https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Murski Soboti potekal literarno-glasbeni večer z Bronjo Žakelj in Tinkaro Kovač

31.07.2020 ob 10:00  

V Murski Soboti je v petek, 30. julija, na Skritem dvorišču potekal literarno-glasbeni večer – Beletrinini trubadurji s Tinkaro Kovač. Gostja literarnega večera je bila Bronja Žakelj, avtorica s Kresnikom nagrajenega romana Belo se pere na devetdeset.


V Knjižnici pod zvezdami, so avtorji založbe Beletrina, gostili Bronjo Žakelj, avtorico literarnega prvenca Belo se pere na devetdeset, ki je prejel nagrado za najboljši roman leta – Kresnik 2019 in je ena najbolj branih knjig v zadnjih dveh letih. Z njo se je pogovarjala doc. dr. Eva Premk Bogataj.

Belo se pere na devetdeset je pretresljiv, duhovit in navdihujoč roman, ki opisuje življenjsko zgodbo pripovedovalke, odraščajoče v sedemdesetih in osemdesetih letih. Njen otroški svet sestavljajo starši, brat Rok, babica Dada, tete in strici, pa benko, Albert keksi, Oddaja o morju in pomorščakih, Gavrilović in prenos sarajevskih olimpijskih iger. A čeprav govori o naštetem, je avtobiografski roman predvsem pripoved o odraščanju, soočanju z izgubo in boleznijo, pripoved o udomačevanju strahu in o vsem tistem, česar nočemo videti, dokler s tem nismo neizbežno soočeni.

Literarni večer je glasbeno popestrila priljubljena slovenska pevka Tinkara Kovač, ki je tokrat s svojo intimno akustično zasedbo izvajala repertoar od začetka svoje glasbene poti, ki sega v leto 1997, pa vse do danes.

Zasedbo sestavljata tudi Giovanni, ki prihaja iz sosednje Italije in je avtor vseh Tinkarinih aktualnih priredb skladb na zadnjem albumu ter na koncertih ter Julija, doma iz Murske Sobote, ki na koncertih ob Tinkari poje in igra akustično kitaro.

Čarobno poletno prizorišče je bilo vsekakor kot nalašč za to, da so se poslušalci prepustili zgodbam glasbenikov, ki prihajajo s tako različnih koncev in kulturnih ozadij, vendar so v univerzalnem jeziku glasbe zelo povezani.

Zasedba: Tinkara Kovač – glas/flavta, Julija Fajhtinger – glas/akustična kitara, Giovanni Toffoloni - basovska kitara.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.07.2020 ob 15:21 Dominko gost

      Bravo!! Slovenska glasba, slovenski izvajalci. Redkost v Prekmurju.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.07.2020 ob 15:28 gost

      Dobro zelo seksi izgledajo dekleta---žene!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.08.2020 ob 14:58 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Vse v rédi?Gost ,kaj pa je pri teh babah navzdigujočega,nemara ob pogledu na njih dol padajočega...

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.