https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na slavnostni seji podelili priznanja Mestne občine Murska Sobota, častni občan postal Milan Kučan

10.07.2020 ob 13:00  

V Gledališču Park  je župan dr. Aleksander Jevšek ob letošnjem občinskem prazniku, podelil najvišja priznanja Mestne občine Murska Sobota. 

 

Častni občan Mestne občine Murska Sobota je postal Milan Kučan, prvi predsednik Republike Slovenije. Mestna občina Murska Sobota je s tem izrekla priznanje in zahvalo svojemu nekdanjemu občanu, državniku in politiku za vse zasluge za slovenski narod, Republiko Slovenijo, njen razvoj in blagostanje njenih državljanov ter za njegov prispevek k razvoju Murske Sobote in Prekmurja.

Ob vsej svoji razpetosti med politične dolžnosti v slovenskih in jugoslovanskih okvirjih, med državniškimi dolžnostmi in izjemno aktivnostjo v domačem in v mednarodnem okolju, ni nikoli izgubil stika s Prekmurjem, še posebej z Mursko Soboto.

Mnogo je dogodkov in delovnih srečanj v Murski Soboti in Prekmurju, na katerih je Milan Kučan od leta 1968 naprej aktivno sodeloval. Z mnogimi javnimi in civilno družbenimi ustanovami še zmeraj vzdržuje aktivne prijateljske in delovne vezi, od Zveze Romov do Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota (PIŠK). Zato ni bilo slučajno, da je velik del svoje osebne knjižnice in knjižna darila, dobljena v času svojega predsedovanja Republiki Sloveniji podaril PIŠK, v kateri je v svojih zgodnjih letih nabiral znanje.

Na svoje prekmursko poreklo in prekmurski jezik je bil zmeraj ponosen, bil je glasnik in promotor prekmurske duše v številnih srečanjih s prekmurskimi rojaki doma in po svetu. V okviru svojih vsakokratnih dolžnosti in pristojnosti se je zavzemal za reševanje aktualnih problemov, uresničevanje razvojnih načrtov, boljše življenje v domačem, prekmurskem okolju.

Svojo povezanost s Prekmurjem in Mursko Soboto je prepričljivo izpričal tudi pred 20. leti, ko je kot predsednik Republike Slovenije bil slavnostni govornik na proslavi ob 80. obletnici priključitve Prekmurskih Slovencev k matičnemu narodu v Murski Soboti, ko to še ni bil uradni državni praznik.

Svet pomurske razvojne regije je Kučanu, na pobudo župana Mestne občine Murska Sobota, pred dvema letoma zaupal vodenje odbora za obeleževanje 100. obletnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Pod njegovim vodstvom je odbor, v sodelovanju s številnimi deležniki v regiji in Sloveniji, pripravil in usklajeval obširen program aktivnosti obeleževanja jubileja, ki se je odvijal skozi vse leto 2019 in je imel vseslovenski značaj.

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je prejel Ludvik Zelko, dolgoletni sekretar Športne zveze Murska Sobota za življenjsko delo na področju športa v soboški občini.

Ludvik Zelko ima velike zasluge pri razvoju športa v občini,  občinska športna dejavnost ima vidno mesto v slovenskem prostoru. To se odraža tudi na investicijskem področju: vse od adaptacije in rekonstrukcije doma Partizan leta 1975 do telovadnic pri vseh osnovnih šolah v občini ter šolskega atletskega stadiona, brez katerih Sobota ne bi imela tekmovanj v rokometu, košarki, odbojki, atletskih tekmovanj in številnih športnih ter kulturnih prireditev.

Ludvik Zelko se je uveljavil tudi kot publicist, rezultat skupnega dela s sodelavci na Športni zvezi je letos izdan zbornik Oris športne dejavnosti v Murski Soboti, ki  prinaša pregled dogajanj na športnem področju v minulih sto letih v našem mestu.  

Za svoje delovanje v športu je Zelko prejel številna priznanja: Bloudkovo plaketo, Plaketo Olimpijskega komiteja Slovenije, Plaketo Nogometne zveze Slovenije, Plaketo MNZ Murska Sobota in druge.

Zahvalno listino je prejela Gimnazija Murska Sobota, ki je v iztekajočem se šolskem letu obeleževala sto let delovanja.

Ob tej priložnosti so dijaki in zaposleni soboške gimnazije s preko štiridesetimi prireditvami, katerih krona je bila slavnostna akademija, opozorili okolje na vlogo in nepogrešljivost soboške gimnazije v Pomurju in širše.

Tudi v sodobnem času je gimnazija najpomembnejši svetilnik in glasnik kakovostnega izobraževanja in ustvarjanja bodočih intelektualcev, ne le v naši občini, ampak v Pomurju nasploh.

Soboška gimnazija je s svojimi maturanti in intelektualnim okoljem, v katerega so se lahko zatekli profesorice in profesorji Pomurja, ki so v njem delovali, pustila neizbrisen in nenadomestljiv družbeni pomeni na vseh področjih civilizacijskega razvoja.

