https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Ugotovili številne kršitve odrejene karantene, inšpektorji s poostrenim nadzorom nad gostinskimi lokali

10.7.2020  

O aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so spregovorili državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.


Nuška Čakš Jager je opozorila, da je povečanje lokalnega prenosa bistveno večje, kot smo ga zaznavali poprej. "Imamo tudi večje število primerov neznanega vira." 

"Zdravstveni inšpektorat je včeraj opravil 753 nadzorov (od sobote 1876), pri čemer so ugotovili številne kršitve odrejene karantene. 585 oseb je spoštovalo odločbo. V 25 primerih oseba ni bila prisotna na naslovu. V 9 primerih dostop do zasebnega zemljišča ni bil mogoč. 30 primerov lažnih ali napačnih naslovov. V 15 primerih oseba ni odprla vrat. Inšpektorji bodo v prihajajočem vikendu izvajali nadzor nad gostinskimi lokali in gostince pozivajo, da dosledno spoštujejo priporočila NIJZ," je povedal Jelko Kacin.

Včeraj je bil v Državnem zboru sprejet Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na 2. val. Poglavitne rešitve se nanašajo na podaljšanje ukrepa čakanja na delo, določitev nadomestila za odrejeno karanteno in mobilna aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi.

Določitev nadomestila za karanteno

Mateja Ribič je povedala, da je poudarek PKP4  na ohranitvi čim več delovnih mest ter preprečiti širjenje COVID-19. "Poglavitni ukrepi so podaljšanje ukrepa čakanja na delo, določitev nadomestila za karanteno, financiranje dodatnih kadrov v socialno varstvenih zavodih in ZRSZ." 

Po besedah Ribičeve, je Zavod RS za zaposlovanje do 30. junija delodajalcem za čakanje na delo izplačal dobrih 160 milijonov evrov. 

"Uvajamo dodatno kadrovsko podporo socialno varstvenim zavodom in Zavodu za zaposlovanje. 31 milijonov za reševanje kadrovske stiske v naslednjih dveh letih. Izboljšanje standardov ne bo preložena na pleča oskrbovancev, ne bo potreben dvig cen oskrbnin," je dejala Ribičeva.  

"Namestitev in uporaba mobilne aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi bo prostovoljna in brezplačna, razen v primerih, ko bo posameznik potrjeno pozitiven na virus. V teh primerih bo namestitev mobilne aplikacije obvezna z vnosom naključne kode," je dejala Ribičeva.

"Če zbolite npr. na Hrvaškem, pokličite najbližjo zdravstveno ustanovo, ki vas bo morebiti napotila na testiranje. Potovanje domov ni prava pot. Zdravstveno stanje naj se razčisti na lokaciji in se nato ustrezno ukrepa," svetuje Nuška Čakš Jager.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2020 ob 12:19 za čisto pomurje gost

      Če zboli Slovenec na Hrvaškem naj tam tudi ostane .Vsak ,dan beremo in poslušamo o virusu ampak rinejo dol in amen samo da se pokažejo ,da so bili na morju .To so sami paštetarji nič drugo .Končno pa kriva je Slovenija zakaj ne zapre mej z Hrvaško .

      18 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2020 ob 12:32 gost gost

      Če je narod butast, se ne zmeni za priporočila, potem obvezno zapreti meje s hrvaško. To bi morali že zdavnaj storiti. Brezveze pri nas uvajati stroge ukrepe, tam pa niti mask ni treba nositi, da o drugih ukrepih, ki bi morali veljati sploh ne govorimo. Ampak, to je njim podobno. Samo, da se služi, neglede na vse. Vi pa kar nosite virus domov. Nazadnje bodo še slovenci krivi, da so pri njih okužbe vsak dan večje, ker pa največ turistov pride prav iz Slo. Naši mučkaroši pa nič. Ja, spet se vlečejo njim v rit in si ne upajo. Sramota, da imamo take politike, ki tako malomarno vodijo državo in gledajo samo na svoje interese. Skrajn i čas je za padecte vlade.

      13 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.07.2020 ob 12:42 gost

      PADEC TVOJE PRAZNE GLAVE!!!!

