https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Več kot 660 ton smeti v Lendavi bodo morali odstraniti do 20. avgusta

Lendava, 10.08.2011 ob 11:41  

V bližini Slomškove ulice v Lendavi se  nahaja kar 668 ton smeti. Kazni za odgovorne in podjetje Komunala Lendava.

Foto: Lendavainfo.com

Smeti so morali po ogledu okoljskega inšpektorja pokriti z mrežo, okolico pa škropiti proti smradu. Del prijave je okoljski inšpektor odstopil tudi zdravstvenemu, saj se je pojavilo neprimerno veliko mrčesa, poroča Delo. Papir servis iz Ljubljane, ki je večinski lastnik lendavske Komunale, je s strani okoljskega inšpektorja bil kaznovan z 20.000 evri, odgovorno osebo v lendavski Komunali pa je doletela kazen v višini 2.400 evrov. Kupe smeti bodo morali odstraniti do 20. avgusta. 

Kot je pred kratkim za Lendavainfo.com povedal direktor podjetja Komunala Lendava, gre za odpadke ki so nastali "pri pobiranju ločenih odpadkov z gospodinjstev." Kot nam je takrat še povedal, bodo"te kupe smeti premestili v Lenart, kjer bo ločevalnica odpadkov, prav tako pa bomo vse nadaljnje ločene odpadke transportirali prav tja. Tukaj so zaradi tega, ker čakamo na ločevalni stroj iz Kitajske, ki bo v Lenart prispel 15. septembra."

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.