Zahvalno listino so prejele tudi humanitarne organizacije Rdeči Križ Slovenije - Območno združenje Murska Sobota, EHO Podpornica Murska Sobota in Škofijska karitas Murska Sobota ter njihovi prostovoljci, ki so v času epidemije koronavirusa bistveno prispevali k zajezitvi širitve okužb in pomagali posameznikom, ki so se zaradi  krize znašli v stiski. 

Po podatkih Štaba Civilne zaščite za Pomurje je v času trajanja epidemije pri aktivnostih na področju zaščite in reševanja v Pomurju sodelovalo kar 1.569 prostovoljcev Rdečega Križa, 638 prostovoljcev Škofijske Karitas in 717 prostovoljcev EHO – Podpornice. 

Med drugim so akivno sodelovali v koordinaciji odziva v občini ter pomagali pri dostavi zdravil, prehrambnih paketov, toplih obrokov in higienskih pripomočkov ranljivim in ogroženim skupinam ljudi.

Slavnostno sejo je glasbeno popestrila skupina Džezzva, slavnostni govronik pa je bil Daniel Grabar, strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2020 ob 13:29 čondraš gost

      Sami dedi na fotografijah, vmes pa vrtni palček :( . V majhnih flaškah se skriva strup, za omenjenega vrtnega palčka to drži kot pribito.

      35 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2020 ob 8:06 gost

        Vaš policijski minister, ki je nepreklicno odstopil, potem pa sploh ni odstopil, je še manjši od Kučana, pa niti kil nima. O pameti pa ne bi dosta, ker je Kučan daleč, daleč bolj pameten in veliko, veliko več od njega dosegel v poklicnem življenju.

        15 20 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2020 ob 13:31 soul hunter gost

      condras pa v majhnih flasaj je drek za vzorec

      24 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.07.2020 ob 13:45 Ajatola Čeferini gost

      Kučko s pručko

      25 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.07.2020 ob 13:59 gost

      Samo si talajte ...

      21 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.07.2020 ob 14:13 Resno gost

      Lepo Še lepše pa bi bilo, če bi napisali kaj tocno je naredil: (avtocesto, solo, bolnico, kaksno tovarno je postavo , ... Ne pa splosne floskule .. ponosen na prekmurje, jezik, ni nas pozabil ... To smo vsi , lahko kar vsem dajo to priznannje ...

      61 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.07.2020 ob 14:25 gost

      Pa ne pozabit, da je sodeloval in pomagal pri prodaji in uničenju (tudi) Pomurske gospodarske srebrnine. Res vsaka čast mu. Janša je, če je res imel kaj s tem, s preprodajo orožja pravi amater.

      53 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2020 ob 22:09 Jaka gost

        Pravi PREPRODAJALEC inTrgovino z Orozjem je Vodil Milan KUCAN.Z Izetbegovicem v BIH.Orozje so NASLI na Mariborskem Letaliscu.

        14 6 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.07.2020 ob 14:48 Kucko gost

      Na slikah sami komunisti in lopovi

      52 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.07.2020 ob 14:49 Gost gost

      Sami lopovi

      40 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.07.2020 ob 15:27 gost

      Kdaj že in koliko časa je bil občan Murske Sobote? Stike je obdržal predvsem zato, da se je tukaj (V Muri) oblačil in basal(pri Rajhu). Ko je šlo v Murski Soboti gospodarstvo k vragu pa je poniknil.

      59 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.07.2020 ob 15:38 gost

      Kak dugo boste še Sobočanci prenašali to glavno leglo komunistov v Soboti, ko peščica rdečih dela z vami kar hoče.

      50 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.07.2020 ob 16:37 Slobodan gost

      Ka pa Lidija T--k K-------Č? Una nika nej dobila ?

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.07.2020 ob 16:49 gost gost

      Končno je tudi Kučan dobil priznaje, ki bi ga že moral. Bil je in je največji promotor Prekmurja in v čast nam je, da je bil trikrat predsednik države. Čestitke. Vi vsi goflači, ki nekaj pišete, pa ne veste kaj, pa še to nepravilno- aja par razredov pač, sram vas naj bo. Ne zaslužite si, da živite tu in ste imeli koristi od prejšnjega režima. Naj se drugo leto podeljuje priznanje za janšove ovce, ki to ne vedo, zakaj so, ker pač ne doumejo, da so zavedene. Samo takrat bo treba pripraviti kar dosti priznanj za bedake. Potem boste ponosni, revčki, brez svoje pameti.