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.07.2020 ob 16:15 Go Croatia gost

      HE,HE,...Ravno gledam dogodke napovedane za sever Hrvaške v prihodnjih dneh - Harley Davidson Days, Craft-beer fest, Dan odprtih vinskih kleti, Forestland naslednji vikend... pa majo 3x več okuženih kot mi in potem bo nas na koncu Kacinček tiral domov ob 21:00 z oštarije, kam drugam pa itak ne moreš iti, ker so vse fešte odpovedali.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.07.2020 ob 19:31 gost

      ,GNOJI JANŠEVI-DEBILI, IDIOTI, SMRDLJIVCI ITD.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 22:06 čondraš gost

        ,GNOJI JANŠEVI-DEBILI, IDIOTI, SMRDLJIVCI ITD....povprečna slika petkovega mitingaškega kolesarja, nekej med zlato ribico in kočevskim medvedom.

        2 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.07.2020 ob 21:21 KACINČEK gost

      in kaj sta se dogovorila Püklasti pa Plenkovič na Otočcu danes??????????????? Janči ti samo puščaj Slovence na Hrvačko, Plenkovič ti je neizmerno hvaležen, saj 92.000 Slovencev trenutno polni hrvačku blagajnu. Nas boš pa zapiral, pizda ti materina, odpovedoval druženja, e malo morgn, jebaj ti sam sebe.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 22:01 čondraš gost

        debeli, od kdaj si ti tako proti svoji materi Hrvatski ? Kaj pa Jasmine Stavrose, pa Petra Grašo, Daniel i ovo i ono, ja kad pijevam suze teku.

        1 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.07.2020 ob 22:05 čondraš gost

        Kdo avs zapira debeli, že skoraj 3 mesece krište odloke o javnem zbiranju, noben vam nič ne dela žalega, očitno ne gledaš drugega kot komunajzer 24 kur, pa ti ni janso kaj pomeni biti zaprt, budale leve, Srbijo, Italijo, Španijo si poglejte..pa tudi Avstrija je imela policijske ure itd.pa tvoja Rusija, zaporne kazni za tiste ki kršijo denimo karanteno, neuku populisti levi ki se pasejo v kokošnjaku 24kur.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.07.2020 ob 22:41 čondraš gost

      šel sme na 24kur gledati fotografije levih protestnikov, kaj naj rečem, pa saj si niso sami krivi, od Boga pozabljene duše z duševnimi in možganskimi okvarami. Verjamem da vam ni lahko, ampak četudi Janša odstopi, boste še vedno iste od Boga pozabljene uboge duše. Verjamem da vam bo na drugem Svetu lepše. Mislim da bom ustanovil fond za letovanje teh ubogih na duho, popotovanje od Baške do Golega otoka, verjamem da bodo dobri ljudje zbrali za par avtobusov denarja.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.07.2020 ob 8:35 gost

      GNOJ IZ ŽIŽKOV HORVAT POSLANEC, KI JE KRADEL V TOVARNI MURA IN PRIPELJAL DO STEČAJA----VZETI PREMOŽENJE IN V DOSMRTNI ZAPOR-----------ISTO JE KRADEL IN ŠE KRADE JANEZ JANŠA IN NJEGOVI MINISTRI-----SRAMOTA. DELAVSKI RAZRED IN PREBIVALCI SLOVENIJE NA ULICE, DA TI IDIOTI IZGINEJO IZ SLOVENIJE ZA VSE VEČNE ČASE.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.07.2020 ob 9:20 gost

      V MURI je bilo vsaj100 takih Horvatov ki so kradli omenjaš pa samo enega.Zato si DEBIL.Tebe bi trebalo dati v dosmrtni zapor da ne boš širil bedarij.Ti pojdi v norišnico kje ti je mesto neda pozivaš na ulico.Vlada se menja na VOLITVAH ne pa na ulici.BEDAK LEVUHARSKI - nerazgledani.Izginete lahko vi levuharjiiz SLO.Me pa zanima kam boste šli Venezuela Kuba Kitajska in se vse konča v EU nimate kjer biti ker v EU so komunajzeri še samo v SLO. BEDAK PRISMOJENI - ZAOSTALI. MARŠ.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.07.2020 ob 11:22 gost

        To je izgovor bedastih ljudi: če so drugi kradli, lahko krade tudi naš CERKVENI Jožef. Sramuj se!!

