https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nuška Čakš Jager: V Sloveniji imamo več žarišč, virus se širi na zabavah, porokah

21.7.2020  

Na današnji novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili minister za javno upravo Boštjan Koritnik, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager in namestnica vladnega govorca Špela Horjak. 


Špela Horjak je dejala, da je bilo manj okuženih med vikendom (6 oz. 7), podatki za ponedeljek kažejo 24 novo okuženih, opravljanih je bilo 914 testov. "Ob koncu tedna smo zaznali novo žarišče virusa v Odrancih, kjer je zaposlena oseba virus vnesla v vrtec. Žarišče virusa še vztraja v Hrastniku. Danes so predstavniki obeh ministrstev v domu za starejše občane Hrastnik."

Število primerov še vedno narašča

Nuška Čakš Jager je izpostavila, da število primerov v svetu še vedno narašča in imamo že skoraj 14,5 mio potrjenih primerov okuženih s covid-19, v Evropi smo na 1,6 mio in v Sloveniji imamo 1977 potrjenih primerov.

"V Evropi imamo nekaj redkih področij, ki so hudo ogrožena. Zaskrbljujoče pa je, da imamo nekaj srednje obarvanih področij, kamor sodi tudi velik del Balkana in nekaj področij v Sloveniji," je dejala Čakš Jagerjeva.

 

 

"Z ukrepi na mejah smo število importiranih primerov uspeli znižati, virus pa se širi na zabavah, srečanjih, porokah," je dejala Nuška Čakš Jager

V Sloveniji imamo več žarišč, od tega se jih nekaj počasi zapira. "Ukvarjamo se torej s številnimi kontakti in ponovno pozivamo, da se spoštujeta ukrepa karantene in samizolacije, da razbremenimo zdravstvo in preprečimo ogroženost, predvsem DSO."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2020 ob 11:57 gost

      Pa v Janšovi glavi se že dugo širi.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.07.2020 ob 11:58 gost

      Pa v Janšovi glavi se že dugo širi.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.07.2020 ob 12:45 546 gost

      Malo po lokalih, poglednite celo po vaseh kak se lepo sidij brez ka bi ge bilo na mizi kakso razkužilo!! Če nej pa zaprite gostilne pa naj bodo zaprejte!!!!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2020 ob 13:31 gost

        546, nihče te ne sili, da hodiš v gostilne. Zapri se v svojo klet pa tam ostani tri leta in nikogar k sebi ne spusti. Budalo Janševo zategnjeno.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.07.2020 ob 14:48 gost gost

        Te pa boj doma in ne špijuniraj okrog. Hodim po lokalih in pri vsakem sem do zdaj na mizi pred vhodom videl razkužilo, tak ka nej na pamet. Si pa verjetno en tistih ki samo okrog hodijo in šinfajo, najdi si nekaj za delati in boj doma.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.07.2020 ob 13:06 5555 gost

      546 kapa skaces tij ge se pa sto v lokalu ukuzo?vij ste nej odgovorni sami lidje ka ne spostuvlete nikaj... Sam nekaj na pamet... Predvidevalen ka tij nej hodis v lokale ka tan nej varno 😡 in telko ka si tak pameten gepa pijse ka more biti razkužilo na mizi..? Vhod izhod pa lepo je če so nastavljene se ge nej...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.