      26 49 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 17:55 Karel K. gost

        Sram je lahko tistega kateri ponareja zgodovino in nekomu pripisuje zasluge katerih nima. On je bil in je največji antiprimotor za Mursko Soboto za Prekmurje. Ne govori o Jnašovih ovcah, saj je Janša Kučanov učenec in delujeta sinhronizirano. Tudi Janša je zdaj glavni sponzor madžarskega diktatorje in ga ta financira, torej Orban, kateri steguje roke po Prekmurju po pomurju. Žalostno je, da je bil predsednik samostojne Slovenije, saj je to znak, da se v Sloveniji politični sistem s tem ni spremenil, še vedno smo v titoizmu in slovenijo še vedno obvladujeta dva titois6ta Učitelj Kučan in učenec Janša, dva diktatorje. Zaradi Kučanove politične iztirjenosti je Prekmurje zapustilo na tisoče sposobnih in zares izobraženih ljudi, zaradi njega je Prekmurje postalo le kmetoijska njiva in prekmurci kmetje kateri ne znajo nič drugega proizvajati. Mladi zares izobraženi so zaradi tega zares morali oditi v tujino, doma pa so ostali takšni revčki brez pameti kot si ti in še nekaj fanatikov, gofljačev kateri imajo le nekaj razredov šole, ki nimate svoje pameti in mislite z Kučanovo in Jnaševo titoisitčno glavo.

        33 18 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 18:06 gost

        Karel K,. samo to napiši kakšen sistem ti želiš. Samo rn stavek brez laži in nakladanja. Boš zmogel?

        23 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 19:45 čondraš gost

        Njegovo mesto je edino v zaporu, najprej zaradi izdajstva preden smo se osamosvojili, potem pa še še zaradi ropanja Slovenije.

        42 14 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.07.2020 ob 17:26 gost gost

      BEDAK REVČEK SI TIJ GE JE BIL DA JE SLA MURA POMURKA SKRIL SE JE PA NITI NEJ SOBOČANEC NEMAMO SOBOČANCA ŽALOSTNO KA TEJ DELAJO

      31 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.07.2020 ob 17:45 Karel K. gost

      Spet je Jvšek podelil politično pritznanje svojemu političnemu botru, to ne more biti nič zaslužnega za občino za Prekmurje. Kaj je pa ta titoist Kučan naredil za Mursko Soboto za Prekmurje? NIČ! Kljub temu, da je od plenic do zdajšnjih poznih življenjskih let bil partijski veljak v Ljubljani vse tja do Beograda. Iz prekmurja je njegova politika nagnala sposobne ljudi, uničila je prekmurske tovarne z Murto na čelu, kjer je dobival obleke zastonj s svojimi poliitčnimi sotovariši obeh političnih barv v Sloveniji kateri imata od leta 1991 oblast v njej. Leta 1990 je nas kateri smo hoteli dosečti resne politične in gospodarske spremembe s pomočjo sebi podrejene UDBE nadziral in omejeval tzer špijoniral. Vse te diplome in priztnanja katere je podelil Jevšek so s tem iztgubile svojo veljavo in kredibilnost, imajo politični predznak titoistične diktatorske partije na čeli katere je še vedno Ta Milan Kučan potomec družine katere je vzgojila madžarone, simpatizerje madžarske države, katerega oče je bhil madžarski oficir v madžarski voski med drugo sv4etovno vojno, kateri je vzgajal takrat mlade prekmurce za "Levente" vojake za madžarsko vojsko. Po nekih podatkih bi naj umrl kot oficir madžarske vojske v Beli Crkvi, ne pa v Čačku kot ujetnik ruske vojske. Torej v Murtski Soboti dobijo priznanja tisti politični privilegiranci kateri si tega ne zaslužijo, kateri z ničemer niso prispevali k razvoju mesta in Prekmurja. Če bi bil moralno in etično pravi človek, bi Kučan tega ne sprejel ali bi ga takoj vrnil, vendar tega ne bo storil.

      45 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 19:34 Karel K. gost

        Strahopetec, identificiraj se, da vemo bvsi kdo si, kaj prida inteligenten nisi ko sprašuješ mene takšne neumnosti. Človek s hrbtenico in jasno vizijo že desetletja ne more pisati vedno druge verzije razvoja in problemov, ko pa so ti vedno isti. Ti pač ne veš napisati in intelektualno ne zmoreš napisati več kot nekaj besed v namene propagande in seveda provokacije. Ti dobro veš, saj si na titoistični politični ledstvici na skoraj najvišjem klinu v prekmurju in me psremljaš že tam od leta 1990 naprej morda še od prej, ko ste mi partijci na hrbet obesili svoje UDBOVCE na vseh nivojih. Zrušiti se mora ta Kučan Janševa ti6toistična blaznost v Sloveniji. Kot veš ste nas dejanske pomladnike in ves demokratično usmerjen slovenski narod nas vsaj 60 odstotkov prevarali z Janšo, Peterletom, Bučarjem, Ruplom, Bavčarjem na državnem nivoju, potem pa so tu še lokalni akterji ter prevare med katere spadaš tudi ti in ste ohjranili zločinski titoistični režim v Sloveniji kateri je v teh letih to državo uničil na vseh nivojih, ki je v greznici v vsesplošnem bankrotu. Ti dobro veš, da sem se jaz leta 1990 zavzemal za proevropsko demokratično in pravno urejeno državo z novo kadrovsko institucionalno in politično zasedbo. Upam, da si toloiko inteligenten, da boš zdaj razumel za kakšen politični sistem se zavzemam. Za takšnega kjer takšni lenuhi in manipulatorji kot si ti ne bodo imeli odločilne besede o razvoju o življenju in smr6ti državljanov. Ti je zdaj jasno enkrat za vedno? Smrt Kučanizmu, titooizmu in Janšizmu kot političnim sistemom kateri rastejo iz istega korena.

