehehe...debili debilni levi..Janša vas jebe na suho od zadaj, vi pa vriskate, verjetno vam paše, tako da vriskate tudi malo od veselea. Nihče nima JJ toliko v srcu, kot ga imajo levaki ;)..Dan se jim začne in konča z JJ :). Neprecenljivo...vsaki dan ko je Janša na oblasti uje veselica, ker užitek gledati te bebave levičarske kisle face.

        0 13 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.07.2020 ob 15:39 gost

      pošteno,bravo Jelko..Če ne gre z milo pa treba z silo po sanjačih

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.07.2020 ob 15:44 gost

        Koliko od teh " kao okuženih " je resno zbolelo, koliko teh je v bolnišnicah, koliko teh je umrlo samo zaradi tega " kao smrtonosnega " virusa. Nič, zero, nula. To je samo nateg in strašenje tistih bolj neumnih.

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.07.2020 ob 16:11 blesavec gost

      nemren si pomagate...gda vijden toga našoga vladnoga govorca gospoda Kacina, mi kar naenkrat zača vsa vsebina, kero san čez dan pojo, sijlite v....tej človek, pa vsi njegove kompanjone, so taak notre v toj pravlice (covid 19 ali ka že je), ka so dejansko začale vrvate v tao...bože moooj

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.07.2020 ob 16:51 G. O. S. T. gost

      Saj pa je cela vlada pa vsi korona pizdeki bolani pa tudi hodijo vsak dan v službo pa nikogar ne moti. Vsi okuženi od kraj, laži, diktature, ustrahovanja ljudi pa nihče ni kaznovan. Zakaj bi en Bosanček moral biti kaznovan saj ga pa nihče ne nadzoruje. Kajti nadzorujejo se samo Slovenci pa zapirajo nas kot da smo mi tujci. Drugi keri se pri vlečejo v našo državo se pa mirno šečejo, samo ka su turisti.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.07.2020 ob 16:54 gost

      Obstaja še kakšen bolj ogaben človek od Jelka Kacina?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.07.2020 ob 16:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem okoli Čundraša,ta sploh ni Janšev in desni.Res pa je ,da je levo usmerjeni provokator.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.