https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Romanje porabskih Slovencev od Malega Triglava do Triglava

15.07.2020 ob 11:00  

Člani Porabskega kulturnega in turističnega društva (PKTD) Andovci so se peš podali na popotovanje "od malega Triglava v Porabju na Madžarskem do njegovega velikega brata" v Sloveniji.


Začetek poti je bil danes, 15. julija ob 7.00, pri malem Triglavu v Andovcih v Porabju tik ob madžarsko-slovenski meji. Od tam so se pohodniki podali čez goričke griče in doline do Murske Sobote in naprej do Ptuja. Drugi dan, 16. julija, se bodo odpravili mimo Celja do Trojan. V petek, 17. julija, jih bo pot vodila do Pokljuke. Zaključni del etape je načrtovan za soboto 18. julija z vzponom na vrh Triglava.

Organizatorji vzpona, ki letos poteka že sedmič, poudarjajo njegov simbolni pomen za porabske Slovence: "Morda nekateri mislijo, da nas čez nekaj deset let več ne bo, toda mi smo optimisti! Kar je gora Ararat za Armence, Fudžijama za Japonce ali Olimp za Grke, to je Triglav za Slovence, (tudi) za zamejske Slovence - prvovrstni simbol, ki združuje, krepi in prispeva k nacionalni samozavesti tistih, ki v njem razpoznajo svojo povezanost s kulturo in interesi naroda".

Celotna etapa bo potekala peš po načelu štafetne menjave pohodnikov. Vsak od njih bo dnevno prehodil 30 kilometrov.

Organizatorji vabijo vse ljudi dobre volje, da se jim za krajši ali daljši odsek poti pridružijo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2020 ob 13:45 camplin gost

      Lepo za pozdravit in čestitat! Mislim da bojo imeli tudi toliko časa ,da lahko po poti napravijo novi triglav ---otroka ki jih bo vedno spominjal na lepo spodobno inovativno romanje! Dosti takih romarjev je po svetu tudi pri nas!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2020 ob 13:58 Risto Kubura gost

      Kje pa je Geza Mezga????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2020 ob 14:13 Vlado gost

      Koliko KM bodo hodili peš in koliko KM jih bodo vozili z avtomobili? So pa vsekakor pogumni in še mešana družba so...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2020 ob 13:07 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Naj se na punu vküp mečeju,bo naših tam prek več, le vzgojo slovensko ne zanemarjat.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.