        19 11 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      10.07.2020 ob 19:54 gost

      Karel, Karel, ti živiš v nekem svojem svetu in z resničnostjo nimaš stika. Kar smiliš se mi. Nikoli nisem bil v nobeni stranki, nisem in nikoli ne bom. Nikoli nisem bil nobeden politični funkcionar, bil sem pa predstavnik delavcev v organih podjetja, kjer sem 42 let delal v proizvodnji. Lahko ti pa iz svojih izkušenj, iz izkušenj delavcev, katere sem predstavljal, da je za delavce najboljši sistem bil SAMOUPRAVNI SOCIALIZEM. Delavci so takrat imeli vse, česar danes v Sloveniji in v EU nimajo. Ker pa živiš v svojem svetu niti ne veš kaj to pomeni. Škoda mojega časa zate, ti pa svetujem, da se prebudi in pridi nazaj na zemljo.

      20 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 20:32 Karel K. gost

        No, vidiš, da si bil del titove partije, ko si bil lahko predstavbnik delavcev v bivšem sistemu. Takrat je to funkcijo lahko opravljal za partijo sprejemljivi kader, poslušen, kateri je takrat delavce preičeval, da živijo v raju, da morajo delati solidarnostne sobote, solidarnostne dni v korist podjetja v korist samoupravljanja v korist zločinskega titoizma v korist nerazvitim. Ta denar pa so si potem tvoji partijski botri spravljali na bančne račune v tujini s katerimi so potem pokupili podjetja katere kot praviš smo mi ustvarili in so jih spravili v bankrot kot Muro, Panonko, Pomurko, Blisk in še v Prekmurju. Delavce si kot predstavnik delavcev, torej politični sindikalist kova Semolič, si prevaral z klobaso in pivom na propatgandnih srečanjih. Ni bilo to nobeno dobro obdobje za delavce v Sloveniji ampak pekel, zato pa danes imamo penzije 300 EUR, kot veš pa se ta računa od zaslužka na mesec takrat. Kaj so imeli takrat delavci, nič in zakaj danes ti delavci nimajo penzije, ti je zdaj jasno. Danes pa delavci imajo enako toliko kot takra6t, ker je še vedno na oblas56ti tvoja partijska rdeče direktorska elita in njihovi potomci izobraženci in gojenci kateri delacem kradejo enako kot so kradli tedaj. A veš kako so kradli v Muri, Panonki, Pomurki, Panoniji ti rdečkarji in seveda njihovi zaupni delavci kot si bil ti. Ker si bil funkcionar zato se ti je dobro godilo in danes moraš hvaliti ta sistem in živiš v preteklosti v tem svojem lopovsk3em partijskem svetu. Jaz te nisem prosil za čas in ne potrebujem pisanja tvojih neumnosti in propagandističnih pamfletov. Če bi bil objektiven in nebi bil propagandist tito-KUčan-Janševe partije in par5tijski preivilegiranec, bi se upal podpisati pot te svoje pamflete. Še enkrat, jaz te ne prosim za tvoje propagandistične nasvete, zato svoj čas uporabi za premislek in se zbudi iz sanj.

