https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Kacin: Kljub naraščanju okužb, zapiranje meja za zdaj ni opcija, tudi šole ostajajo odprte

8.9.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Včeraj je bilo opravljenih 1581 testiranj. Potrjenih je bilo 42 okužb. Število opravljenih testov se ne zmanjšuje. »Testiramo veliko, kar je pozitivno. Prav tako so spodbudni podatki glede števila novo okuženih oseb, saj kažejo, da se število okužb počasi stabilizira,« je uvodoma dejal Jelko Kacin.

"Delo epidemiologov še vedno otežujejo posamezniki, ki ne želijo ali ne znajo povedati, kje so se okužili. Pozivam k iskrenemu podajanju odgovorov na vprašanja epidemiologov. S tem boste bistveno prispevali k identifikaciji potencialno okuženih ter k zamejevanju širjenja okužbe," dodaja.

Skrbi trend rasti v sosednjih državah

»Močno nas skrbi tudi trend rasti okužb v evropskih državah, tudi v naši neposredni bližini. Število okužb se povečuje tako v Italiji kot na Madžarskem, zaskrbljujoče ostajajo tudi razmere na Hrvaškem in v BiH.

S sprejetimi ukrepi sicer trenutno uspešno zamejujemo vnos okužb iz tujine. Danes smo imeli do tega trenutka na primer samo 1 novo okužbo iz tujine in še 1 povezano z vnosom iz tujine. A previdnost pri potovanju v tujino, predvsem pa upoštevanje samozaščitnih ukrepov, ni odveč. « je dejal Kacin.

Izrečenih 184 sankcij v vrednosti dobrih 70.000 eur

Inšpektorji nadaljujejo tudi z nadzorom spoštovanja odločb o odrejeni karanteni. Število izvedenih nadzorov do tega trenutka znaša 21.469. Skupaj je bilo doslej izrečenih 184 prekrškovnih sankcij v skupni vrednosti 70.400 evrov.

Včeraj so zdravstveni inšpektorji obiskali 189 objektov, od tega 90 gostinskih obratov, 96 trgovin in 3 prireditve. V trgovinah so izdali 7 plačilnih nalogov fizičnim osebam zaradi ne nošenja mask. V gostinstvu je bila izrečena 1 globa.

O zapiranju mej in omejevanju gibanja ne razmišljajo

Vladni govorec Kacin je poudaril, da o zapiranju mej ali o omejevanju gibanja na občine ne razmišljajo, kar sta poudarila tudi premier Janez Janša in avstrijski kancler Sebastian Kurz na tiskovni konferenci.

Šole ostajajo odprte

Dodaja, da v tem, da bi se naj šole spet zaprle konec meseca, ni nič resnice, ob tem pa poudaril, da če bi se kaj zgodilo, bi se to zgodilo na posamezni šoli, pa še to le v primeru, da omejitveni ukrepi ( posamezni razredi v karanteni) ne bi bili uspešni.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.09.2020 ob 11:55 budala gost

      ti Kacin zapri princa teme, da ne bo delal norij v državi in nas pred svetom sramoval, saj ne ve, da se v koronavirus - sranju ne rokuje, kot je to po vsej sili naredil z sosedom iz Avstrije KURZ-OM.Ta mu roke ni hotel podati, muje nastavil komolec, naš doktor znanosti - virusa pa s tem ni bil zadovoljen. In ta budala bo zapiral meje, ko sam najbolj krši svoje odredbe.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.09.2020 ob 12:24 G. O. S. T.,,, gost

      Princ teme,,, nevej kako se obnašati mora na svoje ukrepe kere je sam postavil. Ker so ukrepi za glupi narod kot pravi,, Jelinko,,, mandatar iz ozadja. Ta dva kretena vesta samo kako se v teh težkih časih na račune v tujini denar pospravlja.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.09.2020 ob 13:13 pišta gost

      Vidva STA BIJKA__NEOTESANCA!!!!!!!!!!!!!!! Vajni princ teme vaj redno JEBE V vajne BLENTAVE tikvi ----MAJMUNA!!!! On izdaje zdravstvena navodila!????????? KRETENA neizobražena zarukana!!

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.09.2020 ob 18:58 G. O. S. T.,,, gost

      Pištek pazi ka te kap ne zadene ker tvoj velečastni JJ te nede mogel pod koroneka voditi. Palik de enug imel manj če boš tij krepno od kapij pa še njegova pričakovanja hlapčevska bošn njemi uničil. Kajti ti tvoj bedak se v Evropi tekmuje gdo zgrabi več koronekov. Tak kak su včasi lovili otroci poke one.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.