https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Več kot leto dni po odprtju Center za zaščito in reševanje sedaj varen za uporabo

03.08.2020 ob 13:00  

V Lendavi so zaključili s sanacijo zaledne brežine pri Centru za zaščito in reševanje. Brežina je sedaj zavarovana, objekt pa varen za uporabo.

Občina Lendava si je že od otvoritve Centra za zaščito in reševanje prizadevala, da bi lahko gasilstvo, civilna zaščita in humanitarne organizacije čim prej začele delovati v novih prostorih.

Obljubljenih finančnih sredstev za nabavo opreme s strani ministrstva za obrambo Občina Lendava ni prejela, zato je to postavko uvrstila v proračunu za 2020, kot tudi sanacijo brežine.

Brežina je sedaj zavarovala z geomehanskimi sidri, 3D-polipropilensko mrežo, brizganjem biotorkreta in zasajena s plezalkami. Dela je izvedlo gradbeno podjetje Pavčnik d.o.o., vrednost izvedbenih del pa je 33.050,35 evrov z DDV.

Foto: Tomaž Galič

Po dobavi manjkajoče opreme in izvedbi razvoda za polnilna mesta za gasilska vozila bodo lahko gasilci, civilna zaščita in Območno združenje Rdečega križa začeli uporabljati nove prostore. Predvideno je, da bo to konec avgusta oziroma v začetku septembra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.08.2020 ob 14:33 gost

      Ta mreža de kaj stavila, pa vij ste smejšni. Narava de nesla tau mrežo pa objekt pa vse skup, keri pametnjakovič je to dal tu postavit.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.08.2020 ob 18:38 Balažekovska rešitev gost

      10 let bo zdržalo, potem pa se vsuje cela brežina na objekt in bo nek novi lendavski župan reševal center za reševanje. Erjavec je na otvoritvi Balažeku obljubil tudi opremo, a zaenkrat je center prazen, bo pa kot kaže kmalu Balažek Desusov minister za gubljenje vremena in bo Magyaru še on obljubil kakšo 50 let staro gasilsko opremo, ali pe celo novi reševalni center na neki drugi lokaciji.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.08.2020 ob 21:44 gost

      KA STE PA TE KOMENTARE ZA NK BELTINCE IZBRISALI debili, ste dobili plačano ? Ja kje pa živimo, da si bo pomurec.com jemal pravico do objave in brisanje komentarjev po naročilu iz NK BELTINCI imena pa bodo objavljena jutri (pa ne pri vas)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.