        20 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2020 ob 9:15 gost

        Karel 20:32........ na tvoje neumnosti najprej nisem nameraval odgovarjati, a vidim, da o nekaterih stvareh res nimaš najmanjšega pojma, ti bom odgovoril. In takšni ljudje, ki o življenju, ekonomiji, zgodovini, podjetništvu, .......... nimate pojma, bi nam radi vodili državo. Potem bi to bila res katastrofa. Ne vem kako lahko sploh živiš poln sovraštva do prejšnjega in do sedanjega sistema, do ljudi, do vsega v državi. Potolaži se, pač nisi prišel zraven k eliti, odvrgli so te eni in drugi, enako se je zgodilo Pučniku. Zagret komunist do amena, ko ni mogel na vrh vodstva, je obrnil ploščo, pobegnil v Nemčijo in se ob ugodnem trenutku vrnil, sovražen do partije, sistema in ljudi. On je tisti, ki je javno rekel: " Prodali in uničili bomo vse, kar ste v komunizmu zgradili." Komunizma v Jugoslaviji sploh nismo imeli, imeli smo socializem in samoupravni socializem. Dokler so ga " pomladniki " rabili za svoje cilje, so ga izkoriščali, ko jim več ni koristil, so ga odvrgli kot vrečo gnilega krompirja. Vrnil se je v Nemčijo in kmalu od žalosti, razočaranja, sovraštva, bolezni umrl. Kar se tiče mene, nisem bil noben predstavnik sindikata. Nisi dobro prebral, ko sem napisal bil sem predstavnik delavcev v organih podjetja. Ja, človek tudi tega ne veš, da so bila v socializmu podjetja last delavcev, da smo delavci soodločali o vsem v podjetju. Dobiček smo si razdelili vsi delavci med sabo, danes gre to v žep lastnikov, delavci pa ogromno ur na mesec delajo za mezdo, s katero ne morejo normalno živeti. Tvoj sistem pač. Podjetje, v katerem sem delal, še danes odlično posluje. Prodal tujcu ga pa ni " komunist " temveč " pomladik", ki je prišel za njim in si pri prodaji napolnil žepe. Kar se delovnih sobot tiče : ni jih bilo veliko, eno smo delali za manj razvite pokrajine v državi, ostale za svoje vasi, ali mesta, v katerih smo živeli. Drugače smo imeli 42 urni delovnik, ne kot danes ko delavci delajo kot si lastnik izmisli. Plače so bile dobre, točno na datum, plačani vsi prispevki - ne kot danes, ko nekateri delavci čakajo tudi nekaj mesecev na plače, nekateri jih sploh ne dobijo, nekateri nimajo plačanih prispevkov, ......Vsake tri mesece smo dobili dobićek - danes si ga lastniki dajo v žep, na morju ali v planinah so podjetja imela počitniške domove, v katerih smo delavci lahko zelo poceni letovali. Podjetja so gradila neprofitna stanovanja za svoje delavce, hitro si lahko prišel do zelo poceni najemniškega stanovanja v bližini delovnega mesta. Delo je lahko dobil takoj vsak, ki je želel delati. Vbližini doma. Delavec je lahko v podjetju dobil tudi zelo ugoden kredit za gradnjo hiše. V Sloveniji je bilo leta 1987 manj kot 20.000 brezposelnih, danes jih je več kot 90.000 - tudi takrat je v Sloveniji živelo 2 milijona ljudi. Razmerje pri plačah je v našem podjetju bilo 1 : 3,68 in vsi smo imeli dovolj. Bil sem predstavnik delavcev v delavskem svetu, samoupravni delavski kontroli, disciplinski komisiji, komisiji za podelitev kreditov, komisiji za izbor direktorja, predstavnik podjetja v soboških samoupravnih interesnih skupnostih, v sindikatu nisem imel nobenega položaja. Si lahko sploh zamisliš kakše organe smo imeli v samoupravnem socializmu v korist delavcev v podjetju?????????? Vi lažnivi politiki pa o nekšnem totalitarizmu!!!! Dajte zresnite se. Kar se penzij tiče, niso takšne kot ti lažeš!!!!!!!!!! Sam imam penzijo po ZPIZ - 1 v višini 1.340 evrov. Penzije so močno padle po 1.1.2013 po Janševem ZPIZ - 2, ko je pokojninsko osnovo za 40 let delamočno zmanjšal na sramotno nizkih 57 %. A so nasledne vlade sprejele popravek, da dobi upokojenec za 40 let dela najmanj 540 evrov pokojnine. To je pa veliko več od tvojih lažnivih 300 evrov. Ne more nekdo za 15 let dela imeti visoko pokojnino. Štekaš? Tudi tisti z nizkimi pokojninami lahko zaprosijo za varstveni dodatek in lahko dobijo skupaj s pokojnino do 580 evrov mesečno. Ne piši, ne laži nekaj na pamet, to hasne pri tistih z IQ - jem sobne temperature, pri pametnejših pač ne. Uporabljaj uradne podatke. Karel, ne pravijo politiki zaman, da je največja kurba na svetu, ker resnično je. In takšni ste tudi politiki. Prebral sem že vsaj 10 tvojih komentarjev. V vsakem se ponavljaš, malo spreminjaš, poln sovraštva do vsega preteklega, dejanskega življenja in uradnih podatkov pa nočeš videti. V Jugoslaviji je bilo lepo živeti, bili smo gospodarji na svoji zemlji, lastniki naših podjetij, nič nam ni manjkalo, znali smo se družiti, veseliti, pomagati en drugemu, .....................znali smo živeti!! Danes smo hlapci na svoji? zemlji. Ja, stari, tako smo živeli v Jugoslaviji, ne tako kot prikazujete vi lažnivi politiki. Še marsikaj bi ti pisal, a sem že predolg, čeprav si nekje zapisal, da sem tako neinteligenten, da ne zmorem več kot dva stavka. Ugrizni se v jezik.

        22 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2020 ob 10:57 963 gost

        Tudi jaz sem kar lep del svojega življenja preživela v Jugoslaviji in popolnoma se strinjam z gornjim komentatorje. Kdor trdi drugače manipulira in zavaja tiste, ki o takratnem življenju nimajo pojma ali pa imajo od potvarjanja preteklosti neke koristi. V tistem času so prevladovale vrednote kot so solidarnost, spoštovanje, enakopravnost,... danes prevladuje pohlep, maščevalnost, laži, sovraštvo in razdiralnost. Gospod zgoraj je zelo slikovito in verodostojno opisal samoupravni socializem, ki je bil do delavca neprimerljivo bolj pravičen kakor je današnji kapitalizem, neoliberalizem ali kako pač danes ta sistem imenujejo. Samo kolca se nam lahko po prejšnji ureditvi in vsak, ki trdi drugače ali namerno zavaja in laže ali pa o njem nima pojma.

