https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zadnje dni v avgustu bo Murska Sobota v znamenju balonov

11.08.2020 ob 10:00  

Konec avgusta bo v Murski Soboti potekalo tekmovanje v letenju s toplozračnimi baloni. V četrtek, 27. avgusta 2020, bodo ob otvoritvi državnega prvenstva v Ženavljah obeležili obletnico prvega pristanka plinskega balona v Sloveniji in simbolni začetek balonarskega športa pri nas. Pred paviljonom Expano se bodo v petek, 28. avgusta 2020, prvič v zgodovini Slovenije predstavili plinski baloni, v soboto, 29. avgusta, pa bo prava paša za oči večerna revija "Night glow". Zaključna razglasitev razultatov bo v nedeljo, 30. avgusta v Polani.

Na odprtem državnem prvenstvu, ki bo potekalo med 27. in 30. avgustom 2020 na letališču v Murski Soboti, se bo pomerilo 16 balonarskih ekip iz Slovenije in tujine.

Tekmovanje se bo uradno začelo v četrtek, 27. avgusta, na letališču Rakičan, s prvim tekmovalnim poletom tik pred sončnim zahodom. Dogodek v Ženavljah na Goričkem bo posvečen prvemu pristanku toplozračnega balona v Sloveniji davnega leta 1934, ko sta stratosferska pilota Max Cosyns in njegov asistent Nere van der Elst s svojim pristankom tedaj neznano vasico postavila na svetovni zemljevid in privabila več kot 6000-glavo množico. Njima in prvemu pristanku plinskega balona v čast so v Ženavljah že pred časom postavili tudi spomenik.

Predstavitev skupine plinskih balonov

Odprto državno prvenstvo bodo pospremile dodatne atrakcije, ki bodo zanimive za obiskovalce.

Vrhunec dogajanja bo v petek, 28. avgusta, med 18. in 21. uro ob paviljonu Expano v Murski Soboti, kjer bo potekala predstavitev skupine plinskih balonov, ki je nedvomno zgodovinskega pomena za slovensko letalstvo. 

V soboto, 29. avgusta, bosta državno tekmovanje pospremili fiesto poletov in revijo balonov "Night glow" z najbolj atraktivnimi elementi te discipline. Obiskovalci in drugi ljubitelji letenja z baloni pa se bodo s ponudniki lahko dogovorili tudi za turistični polet.

Osrednji del tekmovanj se bo odvijal na letališču Rakičan v Murski Soboti, s pričetkom v četrtek, 27. avgusta, in bo trajal vse štiri dni – zadnji let je predviden v nedeljo, 30. avgusta, zjutraj.

Z zaključno prireditvijo v Polani bomo v nedeljo, 30. avgusta, ob 13. uri razglasili rezultate.

Prireditelji svetovnega prvenstva v Murski Soboti so Balonarski klub Roto, skupaj z Mestno občino Murska Sobota, Letalsko zvezo Slovenije in Aeroklubom Murska Sobota.

Organizacijski odbor sicer nadaljuje delo in se pripravlja na organizacijo Svetovnega prvenstva za leto 2022 v Murski Soboti.

Tako kot vsa kvalifikacijska prvenstva bo tudi odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni potekalo v skladu z navodili in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2020 ob 15:19 Kuku gost

      To bo pa nekaj lepega.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2020 ob 6:44 Risto Kubura gost

      A bo Karči virus tudi letel????

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.08.2020 ob 12:36 G. O. S. T. gost

      Tudi viruse de letu vsi ki so tako veseli tega sranja pa z jim. Tako da bo končno mir v naši ljubi Sloveniji pred vsemi temi paraziti. Od vlade, virusa, vse te golazni kera veliko služi na ta račun. Da bi je veter od pihnil čim dalje tja do Afrike ali do Aljaske,samo čim dalje,v nepovrat.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.08.2020 ob 18:09 VOGREN gost

      JA V TVOJO NOURO TIKEV RISTO KUBURA

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.