https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V jeseni povečan promet zaradi traktorjev na cesti

20.09.2020 ob 6:00  

Zaradi različnih kmetijskih opravil v jesenskem času je v cestnem prometu in drugih površinah tudi večje število voznikov traktorjev in delovnih strojev.


Pomurski kmetje morajo s traktorji zaradi razdrobljenih površin pri obdelavi njiv, spravilu krme, žetvi, delu v nasadih in v gozdu od spomladi do jeseni precej kilometrov prevoziti tudi po cestah. Ob tem za seboj vlečejo težke prikolice ali nosijo široke in dolge zgrabljalnike, sejalnice ali pluge. Vsi štrleči deli priključkov morajo biti dodatno označeni. To lahko pripelje do nevarnih srečanj z ostalimi udeleženci v prometu. Pri tem velja opozorilo, da je traktor na cesti z vidika varnosti zelo ranljiv.

Na AMZS poročajo:"Na traktorjih se pri delu uporablja čedalje večje, težje in kompleksnejše priključke kmetijske mehanizacije, na cesti pa so traktorji vse hitrejši. Če je še ne tako dolgo nazaj traktor po cesti vozil z največjo hitrostjo med 24 in 27 km/h, danes večina novejših traktorjev presega hitrost 40 km/h, najhitrejši pa na cestah dosežejo tudi več kot 60 km/h. To pomeni, da je ob večji masi, dimenzijah in hitrosti tudi več tveganj za nesreče."

Na cestah ob obdelovalnih površinah je zlasti v sezonskih mesecih zato treba prilagoditi hitrost. Kot vozniki traktorjev tudi vozniki osebnih avtomobilov morajo upoštevati nekaj pravil pri srečanju s kmetijsko mehanizacijo na cesti. Prehitevanje vse hitrejših traktorjev zahteva več prostora in traja dlje. Vozniki avtomobilov naj tudi dobro ocenijo prostor ob srečanju s kmetijsko mehanizacijo. Predvsem pa je v prometu potrebna strpnost in potrpežljivost, ter previdna in odgovorna vožnja vseh udeležencev v prometu.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.09.2020 ob 6:51 gost

      Vse je večje res je,je pa res,da do izpita za traktor danes lahko prideš tako,da narediš izpit kategorije b in greš na tečaj iz varstva pri delu in dobiš kategorijo za traktor.Ja sedaj,ko so stroji vse večji,je tako.Potem pa vidimo,da imajo izpite za traktor,pa ne znajo 2metra enoosne prikolice nazaj pelati,kaj šele dvoosno.Tak,da bo potrebno take tečaje ukiniti.In imeti redni teoretični in praktični del izpita,kot je to pri ostalih kategorijah.Seveda to ni fer,do nas ostalih,ki smo opravljali izpit po postopku,ki sem ga omenil.Tudi sam strošek je bil precej velik,kot so zdaj tile neki tečaji.Se pravi,da sem zato,da se tile tečaji končajo in se uvede redni izpit za traktor z vožnjo,ne glede,če imamo b kategorijo ali ne.

      28 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.09.2020 ob 7:12 gost

      Upam in želim, da bodo policisti tudi njih tako kontrolirali kot kontrolirajo nas z osebnimi avomobili. In jim dali PIHATI. zAKAJ SO ONI IZJEME NA CESTAH?

      29 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.09.2020 ob 8:13 gost

      Ka je te zdaj za en problem,ka so traktorji na cesti.Kdo ne vidi traktorja na cesti mu je potrebno vozniško vzeti za vse čase.

      6 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2020 ob 9:19 Jozaboza gost

        Super ko se ti lipovci-rakican en stari 25 pela. Pa seveda pol dvej ko ides delat. Te pa se se ne mekne dol tak ka njemi preklinjas traktor, deco, babo, rodbino....