        18 7 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.07.2020 ob 20:32 dedek gost

      ČESTITKE VSEM ZA PREJETA PRIZNANJA ;KI STE SI JIH ZAGOTOVO ZASLUŽILI!! VAM delomrznežem in neomikavcem---kretenom pa v poduk da gdor molči največ naredi ,samo vi gnoji NIČ!!! Pisuni neotesani!!

      17 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.07.2020 ob 23:14 Papaštrumpf gost

      Karel K. imaš prav, Kučan je toliko naredil za M.S. in PREKMURJE, kot pokojni dr.Vratuša, ko so ga domačini nagovorili, Toni neka napravi ka nemo v blati, je njegov šofer prinesel iz mercedesa gumi škornje, to imejte obuto pa ne boste blatni ........

      27 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.07.2020 ob 9:12 gost

      Starega nekaj jebe vidi se mu na obrazu verjetno dejanja,ki so se dogajala po osamosvojitvi Slovenije. Vse kar nekomu storiš krivega pride za tabo,to se sedaj dogaja staremu,saj ve,da ga slovenski narod ne podpira,razen teh njegovih par komunistov.Če bi v sloveniji bilo sodstvo pravično,bi moral biti že zdavnaj v priporu.

      14 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.07.2020 ob 11:46 dedek gost

      Tak de se dogajalo VAM JALOVCEM NEOTESANIM___PRRIMITIVCEM !!!! kdor drugemu jamo koplje SAM v njo pade !!

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      11.07.2020 ob 17:57 Karel K. gost

      Bilo bi dobro, če bi ti vedel napisati neumnosti, vendar ti pušeš titoisitčne blaznosti. Kako to, da tega nisi znal napisati na kratko z dvema, tremi besedami. Ratzodeti pa se ne upaš, da bi te ta prekmurski narod spoznal in bi vedel kdo je ta titoistični privilegiranec. Zagotovo bi te lahko našel na listi Lajovica "udba net s tisto značilno številko 198 kot preverjeni par5tijski kader s strani UDBE. Taki ljudje ste bili najhujši ker niste bili v partiji ste pa partiji in UDBI prisegli. Ljudje so vam zaupali vi ste pa potem te ljudi ovajali partijskim sekretarjem v podjetnjih kar ste slišali v delovnih organizacijah, na gasilskih veselicah v cerkvah, na sindikalnih piknikih. Vidiš to je na kratko opis tvoje osebnosti in politične zaslepljenosti ko si prisegel takrat partiji in UDBI in še danes moraš svojo dolžnost do partije in UDBE izpolnjevati na ta način kot si se tu razpisal. Toliko si samozavesten, da ne skrivaš nič, tudi tega ne, da imaš visoko penzijo za razmere nekdanjega delavskega razreda kateremu si v njegovem imenu na partijskih sestankih krojil življenje, skozi DS, sindikat, in vse kar si naštel v katerih organih takoimenovanega delaskega upravljanja si bil. Oni imajo 300 do 400 EUR pokojnine ti pa 1.400,00 ERU privilegirane penzije za nič dela, saj si bil zaposlen kot lenuh v podjetju. Ne pozabi, da sem tudi jaz živel akrivno v tem zločinskem titoizmu kjer si ti zasedal privilegiran položaj in to 41 let in sem se tudi izobraževal in študiral, vendar ne za uradniškega falota ampak za inženirja. Ti pa imaš mogoče nekaj razredov osnovne šole in po partijskem vzorcu zdaj več le to pisati kar si se naučil od partijskih veljakov in to so ti zabili v glavo. S svojo glavo pa ne veš razmišljati. Na teh sestankih si le dvigoval roke in si bil vedno za. Partijci so imeli najraje neizobražene ljudi v vodstvu delavkega samoupravljanja, saj so tudi sami bili slabo ali sploh ne izobraženi, nekateri so bili na fakultetah le dvakrat, ko so se vpisali in ko so prišli na podelitev diplom. Kar se tiče Pučnika je bil zanje preinteligenten, zato ga niso trpeli in niso prenašali. Morali so ga uničiti kar sem sam doživel na svojih plečih. Zato si ti še prenor, da bi ti meni solil pamet in bi meni govoril in me podučeval da je bilši sistem bil dober in koristen za delavca. Bil je izkoriščevalcki in zločinski do delavca in do slovenskega naroda. To tvoje nakladanje o dogajanju na podorčju delavskih pravic, ko govoriš, da nimajo plač, da nimajo plačanih prispevkov pa ti pripiši svojim rdečim direktorjem kateri so po letu 1990 postali lastniki teh podjetij prej imenovanih DO. Takrat so ta podjetja žo9ivela na temelju Topčiderske kovnice in tiskarne denarja in se ni poznalo, da so ti direktorji in vi njihovi podrepniki kradli v teh podjetijih. Zdaj te kovnice ni več, ni več tujih šenkanih posojil, zato pa morate vi in vaši potomci in poliitčni nalsdniki krasti s tzistega kar delavci ustvarijo. Kradete pa še vedno v isti količini, morda danes še več. Vidiš to je vzrok, da ni denarja za plače za prispevke. Plačna razmerja o katerih govoriš ste si morlai narediti takšna, saj tako legalno prikazujete svoje bogastvo katero ste pokradli slovenskemu narodu. Če napišeš dosti in je to vsebinsko neresnično napisnao po vzorcu potem ne pomeni, da si inteligenten. Inteligenco izvajaš, ko razmišljaš, ne pa da pišeš propagandistične populistične titoistične referate katere si pisal pred letom 1990 kot partijski in udsbovski lakaj. Zati bi bilo dobro, da si pregrizneš jezik, ne samo da bi se vanj vgriznil. Mislim, da je tvoj IQ na nivoju zmrzali.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2020 ob 18:27 gost