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.07.2020 ob 11:07 gost

      IDIOT, TA KI JE KRADEL V MURI JE POSLANEC, KI ŠE VEDNO KRADE IN TO JE RAZLIKA MED MURINIMI -------KRADLJIVCI. SRAMOTA JE TA TVOJ HORVAT---VELIKA GLAVA IN VELIKA USTA------LAŽE IN ŠE VEDNO KRADE. TO SO DEJSTVA IN GOLA RESNICA.TI SI DEBIL IN IDIOT IN ZAOSTALO BITJE------------VERJETNO SI IZ ŽIŽKOV---------RODBINA-----SRAMOTA.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.07.2020 ob 11:40 gost

      In to CERKVENI poslanec.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.07.2020 ob 10:54 gost

      LOPOV HORVAT IZ ŽIŽKOV---POSLANEC LAŽE, DA MU JE SLEDILA POLICIJA----------POLICIJA LOPOVE NE NADZIRA NADZIRA PA PROMET IN NIČ DRUGO--------------TAKŠNE LOPOVE KOT SO SEDAJ MINISTRI, POSLANCI VLADAJOČE KOALICIJE Z JANŠO IDIOTOM NA ČELU NE SMEJO KONTROLIRATI--------------ZAPOVED JANEZA JANŠE---------LOPOVA.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.07.2020 ob 11:15 gost

      Vsi boste enkrat prišli pred ogledalo svoje umazane egoistične napihnjene brezumnosti--tole si zapomnite!!!! Vsak kateri je bil še tako močan v svojem brezumju je postal palček pred usodo svoje resnice žal prepozno !!! delaj po svoji vesti !!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.07.2020 ob 11:16 Gosak gost

      Ne vem, zakaj tu zraven mešate Jožefa Horvata iz Žižkov in moti me, da se nekateri izražate žaljivo. Očitke na njegov račun bi morali dokazati z dejstvi, ne pa kar tako zmerjati nekoga. In da ne bo pomote: nisem (bil) njegov volilec. Mislim tudi, da pretirava glede sledenja policije. Če je bilo okrog 200 vpogledov na ime in priimek Jožef Horvat, so tu zraven lahko številni drugi, ki imajo enaka imena in priimke. Se motim?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.07.2020 ob 11:57 gost

        Ta CERKVENI poslanec Jožef Horvat je pokvarjen kot malokdo v Sloveniji. Bori se samo za svojo debelo smrdečo rit ( enako kot v Muri ). Za ržavljane, napredek države, svoje volivce mu je figo mar. Gledal sem veliko sej Državnega zbora. Neverjetno kakšnih laži, sprevračanja dejstev je ta debeli mali plešasti mož sposoben. In to človek, ki zastopa verne ljudi in cerkev v parlamentu. Na bruhanje ti gre, ko ga gledaš in poslušaš. Navgražen do obisti. Z lažmi si išče pet minut slave. Za svoje laži bi moral kazensko odgovarjati. Dovoli si v parlamentu poslance, ki govorijo resnico žaliti in jim groziti s policijo. Zagovarja pa škandalozno nabavo zaščitnih sredstev. A vi ga boste volili in volili. Kaj res med sabo nimate pametnejšega, manj pokvarjenega človeka?? ALI PA ON PO NEKI VIŠJI SILI MORA SEDETI V PARLAMENTU????????

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.07.2020 ob 12:22 gost

      Vse kar si naštel zgoraj je z strani levuharjev nešteto.Pa si še zmeraj PRIZADETI LEVUHAR.Čudno da ne omenjaš pritlikavega kučana.ko je prišel v Muro sta z štefko zmeraj pustila priprt prtljažnik ,da so ga lahko napolnili -- --- --- na račun DELAVCEV-Takih kučanov je bilo DOSTI.Direktorjev v MURI koliko hočeš.Ali veš za katerega da je ODGOVARJAL ?Zmanjkovali so celi tovornjaki robe in cele firme pa nikomur NIČ.NA OBLASTI PA SO BILI LEVUHARJI.Nič čudnega da se nikomur ni nič zgodilo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.07.2020 ob 12:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      V tistem času je tudi cerkveni brenkal na levo struno,te pa so prišli desni,te pa na desno.Drži pa eno,grdi pa je.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      14.07.2020 ob 13:47 gost

      GNOJ IZ ŽIŽKOV SPET NAKLADA------------POSLANEC HORVAT V ZAPOR IN ZAPLEMBA PREMOŽENJA. SRAMOTA JE, DA JE LOPOV HORVAT V POSLANSKEM STOLČKU NAMESTO V ZAPORU.SRAMOTA SLOVENIJE JE, DA V PARLAMENTU SEDIJO LOPOVI IZ SDS, SMC, NOVE SLOVENIJE,DESUS, SNC ITD.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.