        16 9 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.09.2020 ob 9:37 gost

      Vsi dol z ceste ka majo prednost debeli kmeti z debelimi traktorami prednust. Ka nedu mogli preživeti ka njin nejde vo vse je narobe trij pridelke na njivi na leto je premalo, najprli pšenica te gor po seja repo eli ajdo eli krmo pa še malo država začini z subvencijo. Zato pa maju tak debele trakture kombaje duma pa debele velike avtuje zakoj zato ka su tak ubilni 150 kg ne moreš v kak mali avto strpati. Te de pa stonjal ka nedu mogli preživeti. Dobro ka delavci ne počakajo ka zato golazen delaju pa za nesposobno Vladu kero vodi najbolj nesposoben neodgovoren in najbolj osovraženi politik v Evropi samJJ,,, adek,,,.

      20 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2020 ob 10:10 4859 gost

        Zakoj pa tij ne kmetuješ? Nej ti trbej na socialnoj biti al pa delat oditi mej par njiv pa kmetuj pa boš obilni 150kg pa še stroje velke boš mo!!

        16 17 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2020 ob 10:21 gost

        4859, tvoj komentar samo kaže tvoj nizki IQ. Hodim delat že desetletja, plačujem davke in prispevke del katerih gre tudi v tvojo debelo in smrdečo rit. Smrdiš in smrdel boš še naprej. Kmetije in pejnez pa tudi ne boš v grob nesel. VEČ BOŠ NAGRABIL TEŽJE BOŠ UMRL.

        16 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.09.2020 ob 15:39 gost

        15: 32 ....... že zeloooooooo dolgo v trgovini nisem kupil ničesar kar je proizvedel prekmurski kmet. Lahko se v steno zaletiš. Bojim se, da bo v steni samo luknja, drugega haska ne bo, ker imaš pretrdo bučo.

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.09.2020 ob 10:07 Aliza gost

      nice

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.09.2020 ob 11:30 gost

      Pa kdo vam pravi,ka se moreš delat pelati ob 1.30.Pelaj se prej ali pa bodi doma,pa te nihče ne bo oviral.Idi na socialno,boš bone dobil.

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.09.2020 ob 12:25 gost

      Gost, 11,30 ti ka ga tij budalo zaničavleš ti človik mogoče mA več delavne dobe kak si tij bedak Janšo star. Zato pa tak lejku zaničavleš lejko Samu tvoje tele JJ nesposobnoga on tudi nič nedela samo drek v državi mejša pa mA veliko plaču. Štekaš hlapec puklastuga oproda.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.09.2020 ob 16:59 gost

      Kruh z pšenice iz madžarske je butlinom slovenskim itak boljši,kot pa iz domče njive,samo,ka nevejo,kaj dobimo mi za kvalitete na madžarskom.Po domače povedano je to mešanica pšenice z žižki,pola pola samo to betonski na žalost ne vejo.Glavno,ka je poceni te pa še rečejo,kak je dober kruh.žižki so majhne živali,ki se hranijo z pšenico,živijo v njej in tudi kakajo v njej.To dobite slovenci iz Madžarske.Na svoje oči sem bil pri nakladu pšenice zraven na Madžarskem,nakladal je precej star nakladač iz katerega je lepo kapljalo olje in seveda malo po alsfalti,malo po pšenici,pa tako vse naokrog.Pšenica je bila pripeljana v Slovenijo v en mlin,seveda za kruh.Samo toliko betonski,da boste vedeli,s čim vas hranijo vse dosedanje slovenske vlade.Isto je z mesom in ostalimi prehrambenimi izdelki.Zdaj pa le serite slovenskega kmeta,pa dober tek,se vidimo na onkološkem,ko bo črevesje kaput.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.09.2020 ob 20:12 Kaj je , gost

      klošarji in socialni problemi že pa ste proti kmetom , delo van pa smrdi , a .Lenčine edne , te pa vij delajte zemlo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.09.2020 ob 20:17 gost

      Ka do tej delali,šteri komunajza je kdaj kje kaj delal.Nobeden ker niso sposobni.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.