        Ubogi Karel, kar smiliš se mi. Odgovoril ti bom samo o moji penziji in izobrazbi, ostalo je nevredno mojega časa. 22 let sem bil vodja proizvodnje in temu primerno solidno plačo. Penzijo imam po ROPOVEM zakonu v višini 79 % pokojninske osnove za obdobje najbolj ugodnih 18 let plač. Nisem jaz kriv, če je Janez Janša s svojimi somišljeniki ta procent leta 2012 znižal na 57. Po izobrazbi sem diplomirani inženir. Pozneje sem opravil magisterij. Večina nekdaj naših podjetij je v tuji lasti, tako, da tvoji " komunisti " tu nimajo pomembne vloge. So v manjšini. Toplo ti priporočam, da poiščeš drugega psihiatra, ki ti bo našel ustrezno terapijo, ki ti bo bolj pomagala. To, ki jo imaš sedaj, je zgrešena in preslaba. Ne dovolim ti, da boš pljuval po socializmu, v katerem je bil delavec spoštovan, cenjen in je imel pravice in ugodnosti, o katerih lahko danes samo sanja. Sploh nisi živel v Sloveniji, ker nimaš pojma o našem življenju, potepal si se v tujini, zdaj se boš pa pameten delal in lagal, nas žalil in širil svoje bolne laži. Ni čudno, da so te povsod " izbacili " kjerkoli si bil. Prosim, ne žali ljudi, ki jih ne poznaš. Lepo živi v svojem svetu.

        15 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2020 ob 23:29 Karel K. gost

        Kdo pa asi ti, da boš ti meni dovoljeval ali ne kaj bom jaz razmišljal. Torej titoisti (ne komunistui, ker kmunizma in socializma v Sloveniji in nikjer ni bilo) so tvoji vzorniki, saj ti preprovedujejo razmišljati s svojo glavo. Tebi niti psihiatri niti psihologi ne morejo več pomagati, tako si fanatično zavožen. Odkrij se vendar si tega ne upaš, saj bi te potem tisti katere si zlorabil za svoje titoisitčne privilegije spoznali in bi se zgražali nad tvojim početjem. Zagotovo si bil strah in trepet za ljudi katerim si ukazoval. Ni imel delavexc nobenih pravic, kot jih je imel in jih ima v demokratični zahodni Evropi. Če bi se ustvarjalo ne bi tvoja Titova Jugoslavija v krvi pšropadla, saj ti je ekonomsko propadla, ko vas lenuhe niso več mogli hraniti z denarjem iz Topčiderja in so vas zahodni ljudje spoznali, da ste titoisitčni lažnivci. Niso vam več dali šenkanega denarja in posojil. Podjetja ste spravili v tehnološko zaostalost, saj ste bili nesposobni ustvarjati, proizvajati, izvajati inovacije. Ves denar kateri bi moral biti namenjen za razvoj ste pokradli in si ga spravili na bančne račune v tujini. Končaj s svojo udbovsko prisego partiji katero tu izvajaš in lažeš mladini, da bi jim ta tvoj zločinski titoistični sistem pred letom ¸1990 prikazal kot raj na zemlji. Težko ti živiš v svoje titoisitčnem svetu, ko si ljudem zaradi tega, da je tebi bilo dobro in imaš titoisitčno penzijo, namerno povzročal krivice. Dobro vas privilegirance poznam in vem kaj ste delali in kako ste živeli izkoriščevalsko.

        10 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.07.2020 ob 10:37 gost

        Karel Kozic imaš vso pravico, da razmišljaš s svojo glavo, nimaš pa pravice, da širiš laži na portalu, da žališ ljudi, ki so v življenju dosegli veliko več od tebe, da žališ tiste, ki so si z delom ustvarili svoje hiše, srečne družine, ustvarili vse to, kar ste pokvarjenci, ki ste se potepali po tujini, prodali tujcem ali namerno uničili. Imeli smo v Sloveniji in v Jugoslaviji v socializmu vrhunsko razvite tovarne za tisti, a takšni zaplankanci kot si ti, tega namerno ali iz svojega neznanja nočete vedeti. Iskra, Gorenje, Iskra Delta, Elan, Litostroj, Hidromontaža, Radoje Dakić, Josip Kraš, Paloma, Gorenjka, Talis, Zlatorog, Union, Laško, Crvena zastava, Tomo Vinković, Tomos, Krka, Lek, Zmaj, Metalna, Železarna Jesenice, Ravne, Štore, Aluminij Kidričevo Tovarna Dušika Ruše, Saponia Osijek, Mura, ..................... Kje in v kakšni šumi si ti živel?? Porkaduš, pojdi enkrat po Soboti in malo okoli. Večina hiš, stanovanjskih blokov poslovnih prostorov, ........ je bila zgrajena v času socializma. Res brez veze debatirati s podatki z nekim političnim zaslepljencem. Kot sem že napisal lepo živi v svojem svetu, nas pa ne utrujaj z nekimi svojim prividi, žaljenji, lažmi.

        12 7 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      12.07.2020 ob 12:30 Karel K. gost

      Še vedno si ne upaš povedati s priimkom in imenom kdo si, ker se bojiš za svojo verodostojnost. Ne naštevaj ti teh tovarn, saj so ti v krvavem propadu tvoje Titove Jugoslavije propadle v isti ekonomski krvi, ker so te poslovale le do tedaj, dokler so lahko kradli inovacije v tujini. Razvoja ni bilo in so trggovale le tako dolgo dokler je bil nezahteven vzhodni trg. Mura je na primer bila uspešna, dokler zahodnjaki niso leta 1990 našli drugih za njihove dodelavne posle, potem pa je propadla, saj svojih proizvodov ni imela in je prodajala le kopije tujega znanja pod svojo blagovno znamko za visoko ceno katero ste si lahko le vi lenuhi in privilegiranci privoščili. Leta 1990 ste vse to sami lastninili bvendar brez topčiderja in brez šenkanega denarja niste vedeli več s temi tovarnami upravljati, zato so propadla, ker niste imeli znanja, da bi izdelovali kvalitetne izdelke katere bi zahodni9 trg kupoval. Ti si si z privilegijami in z prevarami delavcev takrat ustvaril blaginjo in si svojim otrokom zaradi tebe kot privilegirancem ustvaril dobro prihodnost, ker so zasedli tvoje položaje po letu 1990, ko smo še vedno v istem političnem sistemu kot j3e bil tisti tvoj raj pred letom 1990. Če pogledaš te gradnje so danes že vse ruševine, saj je bila tudi gradnja nekvalitena, ker ste vi privilegiranci gradbeni mate5rila pokradli, da ste si zgradili hiše. Ne nakladaj in ne laži ti fanatik titoistični udbovski. Vem, da drugače ne smeš govoriti in še vedno moraš braniti tekovine titove revolucije. Drugače te bodo tvoji botri spravili na oni svet. Tako ste kot je to pri mafiji, da ko si enkrat noter potem ven ne moreš priti živ.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      12.07.2020 ob 12:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No pa razkrijmo,Karel je nekdanji semeniščnik,ki je omagal v pameti.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      12.07.2020 ob 12:39 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Še nekaj razkrijmo,Karel še nikoli ženske ni imel,rad bi moškega,pa ima premalo vüpaša.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      12.07.2020 ob 12:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Karel je tisti z travmo,kot miništrant ga je vlekel župniku.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      12.07.2020 ob 12:47 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,Karel je plagiator,upa si celo Noro TV prepisovati,brez navedbe vira.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      12.07.2020 ob 12:51 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,in Karel je ravnokar diplomiral na štajersko prleško prekmurski fakulteti v Ormožu,pameten je .

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      12.07.2020 ob 13:17 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Je Karel tisti,ki ima za diplomo le vikend prost,zagret je ,bo z magisterijem nadaljeval.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      12.07.2020 ob 13:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Je Karel tisti,ki čaka,da bodo tablete poprijele in se mi bo zoperstavil,zdaj še malo trepeče.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      13.07.2020 ob 18:53 Milan gost

      Vsaka čast Milanu Kučanu, da je pri teh letih še tako pomemben. Bodite mu enaki vsi njegovi kritiki. G. Milan Kučan, vsak normalen vas spoštuje.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      13.07.2020 ob 19:49 gost

      Prasec pritlikavi Sramota za Soboto in celo Prekmurje.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      15.07.2020 ob 6:29 gost gost

      dajte no Kučan pa častni član MOMS ka so vam res kure pamet požrle komunisti prekleto ste mogli biti prizadeti ko ste zgubili oblast in kot je povedal ivek kramberger komunizem je kot huduč teško se ga znebit ker mu je na vaš račun zelo dobro in to so časni člani res škoda slovenije.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.07.2020 ob 15:49 gost

        IK je bil navaden neizobražen lump, ki je iskal medijsko pozornost. V svoji gostilnici ti je pa še vodo drago zaračunal.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      15.07.2020 ob 9:50 olivia gost

      I am making a good pay from home 1900 Buckets/week, that is brilliant, beneath a year agone i used to be unemployed amid a monstrous economy. I pass on God consistently i used to be invested these bearings, and at present, I should pay it forward and impart it to everyone................www.cashbarr.com v

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.